מרן הרב עובדיה יוסף: "שיעור החזו"א – דיעה משובשת"

הרב עובדיה יוסף הביע דיעה נחרצת ותקיפה נגד שיעור החזו"א: "כל הרבנים האשכנזים אמרו לנהוג כמו בירושלים, אבל הוא נשאר בדעתו... אנחנו לא שומעים לו, ולנו יש את הרמב"ם... מה הוא ישנה לנו, הוא לא יודע מה זה דרהם, לא ידע, שיגיד לא ידעתי, אבל לבוא לכפות עלינו דיעה משובשת, דיעה לא נכונה"

ב. ניסני | כיכר השבת |

בני עדות המזרח, נהגו תמיד לפי השיעורים הקטנים, אולם בספרי הפוסקים הספרדים יש המציינים גם את השיעורים הגדולים המכונים: "שיעור חזון איש".

במוצ"ש האחרון, נשיא מועצת חכמי התורה, מרן הרב עובדיה יוסף יצא חוצץ נגד שיעור החזון איש, ואמר כי אין לספרדים לנהוג על פיו בכל מצב.

הגר"ע יוסף הבהיר באריכות כי אבן היסוד של שיעורי התורה, היא מטבע הדרהם וזו לא היתה מצויה בידי החזון איש ומאידך היתה מצויה בידי הגרא"ח נאה. לאחר שפרצה המחלוקת ביניהם, הסביר הגר"ע הרבנים האשכנזים הסכימו לגרא"ח נאה, אולם החזון איש והגאון רבי יעקב ישראל קנייבסקי (הסטייפלר) עמדו בשלהם בשיעורים הגדולים.

לפנינו ציטוטים מתוך דברי הגר"ע יוסף:

"בשביל הקידוש צריך לשתות מלוא לוגמיו, רוב רביעית. רוב הכוס ישתה אותו, גם אם הכוס יש בו שיעור גדול ישתה רוב. לשיעור צריך רביעית 81 גרם, בדקו במוזיאונים מטבעות ישנים, ויש מטבע דרהם שהרמב"ם השתמש בו, ועד היום יש כאלו, ולא מצאו אחד שהוא יותר גדול משלושה גרם. הרמב"ם אומר ש[רביעית] יין [לקידוש] זה 9 דרהם דהיינו 27 גרם.

יש שמחמירים. אצל אשכנזים לא יודעים מה זה דרהם, רק בארצות המזרח השתמשו בדרהם, בחו"ל לא היה להם. בה הרב חזון איש והתחיל לערער מה זה לוקחים כוס קטן, צריך 150 גרם, כפל את זה. בא רעהו הרב רבי חיים נאה היה רב שכונת הבוכרים ורב בבית ישראל והיה מצוי אצל צורפים ספרדים, והוא ידע מה זה דרהם, והוא השיג אליו. אבל רב אחד קנייבסקי הגן עליו. לא, תכתוב 150 גרם.

אנחנו לא שומעים להם, הרמב"ם כתב וכך עושים. לא צריכים לחוש לדברים האלו. יש מסורת בידינו דור אחר דור, למשל ב[הפרשת] חלה כתוב כמה קמח 520 דרהם, כמה זה? קילו וחמש מאות ושישים גרם, זה שיעור הרמב"ם כל הזמן נהגו ככה, בא החזו"א ואמר צריך שתי קילו וחצי, למה, אין לו דרהם לא יודע מה זה דרהם. אפשר להפוך את העולם. לא רק הספרדים, כל הרבנים האשכנזים אמרו לנהוג כמו בירושלים, כמו מרן 520 דרהם, אבל הוא נשאר בדעתו כתב בספרו ככה, לא יתחשב במסורת של הספרדים, אנחנו לא שומעים לו, ולנו יש את הרמב"ם.

מה הוא ישנה לנו, הוא לא יודע מה זה דרהם, לא ידע, שיגיד לא ידעתי, אבל לבוא לכפות עלינו דיעה משובשת, דיעה לא נכונה. בכל השיעורים שלנו לא זזים מימין ומשמאל.

כזית כותב הרמב"ם 9 דרהם 27 גרם, זה לברכה אחרונה פירות או לחם. השיעור 9 דרהם וזה 27 גרם, ר´ חיים נאה אמר 29 גרם, אנחנו אומרים 27 וככה העיקר. אצלו צריך להיות 50 גרם. זה מלא כל כך עד שצריך לברך ברכה אחרונה. השיעור שלנו הוא האמיתי".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר