פשוט בריא

ללקק את האצבעות: מתכון לדייסת תירס עם גרנולה

לבשל דייסה זה לא רק התפקיד של סבתא: מתכון להכנת דייסת תירס עם שמנת מעל וגרנולת שיבולת שועל ופירות יבשים. מנה מזינה של בריאות לפתוח איתה את היום (מתכונים, אוכל)

דייסת תירס עם גרנולה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח תירס
  • 2 כוסות חלב
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 250 גרם גרנולה עם פירות יבשים

אופן הכנת דייסת תירס:

רגע לפני: לבשל דייסה זה לא רק התפקיד של סבתא: מתכון להכנת דייסת תירס עם שמנת מעל וגרנולת שיבולת שועל ופירות יבשים. מנה מזינה של בריאות לפתוח איתה את היום.

• מרתיחים בסיר את המים, וכשהם חמים מוסיפים את החלב והסוכר.

• כשהנוזלים רותחים, מוסיפים בהדרגה את קמח התירס תוך כדי ערבוב מתמיד.

• מנמיכים את הלהבה ככל הניתן, ומבשלים -לא מפסיקים לערבב- במשך 10-15 דקות, עד שעולות בועות, והדייסה מתגבשת ונפרדת מדפנות הסיר (אם הדייסה סמיכה מדי ניתן להוסיף מעט מים או חלב). מסירים מהאש.

• ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים לדייסה. מערבבים.

אופן ההגשה: יוצקים מהדייסה בקערית הגשה, שמים כף שמנת על כל מנה ומפזרים מעל כמות נדיבה של גרנולה עם פירות יבשים (מתכון נהדר לגרנולה ביתית).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר