על האש: איך בוחרים בשר למנגל

האביב היפה שהגיע פותח לנו חלון הזדמנויות ל"שעת משפחה", אם אתם חושבים לצאת עם המשפחה לטבע ולמנגל, כדאי לדעת איך לעשות את זה. אז מה ההבדל בין אנטריקוט לסינטה? איך יוצרים את החום המבוקש במנגל? מדור צרכנות נבונה בדק לכם איך עושים את המנגל המושלם ולא מפספס את ההזדמנות לתת לכם שיעור באנטומיה (צרכנות נבונה)

על האש: לא רק נקניקיות (צילום: פלאש 90)

האביב היפה שהגיע פותח לנו חלון הזדמנויות ל"שעת משפחה", אם אתם חושבים לצאת עם המשפחה לטבע ולמנגל, כדאי לדעת איך לעשות את זה. אז מה ההבדל בין אנטריקוט לסינטה? איך יוצרים את החום המבוקש במנגל? מדור צרכנות נבונה בדק לכם איך עושים את המנגל המושלם ולא מפספס את ההזדמנות לתת לכם שיעור באנטומיה.

על גחלים וניפנוף

מדורת ל"ג בעומר בהחלט לא מומלצת בשביל צליית בשרים, מנגל קלאסי עם גחלים יספיק. בכדי ליצור את החום המתאים למנגל שלכם, צריך להחליט מראש, אילו הם סוגי הבשרים שיעלו על שולחנכם. אם אתם מעוניינים בחזה עוף, פרגית או דגים דרגת החום צריכה להיות נמוכה יחסית (שכבה אחת של גחלים תספיק) לעומת זאת, אם תרצו בבשר פרה תאלצו להעמיס את המנגל בגחלים עד לרשת.

כדאי לקנות גחלים מאיכות טובה (גחלים ברזילאים בהחלט מומלצים, אך יש עוד סוגים רבים איכותיים לא פחות). כדאי לדעת שישנם בשוק גחלים דליקים הספוגים בחומרי בעירה המקלים על הדלקתם, אך הם אסורים לשימוש (ולשיווק) על ידי משרד הבריאות, בגלל העשן הרעיל שהם פולטים. במקום גחלים דליקים, כדאי לקנות חומר מדליק העשוי מנסורת או מקרטון דחוס, ללא חומרים רעילים (אפשר למצוא בכל חנות המוכרת את צרכי המנגל).

לאחר ששמתם את הגחלים בכמות הרצויה, פזרו את קוביות ההבערה האמורות, באופן שווה בין הגחלים והדליקו, אם יש מעט רוח אין צורך "לנפנף", למרות התחושה והאווירה שהוא נותן הנפנוף לא מעלה ולא מוריד, אם הדלקתם טוב לאחר עשרים דקות פחות או יותר הגחלים יבערו כראוי (אפשר לראות את אדמימות). אם אין בכלל משב רוח אפשר לנפנף קלות בשביל להעביר את האש מהכא להתם.

בחרנו להתעסק בעיקר בבשר פרה. פרגיות, חזה עוף וכבד, קל מאוד לצלותם ואין תורה גדולה בעניין, להרוס אותם יהיה לכם קשה. במקום זאת הבאנו כמה סוגי בשרים מצוינים על הגריל, עם מתכונים. בשרים שיגוונו את החוויה הרגילה והמשעממת של חזה/פרגית/קבב/נקניקיה.

פילה - הנתח היוקרתי

אחד מן הנתחים היוקרתיים ביותר הוא הפילה. מיקומו בצדן הפנימי של הצלעות האחוריות גורם לכך שיהיה עדין ורך מאד. מומלץ לחתוך אותו בעובי של למעלה מסנטימטר, למרות העובי הוא נמס בפה. לאלו שאוהבים את הבשר שלהם עשוי טוב (וואל-דאן) לא מומלץ להתעסק עם פילה מכיוון שלאחר צלייה בינונית הוא מתחיל להתייבש (כמו שקורה לחזה עוף) והוא טעים פחות כך. כשהוא בצליה בינונית (מדיום-רייר) הוא עדיין בטעם ובמרקם, אם אתם אוהבים אותו כך שימו עליו עין שלא יתייבש.

פורטרהאוס - כך הוא נראה אחרי

סינטה - לאוהבי מידיום רייר

הסינטה ממוקמת על גבה התחתון של הפרה, בתור בשר פחות מעט קשה ופחות שומני – הנתח מומלץ לאנשים שאוהבים "ללעוס" את הבשר, הסטייק יכול להיות יותר דק מסנטימטר, והוא טעים בעיקר בצלייה בינונית. אם אתה אוהב את הבשר עשוי טוב זה לא הנתח בשבילך. אלו המקפידים על בריאות הסינטה תוסיף ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד.

פרוטרהאוס - בשר פרה אבל רך כמו עוף

הפורטרהאוס נח לו באיזו השריר הפנימי, ונוטה שלא לזוז ממקומו לא לצורך, מכאן רכות הלעיסה שלו. הוא מקיף עצם ולכן יש בתוכו מעט מאוד שומן. סביב הנתח ישנה שכבת שומן הניתנת להסרה בקלות. בהחלט הנתח המומלץ עלינו.

עובי הנתח יהיה למעלה מסנטימטר עד 5 ס"מ. רצוי לפרוס את הנתח אצל הקצב כי מדובר בפריסת עצם.

מכיוון שמדובר בנתח האהוב עלינו, נתן לכם גם מתכון טוב שמצאנו: פלפלו את נתח הפורטהאוס ושמנו אותו בשמן זית, צלו על הגריל במשך כשלוש דקות מכל צד. לאחר מכן חתכו את הבשר קרוב לעצם, פרסו לפרוסות בעובי 2 ס"מ, ותנו לו עוד צלייה קלה.

אנטריקוט - הכי מתאים לגריל

וכמובן לפטור את הכתבה מאנטרקוט אי אפשר, הוא נחצב מכתף הפרה, ואולי הנתח הנפוץ ביותר לגריל וגם המתאים ביותר. נתחיל בבחירת הנתח, ראשית בדקו את רמת שיבוץ השומן בנתח, ככל שהבשר יהיה יותר דומה לשיש הביתי שלכם (משובץ בנקודות שומן לבנות) כך הוא יהיה יותר עסיסי. בזמן הצלייה השומן נמס ומעשיר את הבשר (לאוהבי בשר שומני כמובן).

האנטרקוט צריך להיות בעובי של לפחות ס"מ אחד. מומלץ לעשותו בצלייה בינונית, כאשר מדובר באנטרקוט מספיק לפלפל ולשמן אותו בשמן זית והוא מוכן.

כדאי לדעת

• בשר מניחים על הגריל רק כשהוא מופשר, בלי הפשרה מהירה במיקרוגל או במים רותחים.

• לטכנולוגים מביננו כדאי שתדעו, שישנם מבחר אפליקציות לאייפון המודיעים לכם מתי לשים את הנתח על המנגל מתי להפוך אותו ואיך לחתוך אותו, הכל בכדי שתראו מקצוענים, אחת מהאפליקציות הללו נקראת Steak Master .

• הגריל צריך להיות כמה שיותר חם בצליית בשר, אך שלא תהיה אש חיה.

• אין לשמור את הבשר יותר מיומיים שלושה במקרר.

תתרווחו תסעדו ותהנו!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר