מתכון לביבות תפוחי אדמה מסורתיות (לאטקס)

אמא מלבבת לביבות מהתערובת, מניחה במחבת ובבית מתפשט ריח חמים ונעים שהופך לזיכרון חזק שצרוב היטב בדי.אן.אי היהודי. מתכון קל ובסיסי ללאטקס אמיתיים (מתכונים, אוכל)

לאטקעס אמיתיים ומלאי נוסטלגיה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 3 ביצים
  • 3 בצלים
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • שמן לטיגון

אופן הכנת לאטקעס:

רגע לפני: אמא מלבבת לביבות מהתערובת, מניחה במחבת ובבית מתפשט ריח חמים ונעים שהופך לזיכרון חזק שצרוב היטב בדי.אן.אי היהודי. מתכון קל ובסיסי ללטקס אמיתיים.

• מגררים את תפוחי האדמה והבצלים עם הצד הגס של פומפייה, ומעבירים לקערה. כדאי לספוג את הנוזלים מהקערה, וכך הטיגון יהיה קל יותר.

• טורפים את הביצים ומוסיפים לקערה, יחד עם הקמח (אם העיסה יבשה, מפחיתים מכמות הקמח, ואם היא לחה מידי, אפשר להוסיף עוד קמח) הפלפל והמלח. מערבבים היטב לעיסה אחידה.

• מלבבים לביבות: יוצרים כדורים מהתערובת, ומועכים אותם לקבלת לביבה.

• מחממים שמן במחבת ומטגנים בו את הלביבות במשך כ-10 דקות, עד שישחימו משני הצדדים. ויש לכם לאטקעס נהדרים!

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר