עוגת גבינה עם פירורים: כך תכינו

לקראת שבועות, "כיכר השבת" פותח בסדרת מתכוני חלב משובחים ומהירי הכנה. והפעם: עוגת גבינה עם פירורים. פשוט, וטעים להפליא

צ´ יעקובסון | כיכר השבת |
(פלאש 90)

לקראת שבועות, "כיכר השבת" פותח בסדרת מתכוני חלב משובחים ומהירי הכנה. והפעם: עוגת גבינה בפירורים.

המצרכים

לבצק:

2 כוסות קמח תופח

שני חלמונים

200 גרם חמאה רכה

חצי כוס סוכר

כף קליפת לימון מגורדת דק

למלית:

500 גרם גבינה לבנה 9%

3/4 כוס סוכר

2 גביעי שמנת חמוצה בטעם של פעם

כף קליפת לימון מגורדת דק

2 מיכלי שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

אופן ההכנה

לשמן שתי תבניות, אחת גדולה עבור העוגה עצמה ושניה קטנה יותר עבור הפירורים.

מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים לבצק חלק.

משטחים 2/3 של הבצק בתבנית העגולה ואת השליש הנותר בתבנית השניה.

אופים את ההתבניות בחום של 200 מעלות, עד להזהבה.

הכנת המילוי:

בוחשים יחד את הגבינה עם הסוכר, מוסיפים את השמנת החמוצה וקליפת הלימון ומערבבים.

מקציפים את השמנת המתוקה עם 3 כפות הסוכר ויוצקים על הבצק בתבנית העגולה.

את הבצק בתבנית המלבנית מפוררים לפירורים וזורים על העוגה.

מגישים קר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר