מתכון לחצילים מטוגנים ברוטב יוגורט רענן

נתחיל מהסוף: רוטב היוגורט הזה הוא מעדן פשוט וטעים, שמתאים למגוון ירקות מטוגנים. במתכון הזה הרוטב משתלב עם פרוסות חצילים למתאבן מושלם שמתאים לפתיחת הארוחה, או סתם כנשנוש (מתכונים, אוכל)

חצילים מטוגנים ברוטב יוגורט (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 חצילים קלים ארוכים
  • מלח גס
  • שמן לטיגון
  • לרוטב היוגורט:
  • 1 גביע יוגורט
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום
  • 1/4 כוס מיץ לימון טבעי
  • צרור עלי כוסברה

אופן ההכנה:

רגע לפני: רוטב היוגורט הזה הוא מעדן פשוט וטעים, שמתאים למגוון ירקות מטוגנים. במתכון הזה הרוטב משתלב עם פרוסות חצילים למתאבן מושלם שמתאים לפתיחת הארוחה, או סתם כנשנוש.

• פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, זורים מעל פרוסות החציל מלח גס כדי שהנוזלים יופרשו וממתינים 20 דקות.

• שוטפים את החצילים ומספיגים בנייר סופג, כדי שיתייבשו.

• מחממים שמן במחבת כבדה, וכאשר השמן רותח מטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים עד שישחימו.

• מעבירים למשטח עם נייר סופג, לספיגת השמן ומאחסנים בכלי אטום.

הכנת הרוטב:

• כותשים את שיני השום, קוצצים דק את עלי הכוסברה (ללא הגבעולים) ומעבירים לקערה.

• מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומערבבים לתערובת אחידה. שומרים בקירור.

אופן ההגשה: מסדרים את פרוסות החציל בצורה נאה על מגש, ויוצקים לידו מספר כפות מרוטב היוגורט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר