יאהו נלחמת ב-NSA: תאפשר שליחת דואר אלקטרוני מוצפן

אחרי גוגל, גם יאהו הודיעה כי במטרה להגביר את פרטיות משתמשיה, היא תאפשר שליחת דואר אלקטרוני אשר יוצפן היטב על ידי תוסף ייחודי שפיתחה וכך יקשה על פריצתו. המטרה: להחזיר את אמון הציבור לאחר חשיפות סנואדן

חיים אבני | כיכר השבת |
יאהו (צילום: shutterstock)

חשיפותיו של אדוארד סנודאן - אשר גילה לעולם את ההיקף חסר התקדים של הריגול המקוון אותו מבצע ארגון הביון האמריקני ה-NSA על אזרחי ארה"ב והעולם, ובפרט את שיתוף הפעולה הנרחב עם ענקיות התוכנה והאינטרנט, אשר לעיתים סיפקו את המידע שלא בצדק - זעזעו את העולם, ובפרט את אלו החרדים לפרטיותם ואינם מעוניינים כי פקידי ממשל אמריקנים יעברו על החשבונות המקוונים שלהם.

מאז, החלו ענקיות האינטרנט כמו גוגל ואפל, לסרב לחלק מבקשותיה של ה-NSA שאינן תמיד מוצדקות. אך הנזק התדמיתי שנעשה לחברות אלו טרם תוקן, וספק אם יתוקן אי פעם.

הפגנות תמיכה בסנאודן בארה"ב (צילום: shutterstock)

הבעיה של חברות אלו, שמכיוון שהן כפופות לרוב לחוק האמריקני, לעיתים קרובות ניתן לחייב אותן למסור את מפתחות ההצפנה שמאבטחים את הקבצים, וכך להפוך את ההצפנה לחסרת משמעות עבור ארגוני הביון, ללא שהלקוחות יוכלו לשנות דבר.

בעקבות כך הודיעה ענקית האינטרנט גוגל, כי שירות הדואר האלקטרוני שלה, Gmail, יחל לתמוך בהצפנה מקומית, שמפתחותיה לא ייווצרו על ידי שרתי גוגל והליך ההצפנה והפיענוח יעשה על ידי המחשבים של השולח והמקבל. מה שיסיר את האחריות של גוגל, מכיוון שגם לה אין את מפתחות ההצפנה.

אחרי גוגל, גם יאהו בעד הצפנה

כעת הודיעה גם יאהו, המחזיקה באחד משירותי הדואר האלקטרוני הפופולריים בעולם. כי פיתחה מוצר שימנע מרשויות הביון לחטט לכם במייל. המערכת של יאהו תפעל על ידי תוסף לדפדפן כרום, ותהיה מותקנת במחשביהם של השולח והמקבל. התוסף יעביר את תוכן הדואר האלקטרוני בהליך הצפנה ייחודי מלבד ההצפנה הרגילה של יאהו, ומפתחות ההצפנה יעוברו ישירות למקבל ללא שאי מי יוכל לקבל אותו בדרך.

גוגל, נטען כי מסייעת לפיתוח תוכנות ההצפנה (צילום: shutterstock)

כך כאמור, לא יוכלו ארגוני הביון לדרוש את מפתחות ההצפנה, מכיוון שהחברה לא תחזיק במידע זה.

במקביל, מאז חשיפותיו של אדוארד סנואדן, החלו האקרים לפתח תוכנות ואמצעי הצפנה מתקדמים, אשר ימנעו מהארגונים השונים לפצח את המידע. בעבר אף נטען כי גוגל מסייעת לפרויקטים אלו, במטרה לעזור למשתמשים לשמור על פרטיותם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר