בשנה הבאה: מצלמות בנתיבי תח"צ

לאחר שנים בהן התמהמהו במשטרת התנועה ובמשרד התחבורה, הוחלט כי בשנה הבאה יותקנו מצלמות אלקטרוניות בנתיבי התחבורה הציבורית ברחבי הארץ (חדשות, רכב)

שרון מנדל | כיכר השבת |
אילוסטרציה (צילום: shutterstock)

לאחר שנים בהן התמהמהו במשטרת התנועה ובמשרד התחבורה, הוחלט כי כבר בשנה הקרובה יוצבו מצלמות אלקטרוניות בנתיבי התחבורה הציבורית ברחבי הארץ.

הצבת המצלמות החדשות מתוכננת במסגרת "פיילוט" שמטרתו "לספק מידע שיסייע לקידום האכיפה באמצעים אלקטרוניים באופן נרחב בכל צירי ההעדפה בארץ".

המעבר לאמצעי אכיפה אלקטרוניים אמורה בין היתר להעלות משמעותית את כמות האכיפה ובנוסף את "איכות" האכיפה, כאשר במידה ושוטרים עוצרים רכב בנתיב הדבר מפריע לעיתים תכופות לתנועה ובכך האכיפה אינה אפקטיבית ולא משמשת את המטרה - נסיעה חלקה בתחבורה הציבורית.

בשנת 2007 התקבלה החלטת ממשלה שקראה למשרד התחבורה לקדם הצבעת אמצעי אכיפה אלקטרוניים בנת"צים, וב-2008 הוצבה מצלמת אכיפה ראשונה בצומת הרחובות דרך נמיר ויהודה המכבי בתל אביב.

ב-2010 הופעלה מצלמה מבצעית ראשונה בתל-אביב, ובשנת 2011 הופעלו בכל הארץ רק שש מצלמות אכיפה בנת"צים.

על פי נתוני אגף התנועה של המשטרה, בשנת ההפעלה הראשונה הופקו לנהגים כ-20 אלף דו"חות בגין נהיגה בניגוד לחוק בנת"צים. למרות זאת, לא חלה התקדמות בנושא. כאמור, בשנה הבאה אמורות המצלמות להכנס לפעילות מבצעית.

האכיפה האלקטרונית בנת"צים מבוססת על טכנולוגיית "זיהוי לוחית רישוי" - LPR. המצלמות מזהות את כלי הרכב באמצעות צילום של לוחית הרישוי, ולאחר מכן מבצעת מערכת ממוחשבת השוואה של הלוחית המצולמת עם מאגר לוחיות הרישוי של כלי רכב ציבוריים, שמורשים לנסוע בנת"צ. כאשר מזוהה כלי רכב שאינו מורשה לנסוע בנת"צ, מועבר תיעוד העבירה לאישור על ידי קצין משטרה.

עם זאת, על פי הנחיות שפרסם בעבר אגף התנועה, התקנת מצלמות אלקטרוניות יכולה להתבצע רק בנת"צים שבהם מותרת תנועה "ישרה" - נתיבים ללא השתלבות של תנועה וללא מקומות המיועדים לעצירת כלי רכב פרטיים.
בנוסף, בנתיבים שבהם מבוצעת אכיפה אלקטרונית גם אסורה תנועה של כלי רכב פרטיים המסיעים כמה נוסעים, זאת למרות שבחלק מהנת"צים בישראל מותרת נסיעת כלי רכב עם ארבעה נוסעים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר