לפגועי הנפש בביתר-עלית יש בית

ראשי הרשת המפעילה עשרות הוסטלים ותוכניות קהילתיות לשיקום פגועי נפש נענו לבקשת העירייה והם מעמידים לרשות המטופלים בעיר צוות מקצועי ובית חם * ראש-העיר הרב מאיר רובינשטיין אמר באירוע: "הטיפול ברפואת הנפש גדול מרפואת הגוף; אנו שותפים ומלאי ההערכה" (חדשות, בארץ)

חנה בורט | כיכר השבת |

"מרכז ההכוונה לבעיות רגשיות ונפשיות 'מעגלי החיים' של רשת 'מרפא לנפש' שחנכנו זה עתה הינו חשוב ביותר לעיר. אני מלא ההערכה אליכם והגם שאני מצטרף לתפילתו של המרא דאתרא, הגאון רבי דוד צבי אורדנטליך שליט"א שתהיו מחוסרי עבודה אני מודע לכך שעד שתפילתנו תתקבל עבודתכם המקצועית והאנושית גדולה לעין ערוך ולדעת פוסקי הדור שליט"א גדולה היא מרפואת הגוף" – כך אמר ראש-העיר ביתר-עילית, הרב מאיר רובינשטיין בטקס חנוכת המרפאה הקהילתית לרפואת הנפש 'מעגלי החיים' שעל-ידי רשת 'מרפא לנפש' בעיר ביתר-עילית.

הטקס שנערך במעמד רב העיר, הגרד"צ אורדנטליך, רב שכונת הגפן, הרה"ג רבי ישראל ברזובסקי ורבני קהילות השתתפו; שר התקשורת הרווחה והשירותים החברתיים, מר משה כחלון. מ"מ רה"ע וחברי מועצת העיר. בכירי משרד הרווחה ומחלקת הרווחה בעירייה, ראשי 'מרפא לנפש' אישי ציבור ותושבי העיר. לאחר קביעת המזוזות חתמו המשתתפים על אמנת 'מרפא לנפש'.

רשת 'מרפא לנפש' לשיקום פגועי נפש הוקמה לפני שני עשורים והיא נחשבת לפורצת דרך בתחום השיקום בקהילה.

כיום מפעילה הרשת למעלה מתריסר הוסטלים, מעונות ודיור מוגן לשילוב פגועי הנפש בקהילה ועשרות תוכניות קהילתיות בהם נוטלים חלק כ 600 מטופלים. במסגרות אלה שוקמו מאות רבות של נכי נפש שהחלו את דרכם בהוסטל ואחרי שיקום מוצלח יצאו לדיור מוגן בקהילה.

נשיא הארגון, הרב שמואל פולק אמר כי מדי שנה נפגעים בישראל למעלה מ-5,000 איש. מספר גבוה ביחס לממוצע העולמי. הגורמים מגוונים: מאירוע טראומטי אישי וסביבתי ועד הזנחה, זלזול והשפלה ויחס לא אנושי או פגיעה על רקע גנטי.

התוצאה: אשפוז במוסד רפואי פסיכיאטרי שמשמעותו הכואבת: ניתוק מעמיק של המאושפז, "המערך המקצועי שפיתחנו כולל תשתית לשיקום בקהילה, תוך מתן דגש טיפולי במודל של שיקום חברתי. מודל זה שאומץ במדינות המערב, מאפשר למאושפז לצאת מהמוסד הסגור ולפתח עצמאות תפקודית בקהילה. שילובו בקהילה נעשה תוך ליווי מתאים באווירה חמה ותומכת, תוך תיאום מלא עם מרכזי בריאות הנפש ועם גורמי התעסוקה במגזר הפרטי, הציבורי והשיקומי".

מנכ"ל הארגון, מר אסף אצור אמר כי בין המטופלים ישנם ילדים רכים. "פניהם העצובות מביעות יאוש וחוסר תקווה המזעזעים אפילו אנשי מקצוע מנוסים. אנו מפעילים תוכנית ייחודית בשם "עלומים" לילדים נפגעי הנפש. אנשי המקצוע המתעסקים בתחום בישראל לא מפסיקים להלל את השיטה. המטרה המרכזית הינה לספק אווירה של נורמאליות לילדים. השיטה כוללת בין היתר הפעלת מחנות קיץ עשירים בתוכניות ותכנים ופעילויות ספורט כמו רכיבה על סוסים, גלישה על המים, סנפלינג, שייט ועוד".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר