תשעת הימים: המדריך המלא לבחירה, קניה ואיחסון של דגים

כמדי שנה בתחילת חודש אב אנו עוברים לתפריט הכולל מספר רב של מנות דגים. כיצד בוחרים וקונים דג איכותי? איך מעשירים את התפריט ושומרים על הבריאות? • המדריך המלא לבחירה, קניה ואיחסון של דגים (צרכנות)

דינה פלר | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)

תשעת הימים של תחילת חודש אב מבשרים לא רק ויתור על הבשר והיין, אלא גם קוראים תיגר על הכישורים שלנו במטבח. דגים הינם חומר גלם לא פשוט וגם לא זול, לכן הטעויות בהכנת המנות האלה לא רק מתסכלות, אלא גם עולות כסף. כדי למנוע מקרים לא נעימים כאלה, חשוב להשקיע זמן ומחשבה בבחירת דגים איכותיים ושמירה על איכותם.

כיצד אמור להראות דג טרי איכותי?

· ראשית, תריחו את הדג. דגים בעלי ריח חזק או לא נעים, אלא דגים לא טריים ושום מבצע לא מצדיק את קנייתם.

· אחרי שהרחתם את הדג, תלחצו על עורו. עור הדג אמור להישאר מתוח. אם נוצרה על בשר הדג גומה, אל תקנו את הדג הזה.

· עיני הדג חייבות להיות מבריקות, אל תקנו דג עם עיניים עכורות.

· הזימים של הדג חייבים להיות אדומים.

· העור של הדג הטרי הוא מבריק ולח. לעיתים קרובות העור של הדג גם רירי מעט, וזהו דווקא סימן לטריותו של הדג.

קניה, אחסון וניקיון הדג:

· חשוב לקנות דגים בחנויות הנמצאות בפיקוח משרד הבריאות ומספקים מורשים בלבד. הרעלות העלולות להיגרם מהדגים הן מהמסוכנות ביותר, במיוחד עבור ילדים ונשים הרות!

· וודאו שבמקום בו אתם קונים את הדגים מקפידים על כללי האחסון: דגים טריים נשמרים במקרר עם פתיתי קרח, ודגים קפואים נשמרים במקפיא עם טמפרטורה מתאימה.

· מומלץ לאחסן את הדג הטרי במקרר לא יותר מ-2-3 ימים בכלי אטום. דגים עדינים כמו פורל שורדים במקרר אפילו פחות: יום אחד בלבד. אם אין בכוונתכם לאכול את הדג שקניתם תוך יום-יומיים, הקפיאו אותו.

· מומלץ להפשיר את הדג באיטיות במקרר, ולא באוויר החם של המטבח.

· ניקיון הדג הוא עניין מפרך ולא נעים במיוחד, לכן מי שלא מיומן בדבר כדאי שיבקש מהמוכר לעשות זאת.

· לעומת זאת הכנת פילה דג הוא עניין פשוט מאוד וכל אחד מסוגל ללמוד את השיטה. המוכרים בחנויות ממהרים ומעדיפים לחתוך את החלק הבולט של גוף הדג, כך שאחרי שאנו משלמים על הדג השלם, כשברצוננו לקבל פילה בלבד, אנחנו מקבלים נתח קטן בהשוואה לפילה שיכולנו להכין אילו הינו חותכים את הדג בסבלנות בבית.

בישול הדגים:

· הצלייה מתאימה לרוב סוגי הדגים, אך מייבשת אותם, לכן מומלץ מאוד להשרות את הדגים במרינדה לפני הכנסתם לגריל, כדי שיוכלו לספוג נוזלים וטעמים.

· קל מאוד לייבש דגים שומניים, כמו למשל סלמון, לכן מומלץ להכין אותם בתנור בטמפרטורה גבוהה, אך במשך זמן קצר בלבד.

· כשמבשלים דגים לילדים, דג טחון תמיד עדיף על דג רגיל, אפילו פילה. עצמות הדגים מסוכנות מאוד, והטראומה מבליעת עצם הדג עלולה לגרום לילד לרתיעה מהדגים במשך שנים רבות אחרי האירוע.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר