הסנדוויץ' עולה כיתה: 5 מתכונים לכריכים משודרגים

הפסקת האוכל היא ההזדמנות שלנו, ההורים, לשלוח נשיקה אוהבת למתוקים שבבית הספר. אין לתאר את הרגשתו של הילד, כשהוא פותח את תיק האוכל ומופתע בכל פעם מהיצירתיות של אמא • רגע לפני שחוזרים ללימודים, הנה 5 מתכונים שישדרגו לילדים את הסנדוויץ' ואת היום (אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
לשדרג את הסנדוויץ' ואת היום (צילום: shutterstock)

הפסקת האוכל היא ההזדמנות שלנו, ההורים, לשלוח נשיקה אוהבת למתוקים שבבית הספר. אין לתאר את הרגשתו של הילד, כשהוא פותח את תיק האוכל ומופתע בכל פעם מהיצירתיות של אמא (לעומת 'סתם' פרוסה עם שוקולד). נכון, לא תמיד יש זמן להשקיע, אך עם קצת מחשבה ותכנון מוקדם, כל ילד יוכל לצאת עם סנדוויץ' מושקע ומשביע.

1. כריך גבינות ופסטו עם ירקות

דרגת קושי: קל

המרכיבים:

2 פרוסות לחם דגנים

3 פרוסות גבינת צפתית

1 כף גבינת שמנת

1 כף ממרח פסטו

1 עגבנייה

2 עלי חסה

10 זיתי קלמטה

אופן ההכנה:

• מורחים פרוסת לחם אחת בממרח פסטו (מתכון נהדר לממרח פסטו ביתי), ואת השנייה בגבינת שמנת.

• פורסים העגבנייה לפרוסות דקות.

• על פרוסת הלחם המרוחה בפסטו, מניחים את הגבינה הצפתית, עלי החסה, הזיתים ופרוסות העגבנייה.

• סוגרים את הכריך עם פרוסת הלחם המרוחה בגבינת השמנת, ועוטפים בנייר סנדוויץ' לשמירה על הטריות.

כריך גבינות ופסטו עם ירקות (צילום: shutterstock)

2. כריך טוניסאי

דרגת קושי: קל

המרכיבים:

1/2 באגט צרפתי

1 קופסת טונה מסוננת מנוזלים

1 ביצה קשה

1 כפית אריסה

2 מלפפונים חמוצים

2 ענפי פטרוזיליה

אופן ההכנה:

• חוצים את הבאגט לשניים, ומורחים צד אחד באריסה.

• מניחים על הצד המרוח את הטונה.

• פורסים את הביצה קשה לעיגולים ומסדרים אותם יפה זה לצד זה על הטונה.

• פורסים את המלפפון החמוץ לעיגולים ומניחים על פרוסות הביצה.

• קוצצים את הפטרוזיליה ומפזרים מעל. עוטפים בנייר סנדוויץ' לשמירה על הטריות.

כריך טוניסאי (צילום: shutterstock)

3. כריך טאקו אבוקדו מגולגל

דרגת קושי: קל, נדרש דיוק

המרכיבים:

1 טורטייה (אפשר לקנות מוכן)

1 אבוקדו

1/2 לימון סחוט

1/2 כפית מלח

2 כפות שמן זית

2 פרוסות גבינה בולגרית בטעם מעודן

2 עלי חסה

אופן ההכנה:

• חותכים את האבוקדו לקוביות ומתבלים בלימון, מלח ושמן הזית. מועכים את האבוקדו המתובל בעזרת מזלג.

• מניחים את הטורטייה על נייר סנדוויץ', ומורחים אותה באבוקדו.

• מניחים מעל את עלי החסה והגבינה הבולגרית ומגלגלים עם הנייר.

4. כריך גבינות וחביתת ירקות

דרגת קושי: בינוני

המרכיבים:

1 פיתה

2 ביצים

1 ענף פטרוזיליה

1 ענף כוסברה

1 בצל לבן

3 פטריות שמפיניון טריות

1/2 כפית מלח

1 פרוסת גבינה צהובה

2 כפות גבינה לבנה

2 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:

• קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה וחותכים את הבצל לקוביות קטנות.

• טורפים את הביצים, מוסיפים את הירקות ומתבלים במלח.

• מחממים את השמן במחבת ומטגנים בה את תערובת הביצים והירקות.

• כשצד אחד מוכן, הופכים את החביתה ומטגנים גם את הצד השני.

• לפני שהצד השני מוכן לגמרי, מוסיפים לחביתה את פרוסת הגבינה הצהובה במשך 2 דקות, או עד שהיא נמסה.

• חוצים את הפיתה לשניים. מורחים בכל חצי, כף גבינה לבנה ומניחים בו חצי חביתה.

5. כריך ג'בטה עם ירקות קלויים

דרגת קושי: מושקע פלוס

המרכיבים:

1 לחם ג׳בטה

1 פלפל אדום מתוק

1 קישוא קטן

2 פרוסות חציל

1 כף ממרח גבינת שמנת

1 כף ממרח עגבניות מיובשות

חופן נבטי חמנייה

אופן ההכנה:

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• פורסים את הפלפל לרצועות, ואת הקישוא והחציל לעיגולים בעובי שווה.

• מניחים את הירקות בתבנית, מפזרים מעל מעט מלח ומכניסים לתנור שחומם מראש.

• חוצים את הג׳בטה כמעט עד הסוף. ומורחים צד אחד בגבינת שמנת ומעליו את ממרח העגבניות המיובשות.

• ממתינים שהירקות יתקררו מעט ומניחים אותם על הצד המרוח.

• מפזרים מעל את נבטי החמנייה, סוגרים את הכריך ועוטפים בנייר סנדוויץ' לשמירה על הטריות.

כריך גבינות ופסטו עם ירקות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר