5 שנים לכהונת הנשיא שמעון פרס: לא תאמינו מה הוא הספיק לעשות

נשיא המדינה שמעון פרס ציין חמש שנים לכהונתו. "אני נהנה מכל רגע. כל יום הוא מתנה גדולה עבורי - לפגוש ולראות את היופי של מדינת ישראל ואנשיה ולקדם את האינטרסים של המדינה ברחבי העולם. זו זכות גדולה לשרת את עם ישראל ולשמש שליח ציבור עבור כולם", אמר פרס. אז מה הוא הספיק לעשות בחמש שנים? לא תאמינו

מישאל לוי | כיכר השבת |
נשיא במספרים. שמעון פרס (צילום: פלאש 90)

נשיא המדינה שמעון פרס ציין חמש שנים לכהונתו. "אני נהנה מכל רגע. כל יום הוא מתנה גדולה עבורי - לפגוש ולראות את היופי של מדינת ישראל ואנשיה ולקדם את האינטרסים של המדינה ברחבי העולם. זו זכות גדולה לשרת את עם ישראל ולשמש שליח ציבור עבור כולם", אמר פרס.

מה לא נאמר על פרס, הפעלתן הבלתי נלאה. בלשכת הנשיא הכינו מקבץ מסכם מהשנים שחלפו, עם נתונים ומספרים מעניינים, המספקים הצצה לסדר יומו של האיש הכי עסוק במדינת ישראל.

662 טקסים

הנשיא ערך כ- 662 אירועים וטקסים במשכן הנשיא בהשתתפות של כ- 163,000 אזרחי ישראל. מגוון האירועים רחב וכולל אירועים ממלכתיים כמו טקס האמנת שגרירים חדשים וטקסי השבעת שופטים וקאדים, אך גם אירועים משתנים בהתאם לנושאים מיוחדים.

אירועים מיוחדים אשר התקיימו בשנה האחרונה בבית הנשיא: טקס הענקת פרס מצוינות סביבתית, פגישת הנשיא עם הכורים מצ'ילה, אירוע לציון עשרים שנים למבצע שלמה, טקס הענקת פרסים למדענים צעירים, טקס הוקרה למשלחות הזרות שסייעו בכיבוי שריפת הענק בכרמל, השקת תוכנית מדעני וממציאי העתיד.

1205 פגישות עבודה

ב-5 השנים האחרונות ערך הנשיא כ-1205 פגישות עבודה מדיניות עם ראשי מדינות מרחבי העולם, ראשי קהילות יהודיות וראשי ארגונים בינלאומיים. בפגישות אלה מקדם הנשיא נושאים מדיניים הנוגעים למדינת ישראל ומעביר מסר של שלום ושיתוף פעולה בתחומי הביטחון, כלכלה גלובלית ותרבות.

בין הפגישות הבולטות בשנה וחצי האחרונות ניתן לציין את את נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, נשיא איטליה ג'יאורג'יו נפוליטנו, הנסיכה התאילנדית צ'ולבורן מהידול, מנכ"לית אונסק"ו אירנה בוקובה, נשיא הפרלמנט האירופי ג'רזי בוז'ק, מזכ"ל האו"ם, באן קי- מון, מזכ"ל מועצת אירופה טיורביון ג'אגלנד, נשיא הנציבות האירופית, ג'וזה מנואל ברוסו, שרת החוץ של האיחוד האירופי קטרין אשטון, שר החוץ הצרפתי אלן ג'ופה, שר החוץ הקנדי ג'ון בירד ושר החוץ ההודי ס. מ. קרישנה, יו"ר ועדת החוץ של הסנאט האמריקאי, סנטור ג'ון קרי, יו"ר ועדת ההקצבות בסנאט האמריקאי סנטור דניאל אינווי.

,,בפגישה עם הנשיא פוטין (צילום: פלאש 90)

נשיא מזרח טימור, חוסה רמוס הורטה, נשיא צ'ילה, סבסטיאן פינרה, נשיא יוון, קרלוס פפוליאס נשיא קרואטיה, איוו יוסופוביץ, נשיא גרמניה, יואכים גאוק, נשיא חוף השנהב, אלסנה אוטרה , נשיא סרפסקה, מילורד דודיק, נשיא אוגנדה, יורי מוסבני, ראש ממשלת אוגנדה, אממה מבבזי, ראש ממשלת אלבניה, ד"ר סלי ברישה, ראש ממשלת סלובניה, בורט פאחור, ראש ממשלת קניה , רליה אמולו אודינגה, ראש ממשלת בלגיה, איב לטרם.

בין המנהיגים הבולטים עמם נפגש הנשיא בחמש השנים האחרונות ניתן למנות את: ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, האפיפיור בנדיקטוס ה-16, נשיא צרפת לשעבר ניקולא סרקוזי, נשיא ארה"ב ברק אובמה, קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, מזכירת המדינה האמריקנית הילארי קלינטון, שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב, ראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני, נשיא ברזיל לשעבר, לואיס אינסיו דה סילבה (לולה) קאנצלר אוסטריה , ורנר פיימן, שליח הקוורטט למזרח התיכון, טוני בלייר, ראש ממשלת ספרד לשעבר, חוזה לואיס רודריגז זאפטרו ונשיא פולין לשעבר, לך קצ'ינסקי ז"ל, מזכ"ל OECD, אנחל גוריה, נשיא גרמניה לשעבר כריסטיאן וולף, המזכירה לביטחון מולדת של ארה"ב ג'נט נפוליטנו.

50 ביקורים ממלכתיים בעולם

הנשיא קיים במהלך 5 שנות כהונתו 50 ביקורים ממלכתיים ב-5 יבשות שונות. הביקורים הממלכתיים מאפשרים לנשיא פרס להיפגש עם מנהיגי העולם ולהציג את עמדותיה של ישראל בנושאים השונים, לקדם את קשרי החוץ של המדינה, לקדם את שיתופי הפעולה הכלכליים והבטחוניים, לקיים פגישות עבודה עם ראשי חברות ולהתעדכן מקרוב במגמות הכלכליות- חברתיות המובילות בעולם, לקיים ראיונות ומסיבות עיתונאים לתקשורת המקומית ולהציג את פניה היפות של מדינת ישראל.

בשנה האחרונה קיים הנשיא מספר נסיעות לחו"ל עם אופי כלכלי מובהק ובראשן הנסיעות לוייטנאם ולחוף המערבי בארה"ב. בביקורים אלו נפגש עם בכירי הכלכלה ותעשיית ההי טק ופעל לבנות גשרים עסקיים בין ישראל והחברות הבינלאומיות השונות. עוד נפגש עם ראשי קרנות השקעה והון סיכון במטרה לעודדם להשקיע רבות בארץ.

במרץ 2012 קיים הנשיא נסיעה מרכזית לארצות הברית. במסגרת הנסיעה פתח הנשיא את ועידת אייפא"ק יחד עם נשיא ארה"ב ברק אובמה וקיבל בטקס חגיגי אות על מפעל חיים מאת האירגון.

מוושינגטון המשיך לביקור עבודה ב"עמק הסיליקון" שם ערך מרתון מפגשים עם ראשי חברות ההייטק הגדולות והמובילות בעולם.

,,עם הנשיא אובמה (צילום: פלאש 90)

מיד אחרי ביקורו בעמק הסיליקון קיים הנשיא סדרת מפגשים עם ראשי הקהילות היהודיות בלוס אנג'לס בהן הציג בפניהם את החזון החדש שהוא מגבש לקשר בין מדינת ישראל ליהדות התפוצות. הנשיא נפגש גם עם מובילי דעת קהל ובראשם אנשי תקשורת ובכירי תעשיית הסרטים האמריקאית בהוליווד ובמפגשים אלה קידם את ההסברה הבינלאומית של מדינת ישראל.

כמו כן, ביקר הנשיא בקנדה וניהל פגישות בנושאי מדע וחדשנות בדגש על חקר המוח. במסגרת ביקור ממלכתי בקפריסין קידם הנשיא את שיתופי הפעולה האסטרטגיים במישורים המדיניים-הבטחוניים והכלכליים עם גילוי הגז הטבעי בים בתיכון שמים הטריטוריאליים של ישראל וקפריסין.

ביוני 2012 הוזמן הנשיא על ידי הנשיא ברק אובמה לקבל מידיו בבית הלבן את מדליית החירות הנשיאותית, אות הוקרה ייחודי על מפעל חיים על פועלו של הנשיא למען הקמתה, חיזוקה וביסוסה של מדינת ישראל והתווית הקשרים האסטרטגיים עם ארה"ב. הנשיא קיבל את המדלייה בשם עם ישראל כולו.

בין הביקורים הזכורים ביותר בכהונתו של הנשיא עד כה, ניתן למצוא את נאומו בפני הפרלמנט הברזילאי ואשרור הסכם הסחר החופשי בין המדינות במסגרת מרקוסו"ר בעקבות הביקור, קבלת תואר אבירות ממלכת אנגליה, נאום היסטורי בבונדסטאג הגרמני לציון יום השואה הבינלאומי בחלוף 65 שנים לסיום המלחמה, השתתפות בעצרת האו"ם בניו יורק, ועידת האקלים בקופנהגן, הפורום הכלכלי עולמי בדאבוס, ביקורים מיוחדים במדינות המוסלמיות אזרבייג'אן וקזחסטאן, ייצוג ישראל במצעד הניצחון שערכה רוסיה לציון 65 שנים לניצחון על גרמניה הנאצית , הובלת משלחת אנשי עסקים לוייטנאם.

157 סיורים בארץ

אהבתו הגדולה של הנשיא לארץ ישראל באה לידי ביטוי בסיוריו ברחביה. עד כה, הנשיא ביקר ב-157 יישובים ומועצות אזוריות, מתוכן 54 ערים, 26 מועצות אזוריות, 60 יישובים כפריים יהודים וערבים כאחד. במסגרת ביקורים אלה סייר הנשיא בין היתר ב- 70 בתי ספר בהם דיבר בפני אלפי תלמידים וב- 50 מפעלים יחודיים.

סיורים מיוחדים בעקבות אירועים בחברה הישראלית שהצדיקו תגובת הנשיא - ביקור באשדוד בעקבות מתקפת קסאמים על יישובי הדרום. ינואר 2012 - ביקור בבית ספר "בראשית" בקרית מנחם, לאחר מקרה הגזענות בקרית מלאכי.

כמו כן הגיע הנשיא לביקור גינוי בהול במסגד בטובא זנגריה בגליל, לאחר אירוע הצתת המסגד וספרי הקוראן בתוכו.

100,000 פניות לנשיא

מעל 100,000 פניות הגיעו מאזרחי מדינת ישראל ומהעולם כולו אל הנשיא במהלך 5 שנות כהונתו. בין הפניות ניתן למצוא בקשות לנשיא לטיפול בנושאים החשובים לאזרח או לציבור, דברי שבח ודברי ביקורת על נושאים העומדים על סדר היום הציבורי.

פניות הציבור נענות, אם באמצעות מכתב רשמי, שיחת טלפון, או טיפול אל מול הרשויות הרלוונטיות. עד כה הגיעו לנשיא כ-50,000 פניות באמצעות רשת האינטרנט, כ- 60,000 פניות בשנה באמצעות דואר ופקס ואלפי פניות באמצעות הטלפון.

800 מפגשים עם עיתונאים

במהלך שנת הכהונה החמישית של נשיא המדינה, הוסיף הנשיא לשמר את הקשר החם עם צה"ל וכלל מערכת הביטחון ולסייע בקידום הייצוא הביטחוני של מערכת הביטחון בעולם. הנשיא ערך פגישות עם ראשי מערכת הביטחון בארץ ובעולם אשר כללו בין היתר את שר הביטחון, הרמטכ"ל, ראש המוסד, ראש השב"כ, מפכ"ל המשטרה, נציב השב"ס, יו"ר המטות המשולבים של ארה"ב ורמטכ"ל סין.

בנוסף, ערך הנשיא ביקור ייחודי בפנטגון, במסגרתו נפגש עם שר ההגנה פאנטה ובכירי הצבא האמריקני.הנשיא ביקר ביחידות צה"ל ובגופי מערכת הביטחון וכן השתתף בטקסים ובאירועים להוקרה על פועלם. כמו כן ביקר הנשיא את פצועי צה"ל ואת המשפחות השכולות.

,, (צילום: פלאש 90)

במהלך חמש שנות כהונתו, הקפיד נשיא המדינה לערוך אירועי הסברה רבים, ופגש למעלה מ-800 עיתונאים זרים משש יבשות שונות.

בין כלי התקשורת המרכזיים להם התראיין: CNN, BBC, ניו יורק טיימס, וושינגטון פוסט, ניוזוויק, דר שפיגל, פוקס ניוז, העיתון לה פריזיאן, אל פאיס הספרדי, אל מונדו הספרדי, ערוץRAI האיטלקי, וערוצי טלוויזיה מרכזיים בסין, יפן, נורבגיה, קוריאה וויאטנם. בראיונותיו מתייחס הנשיא בדרך כלל לנושאים מדיניים העומדים על הפרק כמו גם מאיר את החדשנות הישראלית בתחום הכלכלי. כל אלו מצטרפים למאות כלי התקשורת אשר סיקרו בהרחבה את טקס קבלת מדליית החירות אשר העניק נשיא ארצות הברית ברק אובמה בחודש שעבר.

מאות אלפי עוקבים

עם השקת מיזם 'פרס 360' הפך נשיא המדינה לאחד הנשיאים האינטראקטיביים בעולם. הנשיא מקפיד מכל מקום לשתף את האזרחים בתמונות וברגעים מרגשים מסדר יומו, ואילו העוקבים מקפידים באדיקות לשתף, להגיב, לנשיא ברחבי הרשתות החברתיות.

4 ועידות הנשיא

ועידות הנשיא בנושא "פונים אל המחר" התקיימו בבנייני האומה בירושלים, בהן לקחו חלק זה לצד זה מנהיגי עולם, הוגי דעות, מדענים, יזמים ומשקיעים, אמנים, אנשי רוח ודת אשר מהווים דמויות מפתח בכל תחומי החיים. בין מנהיגי המדינות אשר לקחו חלק בוועידה ניתן למצוא את נשיא ארצות הברית לשעבר ג'ורג' בוש, ראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר ומזכיר המדינה של ארצות הברית לשעבר הנרי קיסינג'ר .

הוועידות עסקו במגמות אשר צפויות לשרטט את פני "המחר" על היבטיו הישראליים, היהודיים והעולמיים ובאתגרים העתידיים עמם תידרש האנושות להתמודד. ועידת המחר לשנת 2012, עסקה במגוון נושאים אלו, וביניהם השפעות המחאות החברתיות הסוחפות מדינות ברחבי העולם, השפעת פיתוחים מדעים וטכנולוגים על חיינו, והשפעת מגמות השינוי הגלובלי על גורלו של העם היהודי ומדינת ישראל.

,, (צילום: פלאש 90)

הועידה נועדה להסיט זרקור חיובי לעשייה בישראל ובכל שנה משתתפים בה כ-5000 אורחים, מרביתם מגיעים במיוחד מחו"ל ומציפים את בתי המלון בירושלים ובתל אביב.

במהלך השנה קיים הנשיא פגישות כלכליות ומדעיות רבות עם ראשי חברות בינלאומיות המובילות בעולם בינהן: גוגל, פייסבוק, אינטל, IBM, Cisco , ברודקום, AIG, פיליפס וגולדמן סאקס. הנשיא חזר והדגיש בפגישות אלו את יחודיות ישראל ואנשיה. בנוסף פעל להרחיב את פעילויות החברות בארץ ולפתוח מרכזים נוספים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר