מתכון לביבות בטטה ברוטב שמנת צונן

רשימת רכיבים קצרה ומינימום עבודה: מתכון ללביבות בטטה מתקתקות שטובלים אותן ברוטב שמנת קטיפתי. לטעם מושלם יש לשמור על הלביבות חמות ועל הרוטב צונן (מתכונים, אוכל)

לביבות בטטה ברוטב שמנת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 בטטות בינוניות
  • 1/2 כוס פרורי לחם
  • אבקת שום
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב השמנת:
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות שטוחות מיונז
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • מלח ופלפל

אופן הכנת לביבות בטטה:

רגע לפני: מתכון עם רשימת רכיבים קצרה ומינימום עבודה והתוצאה - לביבות בטטה מתקתקות שטובלים אותן ברוטב שמנת קטיפתי.

הכנת הרוטב:
• קוצצים הבצל הירוק, ומערבבים היטב יחד עם השמנת והמיונז. מתבלים במלח ופלפל, מעבירים לכלי סגור ושומרים בקירור עד לרגע ההגשה.

הכנת הלביבות:
• מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לחתיכות גדולות. מבשלים בסיר מים עד שהן רכות לגמרי, מניחים במסננת לשעה כדי שיפרישו את הנוזלים.

• מעבירים את הבטטות המבושלות לקערה ומועכים חזק בעזרת מזלג.

• מוסיפים לקערה את פירורי הלחם, ומתבלים במלח, פלפל ואבקת שום, ומערבבים היטב.

• מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון, וכשהוא חם יוצרים קציצות ומניחים אותן במחבת, שיטגנו היטב משני הצדדים.

אופן ההגשה: מגישים את הלביבות חמות, ומזלפים עליהן כמות נכבדה של רוטב השמנת כשהוא צונן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר