מתכון לסירות קישואים קטנות עם ירקות מוקפצים

ים הוא מקור השראה נפלא, ואם לא יצא לכם לבקר בו, לפחות תוכלו להכין בבית סירות טעימות כל כך עשויות קישואים ממולאים בתערובת מוקפצת של בצל, פטריות ופלפלים עם גבינה צהובה (מתכונים, אוכל)

סירות קישואים קטנות עם ירקות מוקפצים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 5 קישואים קטנים
  • 1 בצל בינוני
  • 1 עגבנייה
  • 6 פטריות טריות
  • 1 פלפל ירוק
  • 2 שיני שום
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

רגע לפני: ים הוא מקור השראה נפלא, ואם לא יצא לכם לבקר בו, לפחות תוכלו להכין בבית סירות טעימות כל כך עשויות קישואים ממולאים בתערובת מוקפצת של בצל, פטריות ופלפלים עם גבינה צהובה.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מבשלים את הקישואים בסיר מלא מים עם כפית מלח במשך 5 דקות.

• לאחר הבישול, חוצים לאורך כל קישוא לשני חצאים שווים, ובעזרת כפית מוציאים את רוב בשר הקישוא, כך שייווצרו סירות קטנות מקליפות הקישואים, כשעליהן מעט בשר קישוא.

• חותכים לקוביות את העגבנייה והפלפל הירוק, קוצצים דק את הבצל והפטריות (ללא הרגל) ופורסים לעיגולים את שיני השום.

• מחממים שמן לטיגון במחבת, ומטגנים בה את בשר הקישואים שהוצא, יחד עם הירקות החתוכים. מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים בטיגון עד שכל הירקות הופכים לרכים.

• מעבירים את תערובת הירקות למסננת, ומסננים היטב מנוזלים.

• ממלאים בכל קישוא מספר כפות מן התערובת, מסדרים את הקישואים בתבנית, מפזרים מעל כל אחד גבינה צהובה מגוררת ומכניסים לאפייה במשך 15-20 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר