הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי: "מנהלים נגדי מסע הכפשות"

לאחר שהמשטרה המליצה להעמידם לדין ב"פרשת הרפז", הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי ודו"צ לשעבר אבי בניהו משיבים מלחמה: "מנהלים מסע הכפשות. התיק ייסגר" (משפט)

קובי רוזן | כיכר השבת |
הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי ואבי בניהו (צילום: משה שי, פלאש 90)

לאחר שהמשטרה המליצה להעמידו לדין בנוגע למעורבותו ב"פרשת הרפז", הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי משיב מלחמה. בהודעה שנשלחה היום (שלישי) מטעמו טוען אשכנזי כי מתנהל נגדו "מסע הכפשות".

"לאחר מסע הכפשות נרחב שנמשך 4 שנים וחקירה חסרת תקדים בהיקפה, שוב נקבע כי אין ולא היה כל ממש בטענות שהועלו נגדו ביחס לביצוע 'פוטש', למעורבותו בזיוף או בהדלפת מסמך הרפז, או ביחס ליתר הטענות שהעלה נגדו שר הביטחון לשעבר ברק" נאמר בהודעה מטעמו.

"כל שנותר הוא טענה על שיחות רקע עם עיתונאים, שהן חלק מתפקידו של הרמטכ"ל, וטענה על עיכוב של 48 שעות במסירת מסמך הרפז".

לטענתו, במקרה הנוכחי 'ההר הוליד עכבר': "החקירה, שהחלה בטענות קשות וחמורות לביצוע 'פוטש' ולניסיון לחתור תחת הדרג המדיני, ניסיון לסכל מינוי של האלוף גלנט לרמטכ"ל, קשרים עסקיים עם הרפז ועוד, הסתיימה בעיקרה בטענה על כך שבשיחות תדרוך רקע של הרמטכ"ל עם פרשנים וכתבים צבאיים, הוא התייחס לנושאים מסווגים, שלא דלפו ולא פורסמו על ידי העיתונאים".

עוד נאמר בהודעה כי "אשכנזי סבור כי טענות אלה משקפות חוסר הבנה של תפקיד הרמטכ"ל, שמתדרך כתבים צבאיים בנושאי ביטחון, לרבות בעניינים מסווגים, והדבר משרת מטרות ביטחוניות חשובות. כך נהגו ונוהגים גם כל ראשי מערכת הביטחון האחרים מאז קום המדינה וזהו חלק חשוב בתפקידו של ראש המטה הכללי. הטענה כי מדובר בעבירה היא פשוט מופרכת".

כאמור, המשטרה הגישה לפרקליטות המדינה את המלצתה להעמיד לדין את אשכנזי, בחשד לגילוי בהפרת חובה (גילוי ידיעה לאדם שאינו מוסמך לכך) והפרת אמונים, משום שלא העביר בזמן את מסמך הרפז למשטרה או ליועץ המשפטי לממשלה, למרות שידע כי נפתחה חקירה בנושא.

על פי המשטרה, אשכנזי מסר מידע ברמת סיווג "סודי ביותר" ולמעלה מסיווג זה במסגרת תדרוכי עיתונאים ושיחות רקע, זאת בניגוד להנחיות ראש הממשלה ולפקודות הצבא ומבלי שיימצא שיקול ענייני מהותי המצדיק את מסירת חלק מהמידע. המלצות אלה עדיין כפופות להכרעת הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה.

בהודעה מטעם אשכנזי נאמר כי "באשר לטענה בדבר עיכוב של 48 שעות מפתיחת החקירה בעניין מסמך הרפז עד הפנייה ליועץ המשפטי לממשלה, העובדות בעניין ידועות משנת 2010, כשהפרשה נחקרה לראשונה, ולא עלתה אז טענה בעניין זה. הוא הסביר כבר כי העיכוב נבע מכך שהיה בעיצומן של הכנות לעדותו בפני ועדת טירקל לבדיקת אירועי המשט הטורקי, שבה ייצג את כל הצבא. ברור שגם בעניין זה לא בוצעה כל עבירה פלילית".

"אשכנזי מצר על כך שלצד החקירה חסרת התקדים שלו ושל לשכתו, שבה נסרקו כל השיחות האישיות והפרטיות שלו, ולא נמצא כל בסיס לטענות הקשות שהוטחו בו, לא נחקרה באופן מלא הפעילות בלשכת שר הביטחון, כולל מהלכים שביצע שר הביטחון במכוון לפגיעה ברמטכ"ל ובצבא, פרשת השמדת הקלטות בלשכת השר ופרשת הפעלת דובר מפלגת העבודה לאיסוף מידע נגד סביבת הרמטכ"ל".

כזכור, לבד מאשכנזי, המליצה המשטרה על הגשת כתבי אישום גם נגד הפרקליט הצבאי לשעבר אביחי מנדלבליט, אל"מ במיל' גבי סיבוני, עוזר הרמטכ"ל ארז וינר וכן דובר צה"ל בעבר אבי בניהו.

גם בניהו הגיב להמלצת המשטרה להאשימו, בין היתר, בעבירות של הפרת אמונים, השמדת ראיות ושיבוש הליכי משפט. "כל בר דעת יכול להתרשם מן הפער הבלתי נתפס בין עוצמת החשדות והפרסומים טרם חקירת המשטרה לבין ההמלצות המועברות כעת לעיון הפרקליטות", טען בניהו.

לדבריו, "אני משוכנע שלאחר שגורמי הפרקליטות יבחנו ביסודיות את חומרי החקירה יוחלט כי אין מקום להגשת כתבי אישום בפרשה אומללה ומתמשכת זו והתיק ייסגר".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר