פריצת האשראי: "ישראלים יפסיקו לבצע קניות באינטרנט"

מפחדים לקנות באינטרנט? תמיד אמרתם שהעולם הישן והטוב עם המזומן והצ'יקים עדיף כי לא ידעתם איך קונים באינטרנט? "כיכר צרכנות" מדריך אתכם לקניה נבונה ובטוחה בג'ונגל האינטרנטי * מוגש בעקבות הפריצה הגדולה של האקר למאות אלפי חשבונות של כרטיסי אשראי ישראליים

ניסים בן חיים | כיכר השבת |

בבוקרו של יום שלישי התעוררנו למהומה סביב פרסום קובץ נתוני כרטיסי האשראי של עשרות אלפי ישראלים, מה שהתברר כמתקפת טרור אינטרנטי שבוצעה על ידי אקרים סעודים (או שמא ממקסיקו). לא עברו יומיים ונתוני כרטיסי אשראי נוספים הופצו ברחבי האינטרנט.

חבר רועד מהתרגשות סיפר לי כי פרטי כרטיס האשראי שלו הופיעו ברשימה וכי מעתה הוא משלם רק במזומן וכי הוא שוקל אפילו מעבר לשיטת הקניה "הישנה והטובה" - חליפין.

כמובן שהרגעתי אותו בתפיחת שכם מעודדת, זה לא עזר אז פניתי להסביר לידידי את דרך הקנייה הטובה והבטוחה (מסתבר שעדיין קימת כזו שיטה) באינטרנט והרי ההמלצות.

תשאירו את הלירות בבנק

לפני שאתם חושבים להפסיק את מסע הקניות האינטרנטי שלכם, חישבו על אינספור המקרים בהם אתם נותנים את פרטי האשראי שלכם בלא מחשבה יתרה, לדוגמא, במוקדי צדקות, לאנשי טלמרקטינג למיניהם או אפילו למוכר בפיצרייה השכונתית

מהיכן בעצם לקחו האקרים את הפרטים?

החדשות הטובות שלא מדובר בפריצה לבסיס נתונים של חברות האשראי עצמן או לאתרי מסחר אינטרנטי גדולים כדוגמת האתר "וואלה שופס" המשותף לכיכר השבת ווואלה. חשבתם שהסעודים גאונים גדולים, התברר שישנם פשוט כמה בעלי אתרים ישראלים טיפשים, האקרים לקחו את הנתונים מבסיסי נתונים של אתרים שפשוט לא איבטחו בצורה הבסיסית ביותר את נתוני לקוחותיהם.

מסתבר אם כן שאין סיבה אמיתית לפאניקה אתם יכולים להמשיך ולרכוש באינטרנט בזול ובקלות, והכי חשוב בסיכון אפסי.

ההמלצה הראשונה והטובה ביותר היא לפתוח חשבון פיי-פאל.

מה זה פיי-פאל?

פיי-פאל הוא עסק מסחר אלקטרוני עם כל היתרונות של בנק. לאחר הרשמה קצרה בה תדרשו לעדכן כ"א בינלאומי תוכלו לבצע קניות דרך חשבון הפיי-פאל שלכם באתרי תומכים כמו איי-ביי (שפיי-פאל היא חברת בת שלה).

היתרונות של פייפאל הם גדולים. היתרון החשוב הוא שפרטי כרטיס האשראי שלכם נמצאים במסד נתונים אחד (של פייפאל) המאובטח ברמה הגבוהה ביותר הקיימת.

היתרון השני וחשוב לא פחות שבמקרה שלא קיבלתם תמורה לתשלום אפשר לפתוח הליך של בירור,ואתם לא שמים את כספכם על קרן הצבי.

אפשרות נוספת הוא לרכוש בסניפי דואר ישראל כרטיס ויזה נטען בדולרים, כך תוכלו לטעון אותו רק לפני קניה באינטרנט בסכום המתאים.

מהם כללי הזהירות הבסיסיים?

ביום חמישי פרסם אותו האקר רשימה חדשה של כרטיסים המכילה סוס טרויאני, לכן מומלץ לנקוט אמצעי זהירות - לפני שאתם בודקים אם אתם ברשימה, וודאו שהקובץ אותו אתם מורידים למחשבכם מגיע ממקור אמין או בדקו דרך חברות האשראי.

לאומי קארד - 03-6178888 .

ישראכרט - 03-6364333.

ויזה כ.א.ל - 03-5726444.

צריך לשים לב שאתם קונים באתרים המאפשרים קניה מאובטחת בפרוטוקל SSL (מופיע אייקון של מנעול בשורת הכתובת בדפדפן) מה שמאבטח את מעבר הנתונים אבל לא מאבטח את הנתונים שנמצאים באתר האינטרט שממנו קניתם.

אל תפזרו את פרטי האשראי שלכם בכל אתר ואתר.

באופן כללי כדאי לערוך קניות באתרי אינטרנט מפורסמים המחויבים לאבטחה שכמו שנאמר למעלה לא נפרצו בתקיפה הנוכחית .כמו כן מומלץ להחליף בקביעות את הסיסמאות שלכם באתרים השונים.

קנייה נעימה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר