מתכון לקינדל, מאפה מסורתי לסוכות

מתכון לקינדל - מאפה נהדר ממולא בכל טוב: אגוזים, צימוקים, סוכר ותפוחי עץ, שהפך למאכל מסורתי בחג סוכות. ערב החג, קבלו את המתכון

יפה | כיכר השבת |
(פלאש 90)

לרגל סוכות, מגישה מערכת מדור "משפחה" מתכון מאפה מסורתי לחג - קינדל.

החומרים לבצק:

2 וחצי כוסות קמח לבן, מרגרינה מלוחה בטמפרטורה קרה, 6-8 כפות מי קרח או מי סודה קרים .

ההכנה:

מפוררים את המרגרינה והקמח עד לקבלת פירורים עדנים ללא גושי מרגרינה.

מוסיפים את הנוזלים לאט, ומערבבים עד לקבלת כדור בצק. את הפירורים אפשר להכין במעבד מזון.

מניחים את כדור הבצק לנוח במקרר למשך חצי שעה לפחות, מכוסה בניילון.

החומרים למלית:

250 גרם אגוזי מלך טחונים, 150 גרם צימוקים לבנים מושרים ומסוננים, סוכר לפי הטעם, 3 תפוחי עץ מקולפים.

ההכנה:

מחלקים את הבצק לחלקים שווים.

מרדדים. ככל שמרדדים את העלים דק יותר, יווצרו יותר פסים והתוצאה תהיה עדינה ומיוחדת יותר. מערבבים את האגוזים עם הסוכר, מפזרים שכבה של התערובת על הבצק, מפזרים צימוקים, ולבסוף מגרדים מעל הכל את התפוח בשכבה דקה.

עוטפים את הבצק בצורת מעטפה, כאשר המלית באמצע ועטופה בצק. מחממים תנור לחום בינוני, מכניסים פנימה ואופים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר