מה גרם ללשכת עורכי הדין לצאת בקמפיין ויראלי נגד המאכערים?

לשכת עורכי הדין יצאה לאחרונה בקמפיין ויראלי נגד מאכערים העוסקים בבדיקת זכויות בביטוח הלאומי. עו"ד שרונה תגר מסבירה את הבעייתיות שבפניות למאכערים • וידאו (מעניין)

יוסף פאר | כיכר השבת |
"חסר לכם שמן ומעט מלח", המוסכניק (צילום מסך מתוך הקמפיין הויראלי)

בלשכת עורכי הדין בישראל השיקו לאחרונה קמפיין פרסומי נגד התופעה שהם מכנים ''השגת גבול''. במקרה הזה מדובר על אחריות הטיפול בתביעות הביטוח לאומי, כאשר נוצר קונפליקט בעייתי וחמור כשמצד אחד החוק מתיר לעורכי דין לבצע פרסום מוגבל הכבול בכללים נוקשים, ומאידך חברות המתמחות בתביעות ביטוח לאומי מפרסמות בכסף רב ובאין מפריע.

אותן חברות, משדרות שהן הדרך הטובה ביותר כאשר נצרכים לתבוע את הביטוח הלאומי – בעוד שהשירות שהן נותנות הוא למעשה מוגבל וחלקי. ''הקמפיין נועד להזהיר את הציבור מפני פנייה למאכרים או גופים בלתי חוקיים, המתיימרים לפרסם ולהציע שירותים משפטיים מבלי שהוסמכו לכך עפ"י חוק.'' כך נכתב במכתב שפרסם עו"ד גד שילר יו"ר הוועדה הממונה המטפלת בנושא מטעם לשכת עורכי הדין.

בהמשך המכתב מרחיב שילר: ''פעולה זו של מסיגי הגבול פוגעת בראש ובראשונה בציבור הרחב, המבקש לממש את זכויותיו באמצעות אנשי מקצוע. פניה לגורמים שלא הוסמכו ולא הוכשרו ליתן טיפול משפטי עלולה לעלות לפונה ביוקר ולגרום לו להפסיד את זכויותיו, לעיתים, מבלי יכולת לתקן את המצב אליו נקלע בשל ייעוץ לקוי של מאכער''.

צפו: הקמפיין המדובר

עו"ד שרונה תגר מומחית בתביעות ביטוח לאומי מסבירה: "פניה לבעל מקצוע שרכש ידע וניסיון בטיפול בתביעות כנגד המוסד לביטוח לאומי עדיפה על טיפול של מישהו חסר ניסיון, ידע ובעיקר אחריות מקצועית. אולם קיימות סיבות נוספות שמעמידות את עורך הדין המיומן בעמדת יתרון על פני כל נותן שירות אחר: החשובה שבהן – כל נותני השירות האחרים יכולים לסייע בידי התובע להכין את תיק התביעה, לקבל ייעוץ רפואי ולעיתים אף להכין אותו לוועדה הרפואית אולם אלה נעצרים בשערי הכניסה לביטוח הלאומי משום שאינם מורשים להיכנס ולייצג את התובע בפני הוועדות הרפואיות או ביה"ד לעבודה (שהוא ביה"ד המוסמך לדון בתביעות בענייני הביטוח הלאומי)".

עו"ד תגר מציינת: "הכנת התיק הרפואי, מילוי הטפסים ואפילו הכנת התובע לוועדה הרפואית – אינם מספיקים כדי להשיג את מלוא הזכויות שכן ההחלטה בעניין מיצוי הזכויות הרפואיות באופן מלא נקבעת בחדרי הוועדות הרפואיות".

"רק לעורך הדין מותר על פי הדין להופיע בעצמו בפני וועדה רפואית שהיא וועדה מעין שיפוטית שם הוא יכול לנסח באופן תמציתי ומדוייק את הבעיה ממנה סובל התובע. רק עורך הדין יכול לכוון את הדיון בוועדה כאשר מתבררות סוגיות שלא צפויות היו לעלות. רק עורך הדין מנוסה יודע להסתכל על התנהלות הוועדה בפרספקטיבה רחבה כאשר לנגד עיניו עומד הערעור על החלטת הוועדה או תכנון ארוך טווח של התיק כולו. ובעזרת הפרספקטיבה הזו - יש לו את הכלים להבליט את מה שראוי וטוב לטובת התובע ולהצלחת התביעה. רק עורך דין רשאי להופיע בפני בית הדין לעבודה בערעורים על החלטות המוסד לביטוח לאומי" מציינת עורכת הדין תגר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר