מתכון למאפה בצק עלים במילוי עשיר של גבינות וקישואים

מתכון עשיר בטעמים וקל הכנה למאפה קישואים חלבי: בסיס בצק עלים ועליו קישואים וגבינות. המלצה: לאכול את המאפה כשהוא עדיין חם וטרי (מתכונים, אוכל)

מאפה בצק עלים עם קישואים וגבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • חבילת בצק עלים בחמאה (פילאס) מופשר
  • 5 קישואים
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1/2 חבילת גבינה חצי קשה
  • 2 גביעי קוטג'
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה
  • 50 גרם גבינת חמד
  • 3 כפות קמח
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

רגע לפני: מתכון עשיר בטעמים וקל הכנה למאפה קישואים חלבי: בסיס בצק עלים ועליו קישואים וגבינות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• פורסים את הקישואים לפרוסות עיגולים דקים.

• ממיסים את החמאה במחבת (כדאי לחתוך את החמאה לקוביות, כדי שהיא תימס בקלות), וכאשר היא הופכת לנוזלית, מוסיפים למחבת את פרוסות הקישואים להזהבה קלה.

• מפוררים לקערה את גבינת חמד, ומוסיפים את שאר מרכיבי המלית - הגבינה החצי קשה, הקוטג', השמנת החמוצה, המוצרלה, הקמח והביצים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

• משטחים את בצק העלים על תבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ, או בתבניות קטנות, לקבלת מאפים אישיים.

• יוצקים את התערובת על הבצק. אם בחרתם בתבנית עגולה, סדרו את הקישואים על תערובת הגבינות במעגלים. במידה ובחרתם בתבניות אישיות, פשוט הניחו מספר פרוסות קישואים בכל תבנית.

• מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש, למשך 40-50 דקות, עד להשחמה יפה.

אופן ההגשה: הקיש צריך להיות בין חם לטמפרטורת החדר. כדאי להגיש טרי וחמים, אך גם אחרי יום במקרר הקיש עדיין טעים, רק שהגבינה הופכת למעט צמיגית.

שימו לב: במתכון הזה משתמשים בקישואים, אך ניתן להמיר אותם בכל ירק אהוב אחר, כמו בטטות, פטריות, חצילים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר