אושר סופית: יום הבחירות לרשויות המקומיות - יום שבתון

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק הקובעת יום שבתון בבחירות לרשויות המקומיות. הנפגעות העיקריות: הסיעות החרדיות שנהנו מאחוזי הצבעה נמוכים (בארץ)

ישי כהן | כיכר השבת |
(צילום ארכיון: פלאש 90)

מכה למפלגות החרדיות: עד הבחירות האחרונות נהנו המפלגות החרדיות מאחוזי ההצבעה הנמוכים בבחירות לרשויות המקומיות, אך הערב (שני) חוקק חוק חדש, לפיו יום הבחירות לרשויות המקומיות יהיה יום שבתון. בכך, אחוז ההצבעה צפוי לעלות.

החוק שאושר סופית הערב קובע כי יום הבחירות הכלליות לרשויות המקומיות יהיה יום שבתון בתחומן של הרשויות המקומיות שבהן נערכות הבחירות. בדברי ההסבר להצעה נכתב: "במטרה להעלות את אחוז ההצבעה ולהקל על תושבי הרשויות המקומיות לקחת חלק בהליך הדמוקרטי ולממש את זכותם לבחור בבחירות לרשויות המקומיות, מוצע לקבוע את יום הבחירות הכלליות לרשויות המקומיות כיום שבתון.

"קביעת יום הבחירות כאמור כשבתון נדרשת גם בכדי לתת מענה לצורך להציב חלק בלתי מבוטל של הקלפיות בבתי ספר, לשם ניהול מערך הבחירות. בלא קביעה כאמור, מתעורר מחדש, בכל מערכת בחירות לרשויות המקומיות, הקושי המובנה בפעולת מערך הקלפיות האמור בבתי הספר, על רקע פעולתם של מוסדות החינוך ביום הבחירות".

יו"ר ועדת הפנים מירי רגב (הליכוד ביתנו) אמרה בדיון: "אנחנו מביאים בשורה לאזרחי המדינה. חובתנו ככנסת לאפשר לאזרחי המדינה לבחור את נציגי הציבור שלהם."

ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) הגיש הסתייגויות להצעה ואמר במליאה: "יום שבתון בבחירות המקומיות זה לא אותו דבר כמו הבחירות לכנסת. הבחירות לא מתקיימות באותו יום בכל הארץ ומה יהיה אז? מה קרה שהפעם צריך לשנות? המציאות היא שלמרות יום השבתון בבחירות הכליליות, אחוז ההצבעה רק הולך ויורד. מדובר על כמה מליארדים של שקלים למשק הישראלי ולמעבידים, וכל זה מבלי שהוכחה התועלת. לא רק שלא בטח שזה מועיל יכול להיות שזה יצמצם את מספר המצביעים ואנשים ינצלו את היום הזה לדברים אחרים".

שר הפנים גדעון סער (הליכוד ביתנו) שהוביל את החוק אמר: "המהלך הוא מהלך מאוד חשוב לשלטון המקומי ולדמוקרטיה הישראלית. יש בעיה שאי אפשר לומר שהיא תיפטר רק באמצעות החקיקה הזו, אבל החקיקה הזו נכונה ומעמידה את הבחירות המקומיות באותה רמת חשיבות של הבחירות לכנסת.

"חשוב לתת את התנאים הטובים ביותר לאזרחי המדינה להצביע בבחירות המוניציפליות. זה בסך הכל פעם בחמש שנים. חוקים שבאים לתקן דיני בחירות, רצוי להעביר אותם כמה שיותר רחוק ממועד הבחירות וכך עשינו.

40 ח"כים תמכו בהצעה ללא מתנגדים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר