צרכן שייגבה ממנו חיוב ייתר יפוצה באלף שקלים

ח"כ הרב אורי מקלב (יהדות התורה), יו"ר הוועדה לפניות הציבור בכנסת, הניח בצהרים על שולחן הכנסת שתי הצעות חוק צרכניות, כתיקונים לחוק ´הגנת הצרכן´, בהם הוא מציע לחייב את החברות הצרכניות לבוא לקראת לקוחותיהן בשורה של תחומים. על פי ההצעות, מציע מקלב לחייב את החברות השונות לזכות את לקוחותיהן מיידית, בתוך שבעה ימים מיום שהועמדו על טעות גביית היתר, ולא באמצעות זיכוי בחשבון הבא

חנה בורט | כיכר השבת |
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

ח"כ הרב אורי מקלב (יהדות התורה), יו"ר הוועדה לפניות הציבור בכנסת, הניח בצהרים על שולחן הכנסת שתי הצעות חוק צרכניות, כתיקונים לחוק ´הגנת הצרכן´, בהם הוא מציע לחייב את החברות הצרכניות לבוא לקראת לקוחותיהן בשורה של תחומים.

על הצעות החוק חתומים גם יו"ר ועדת הכספים ח"כ הרב משה גפני (יהדות התורה), יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ כרמל שאמה (ליכוד) ויו"ר ועדת הכנסת ח"כ יריב לוין (ליכוד).

על פי ההצעות שהניח, מציע ח"כ מקלב לחייב את החברות השונות לזכות את לקוחותיהן מיידית, בתוך שבעה ימים מיום שהועמדו על טעות גביית היתר, ולא באמצעות זיכוי בחשבון הבא.

בדברי ההסבר להצעת החוק כותב ח"כ הרב מקלב כי "בהוראות קבע ישנם העושים בחשבונו של הלקוח כבשלהם ומחייבים את הלקוח בחיובי יתר, מעבר לסיכום בינו לחברה".

לרוב, סכום חיוב היתר הינו פעוט והלקוח נמנע מלפנות לחברה ולדרוש את כספו חזרה ולעיתים הלקוח אף אינו מבחין באופן מידי בחיוב המיותר או המוטעה, אך כאשר הוא פונה לחברה בדרישה לקבל החזר, הוא נדחה שוב ושוב.

בנוסף, מציע ח"כ הרב אורי מקלב כי צרכן שאותה חברה תגבה ממנו תשלום עודף שלוש פעמים במשך תקופה של 18 חודשים, תהיה חייבת לפצות את הלקוח בסכום של אלף שקלים.

בהצעה האחרת מציעים חברי הכנסת לחייב את החברות הצרכניות השונות כמו חברות החשמל, המים, הגז, התקשורת וכדומה להעניק פירוט תשלומים שנתי ללקוחות המשלמים באמצעות הוראת קבע (דוגמת טופס 106 הניתן לשכירים בסוף שנה), כדי למנוע מצב שהלקוח יצטרך להחזיק בביתו ארכיון שיאפשר לו לעקוב אחר התשלומים שבוצעו על ידו.

"הצעת חוק זו באה לסייע בידי הלקוחות ותאפשר להם לקבל תמונה מדויקת של מצב התשלומים ששולמו ולהשוותם בקלות ביחס לחודשים קודמים ולשנים קודמות וכן לעקוב אחר הרגלי הצריכה", מסבירים חברי הכנסת בדברי ההסבר לחוק.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר