מה אוכלים היום?

מתכון לניוקי עם פטריות ברוטב שמנת עשיר

אפשר להכין אותם לבד בקלות, או לקנות מהסופר ואז זמן ההכנה מתקצר בחצי: מתכון לניוקי ופטריות ברוטב חלבי עשיר של שמנת. מנה מפנקת לכל המשפחה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ניוקי ברוטב שמנת ופטריות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 חבילת ניוקי
  • 1/2 חבילה חמאה
  • 2 בצלים בינוניים
  • 5 פטריות טריות
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול
  • צרור עלי בזיליקום
  • מלח ופלפל

אופן הכנת ניוקי ופטריות ברוטב שמנת:

רגע לפני: אפשר להכין אותם לבד בקלות, או לקנות מהסופר ואז זמן ההכנה מתקצר בחצי: מתכון לניוקי ופטריות ברוטב חלבי עשיר של שמנת. מנה מפנקת לכל המשפחה.

• מבשלים בסיר עם מים רותחים ומלח את הניוקי עד שהוא מתרכך ומסננים (אין צורך לשטוף). לחלופין, אם אתם מעוניינים בטאצ' ביתי - נסו את המתכון המעולה הזה להכנת ניוקי תוצרת בית.

• חותכים את הבצלים לקוביות קטנות, פורסים את הפטריות (ללא הרגל) וקוצצים דק את עלי הבזיליקום (ללא הגבעולים).

• ממיסים את החמאה במחבת, ומטגנים בה קוביות הבצל והפטריות עד להזהבה יפה.

• מוסיפים למחבת את השמנת ועלי הבזיליקום. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. מגביהים את האש, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית, עד שהרוטב הופך לסמיך.

אופן ההגשה: מסדרים את הניוקי על צלחות הגשה, מוזגים מעל מספר כפות מהרוטב החם וניתן לפזר מעל עירית קצוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר