אל מקורות הירקון

ממש ליד הבית זורם נהר טבעי ובצדו מדשאות רחבות ידיים והרבה הרבה צל. רבים מתושבי המרכז כבר גילו את המקום והפכו אותו לאתר בילוי מועדף בחיק הטבע (קיץ בכיכר)

איטל קציר | כיכר השבת |
פארק מקורות הירקון, (ניסים דורון)

גן לאומי מקורות הירקון, בין פתח תקווה לראש העין, הוא מקום המפלט האולטימטיבי של תושבי המרכז. ממש ליד הבית זורם נהר טבעי ובצדו מדשאות רחבות ידיים והרבה הרבה צל. רבים מתושבי המרכז כבר גילו את המקום והפכו אותו לאתר בילוי מועדף בחיק הטבע. אנחנו חושבים שהגיע הזמן שגם בלייני הצפון יגיעו לכאן ויראו את היופי.

הגן הלאומי שוכן בצד קטע מ"הירקון הנקי" – כינוי לשבעת הקילומטרים העיליים של הנהר, שבהם זורמים מים נקיים. יש כאן צמחים הקשורים למים כגון נופר צהוב, שעליו הרחבים צפים על פני המים. גם הגדות עשירות במיני צמחים. באביב מתחילה את פריחתה השנית הגדולה, צמח שגבעוליו עולים על קומת אדם ומהם מגיחים פרחים בצבע סגול. עץ מיוחד במינו הצומח בגדת הנחל, ליד סכר המדידה של נציבות המים, הוא טכסודיון דו-טורי. זהו עץ מחט גדול וענף, שמוצאו מיבשת אמריקה. העץ מעדיף לצמוח במקומות לחים ועל כן הוא מכונה לעתים "ברוש ביצות".

המבנה המקושת שבלב הגן הלאומי הוא חלק מטחנת מיר, טחנת הקמח העליונה מבין חמש שפעלו בעבר בירקון. הבריכה שלידה נחפרה במיוחד כדי להשיב לירקון ולנחלי החוף את הדג הנדיר לבנון ירקון. סמוך לכניסה לגן הלאומי נמצאים בריכה ישנה ולידה שרידי באר. כאן שכנה חצר קאסר, שנקראה על שמו של בעליה. הברון רוטשילד רכש את השטח וייעד אותה לתחנת ניסיונות חקלאית. יותר מאוחר נרכש השטח על ידי מתיישבי פתח תקווה. מהגן ניתן לצאת למסלולים שונים – לבית הבטון, לתל אפק ולמבצר אנטיפטרוס דרך בריכת הנופרים.

לגן לאומי מקורות הירקון מגיעים מכביש פתח תקווה – הוד השרון (כביש מס' 40), בין צומת סגולה לצומת ירקון. ליד תחנת הדלק פונים לכפר הבפטיסטים, אוגפים את הכפר מימין ומגיעים לשער הגן.

נשמח לקבל מכם הערות או המלצות על מקומות ואתרים שיכולים לעניין את ציבור הגולשים. את הפניות יש לשלוח למיייל: ik@kikar.net

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר