מדענים פיתחו המבורגר סינתטי, פרווה, או בשרי?

בשורה לצמחוניים: ביולוג הולנדי הצליח לייצר רקמת שריר של פרה מתאי גזע עובריים של בקר. בשביל להביא את הפיתוח לצלחתנו נשארו שתי בעיות קלות: לקבל חוות דעת הלכתית האם הבשר הסינטטי הוא פרווה? ולהוזיל עלויות, אם חשבתם לרוץ לקנות, כרגע חתיכת המבורגר סינטטי תעלה לכם לא פחות מ- 345 אלף דולר!

שושי מילר | כיכר השבת |
אילוסטרציה (צילום: פלאש 90)

בכנס בוונקובר שבקנדה הציג פרופ' מארק פוסט, ביולוג מאוניברסיטת מאסטריכט בהולנד, את הפיתוח המדהים שלו: רצועה דקה באורך 2.5 סנטימטרים, וברוחב סנטימטר אחד, שקופה ודקיקה כניילון. הרצועה התבררה כבשר בקר סינטטי, לא משחיטה ולא אבר מן החי הפרופסור הצליח לייצר את הבשר במעבדה.

הרצועה הדקיקה היא פרי פיתוח ב"תרבית תאים" שבה לוקחים תאי גזע ומגדלים אותם במעבדה.

התאים נלקחו משאריות בשר שנותרו בבתי מטבחיים. פרופ' פוסט הזין את תאי הגזע בסוכרים חומצות אמינו, שומנים ומינרלים ואט-אט התפתחה מהתרבית רקמת שריר של פרה. לדברי פוסט, לקראת סוף השנה הנוכחית מתוכנן לחבר כ-3000 רצעות דקיקות כאלו להוסיף להן שומן שגם הוא יהיה סינטטי ולהציג את "ההמבורגר הסינטטי" הראשון בהיסטוריה.

מאחורי הפיתוח עומדים אידיאולוגיה צימחוניית וכמובן רעיון עסקי.

כרגע, עלויות הייצור של חתיכת המבורגר קטנה הן בסביבות 345,000 דולר אך בעתיד הפתרון עשוי להתברר כמשתלם וזול.

את הפרויקט ממן ספונסר אלמוני שכנראה ליבו נוקפו על צער בעלי החיים המתרחש דרך קבע במכלאות ובבתי הגידול.

נשאר רק לברר את מעמדה ההלכתי של חתיכת הבשר הסינטטי הזו, האם יותר לאכול את ההמבורג עם חלב? או יוחלט שההמבורגר הסינטטי טרף. כך או כך, נראה שלמערכות הכשרות יתווסף כאב ראש חדש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר