מאות עובדים חרדים בסכנת פיטורין

סכנת פיטורין מרחפת מעל ראשיהם של מאות סייעות, מזכירות ושרתים המועסקים מטעם עיריית ירושלים. העוסקים בדבר מתריעים בדחיפות

חרדים עובדים. צילום: פלאש 90

כמאה סייעות, כמות דומה של מזכירות וכחמישים שרתים המועסקים מטעם עיריית ירושלים במוסדות לימוד בעיר עומדים להיות מפוטרים בסוף שנת הלימודים הנוכחית. הסיבה: חוק שהתקבל לפני כשנתיים שקבע כי העירייה רשאית לתקצב רק מוסדות לימוד הפועלים מטעם רשת עירונית ולא מוסדות פרטיים. כתוצאה מכך יצא היועץ המשפטי לממשלה בחוות דעת כי כל העסקת עובדי עירייה ברשתות פרטיות אינה חוקית ועל כן מוכרחים לפטר את כל הסייעות, המזכירות והשרתים המועסקים באופן זה.

לפני כשבוע הגיע שיאו של המהלך, כאשר שליח מטעמו של יוסי חביליו, היועץ המשפטי לעריית ירושלים, עבר בין כל הגנים ומוסדות הלימוד והגיש מכתבי פיטורין לעובדים שאינם רשאים להיות מועסקים מטעם העירייה.

אחת ממזכירות בתי הספר העוסקת בתפקידה מזה כשלוש עשרה שנה טוענת בשיחה ל"משפחה" כי המצב איום ונורא. "נושא הפיטורין כבר עומד על הפרק מזה שנה וחצי ומאיים עלינו כל העת. בשבוע שעבר קיבלנו את מכתבי הפיטורין ומאז אנו עומדות לפני שוקת שבורה. המשמעות היא שכ-500 ילדים עומדים להיכנס מתחת לקו העוני כבר בתחילת השנה הבאה כי אנו מגיעות למצב של פת לחם ורובנו נשות אברכים ומפרנסות יחידות של הבית".

יעקב וייס אחד הפעילים העוסק בנושא מציין בשיחה ל"משפחה" כי הכותרת של המכתבים שהוגשו הייתה "הודעה על סיום עבודה" ולא "מכתבי פיטורין". בעקבות זאת פנו כל הסייעות והמזכירות לנציגי יהדות התורה בעירייה ר´ יצחק פינדרוס, ר´ יוסי דייטש ור´ יצחק ברנר מטעם דגל התורה והללו החלו בפעילות אינטנסיבית.

האם המאמצים נשאו פירות?

וייס: "מה שקרה בעקבות כך הוא שהסייעות חתמו על ייצוג משפטי לעו"ד אורי קידר שנחשב לאחד הבכירים בארץ בדיני עבודה וחיובים. כתוצאה מכך הודיע ועד העובדים כי לא יחתום על מכתבי פיטורים רשמיים ואתמול (יום רביעי) הודיע ראש עריית ירושלים ניר ברקת כי בכוונתו למשוך את הודעת הפיטורים".

אך השמחה, כפי שמסתבר, עדיין מוקדמת. וייס מציין כי הבעיה נותרה בעינה: הסייעות וכן יתר בעלי התפקידים אינם יכולים להמשיך לעבוד באופן חוקי, כיוון שהחוק אינו מאפשר זאת. "כרגע חושבים להעביר אותם לעבודות אחרות בתוך עיריית ירושלים, אך זהו לעג לרש, כיוון שברור שלא קיימים מאות תפקידים כאלו בעירייה, ומלבד זאת, סייעת או שרת שעסקו במקצועם זה במשך שנים רבות אינם יכולים להתאים לתחומים אחרים.

"הדרך היחידה לפיתרון היא לתקן את החוק עצמו ואכן ח"כ ר´ משה גפני ור´ אורי מקלב עובדים על כך קשה בימים אלו. אם יצליחו לעשות זאת לפני פגרת הקיץ השינוי ייכנס לחוק ההסדרים ואם לא הדבר עלול להימשך יותר מחצי שנה וקשה לדעת האם יהיה עוד במה לטפל".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר