מתכון לטליאטלה ברוטב חריף וגבינה צהובה

אחרי גבינת הפרמזן, החומץ הבלסמי ורוטב הבולונז, צפון איטליה מציג את פסטת הדגל שלו: הטליאטלה השטוחה. מתכון לפסטה ברוטב חריף וגבינה צהובה (מתכונים, אוכל)

טליאטלה ברוטב חריף וגבינה צהובה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 חבילת פסטה טליאטלה (או פטוצ'יני)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי אדום יבש
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

רגע לפני: אחרי גבינת הפרמזן, החומץ הבלסמי ורוטב הבולונז, צפון איטליה מציג את פסטת הדגל שלו: הטליאטלה השטוחה. מתכון לפסטה ברוטב חריף וגבינה צהובה.

• ממלאים 3/4 סיר גדול במים ומרתיחים על אש גבוהה. וכאשר המים מגיעים לנקודת רתיחה, מוסיפים את הפסטה וכפית המלח ומבשלים את הפסטה לפי מספר הדקות הרשום על האריזה, פחות דקה אחת (מכיוון שהיא תמשיך להתבשל עם הרוטב). ליתר ביטחון, שולים מהסיר חתיכת פסטה אחת, ובודקים את מידת הרכות שלה.

• מסירים את הפסטה מהאש, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, לא שוטפים! ומניחים בצד.

הכנת הרוטב לפסטה:

• כותשים את שיני השום וקוצצים את הבצל הירוק לטבעות.

• מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית, מוסיפים את השום הכתוש, הצ'ילי והבצל ומערבבים קלות.

• כשהתערובת חמה, מעבירים את הפסטה למחבת ומגביהים את האש. מבשלים כך במשך 7 דקות נוספות, כדי שהפסטה תתפוס את טעמי הרוטב.

• מנמיכים את האש, מוסיפים את הגבינה הצהובה ומתיכים יחד, עד שהיא נמסה.

אופן ההגשה: חם. ניתן לזלף מעל מספר טיפות שמן זית לפני ההגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר