יממה לאחר איחוד פתח-חמאס

היום במוקטעה: בתו של הרב עובדיה נפגשה עם אבו-מאזן

בלי שקיבלו מנדט מהעם, קבוצה של ישראלים נפגשו בראמללה עם אבו-מאזן ● בניהם: עידן עופר, דני יתום, בתו של הרב עובדיה יוסף - עדינה בר שלום, משה שחל, ועקיבא אלדר ● יתום סיפר כי בעוד נתניהו סירב לפגוש את אנשי היוזמה, אבו מאזן הזמין אותם מרצונו. בפנים: סיקור ותמונות מהמפגש (בארץ)

ישראל אהרון | כיכר השבת |
(פלאש 90)

תחשבו אם זה היה קורה בארה"ב: קבוצה של אנשים פרטיים מישראל, חברים בארגון "ישראל יוזמת", נפגשו היום בראמללה עם אבו-מאזן - יממה בלבד לאחר שהתאחד עם ארגון הטרור הרצחני "חמאס".

בין חברי הקבוצה, נמנים: בעל השליטה החברה לישראל, עידן עופר, ראש המוסד לשעבר דני יתום, בתו של הרב עובדיה יוסף - עדינה בר שלום, משה שחל, מנכ"ל משרד החוץ לשעבר ד"ר אלון ליאל, פרופ´ עליזה שנהר, פרופ´ אווה ברגר ועקיבא אלדר. את הצד הפלשתיני ייצגו לצידו של אבו מאזן, סאיב עריקאת וג´יבריל רג´וב. יתום סיפר במהלך הפגישה כי בעוד נתניהו סירב לפגוש את אנשי היוזמה, אבו מאזן הזמין אותם מרצונו.

לאחר האיחוד אמש, האפשרות לביטול הפגישה עלתה בקרב הקבוצה הישראלית. יתום סיפר היום כי היו לבטים מוקדמים אך הסביר כי ישראל צריכה להידבר עם הממשלה המאוחדת, ולא רק עם פלג אחד.

במהלך המפגש, אבו מאזן העביר מסר לראש-הממשלה, בנימין נתניהו, שקרא לו אמש לבחור בין חמאס לישראל: "חמאס הוא חלק מהעם הפלשתיני, גם אם אתה, נתניהו, מסכים איתם או לא, הם חלק מהעם שלנו, ואתה נתניהו פרטנר שלנו. אנחנו לא נבחר, אנחנו רוצים את שניהם". אבו מאזן הוסיף כי מי שצריך לעשות את הבחירה הוא נתניהו: "אתה נתניהו צריך לבחור בין ההתנחלויות לבין שלום. אנחנו לא מבקשים להזיז את התנחלויות, אלא להקפיא את הפעילות של ישראל שם ולתת צ´אנס למשא ומתן", אמר.

"אנו מקווים שהיוזמה הזו, יחד עם היוזמה הערבית, יתנו דחיפה לתהליך השלום ויביאו להפי אנד ולהקמת שתי מדינות לשתי עמים", אמר אבו מאזן לאנשי היוזמה, "כשפלשתין מדינה עצמאית המתקיימת לצידה של ישראל. הפתרון הוא משא ומתן, אין לנו אפשרות אחרת, אבל אם הוא לא יבשיל, לא תהיה ברירה ולכן החלטנו לפנות לאו"ם. זהו ארגון נייטרלי. אנחנו לא נוקטים פעולה לבד, אלא מבקשים את עזרת העולם במציאת פתרון. אם מחר יהיה משא ומתן אמיתי ורציני, אז לא יהיה צורך בהחלטת האום על הקמת מדינה פלשתינית. אם תהיה אלטרנטיבה אז נעדיף אותה", הסביר ראש הרשות הפלשתינית.

אבו מאזן התייחס גם לאי הוודאות באשר להשפעת הקמת הממשלה המשותפת על גורלו של גלעד שליט ואמר: "הראנו סימפטיה למצב של גלעד שליט כבר מיומו הראשון בשבי, ועשינו מאמצים לשחררו. אנחנו רוצים שהוא ישוב למשפחתו, אנחנו יודעים כמה משפחתו סובלת. אבל צריך לזכור שיש לנו 8,000 אסירים שמשפחותיהם סובלות גם. ביקשנו המון פעמים ממשלת ישראל לשחרר חלק מהאסירים, שנמצאים כבר יותר מעשרים שנה בכלא הישראלי שיחזרו למשפחותיהם. אלה בני אדם, ואלה בני אדם. בבקשה, עזרו לנו לשכנע את ממשלת ישראל לשחרר כמה אסירים. עבדנו קשה מאוד. הממשלה החדשה שנקים תמשיך במשא ומתן בדיוק כמו שהיה עד כה".

בניסיון לפזר את הערפל, הבהיר ראש הרשות הפלשתינית כי על אף הקמת הממשלה המשותפת, לא יהיה כל שינוי במדיניות. "הממשלה נולדה במטרה לקדם שני עניינים: שיקום עזה והכנה לבחירת בראשות, לפרלמנט ולנשיאות", אמר אבו מאזן ובהתייחסו לסוגיית גלעד שליט הוסיף: "כל ענייני הפוליטיקה, נותרו תחת סמכותי, ולא יהיה כל שינוי במדיניותי. אנחנו מאמינים בשלום".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר