הנדל"ן בארץ מזנק? בואו לקנות בחו"ל

מזה כשנה וחצי אנו עדים להתארגנות של קבוצות רבות של ישראלים הרוכשים במשותף נכסים מבנקים בארה"ב בהנחה ניכרת. בדרך כלל, נקנים הנכסים מן הבנקים למשכנתאות במחיר של 30% מהשווי שבגינו ניתנה, בזמנו, המשכנתא על הנכס. את אותה תופעה אנו רואים לאחרונה גם באירופה

מיכה רוזנבלט | כיכר השבת |
(פלאש 90)

נהוג לומר כי הפסימי רואה בכל הזדמנות בעיה ואילו חברו האופטימי רואה בכל בעיה הזדמנות. אנחנו, הישראלים, כנראה אופטימיים מטבענו מפני שמה שמאפיין אותנו הוא האופי היזמי שלנו. בנשמתו, הישראלי הממוצע הוא יזם זריז הרבה יותר מעמיתו האמריקאי והאירופאי. דיי אם נזכיר את הסיטואציה שכה מוכרת לכל ישראלי שנכנס למסעדה וכבר מחשב את מחיר המנה כפול מס´ הסועדים כפול שעות הפתיחה, או במילים אחרות, כמה כסף לוקח בעל המסעדה הביתה בכל יום. עמים אחרים, אגב, סתם נהנים מהאוכל.

התכונה הישראלית הזו באה לידי ביטוי ביתר שאת בשנתיים האחרונות בשל המצב הכלכלי השורר בארה"ב ובאירופה.

ישראלים זיהו את ההזדמנויות הגדולות שישנן כיום בתחום הנדל"ן, הן בארה"ב והן באירופה. מזה כשנה וחצי אנו עדים להתארגנות של קבוצות רבות של ישראלים הרוכשים במשותף נכסים מבנקים בארה"ב בהנחה ניכרת. בדרך כלל, נקנים הנכסים מן הבנקים למשכנתאות במחיר של 30% מהשווי שבגינו ניתנה, בזמנו, המשכנתא על הנכס.

את אותה תופעה אנו רואים לאחרונה גם באירופה. יזמים ישראלים זריזים מתחילים לאתר נכסים במחירי מציאה גם באירופה ובמיוחד ביוון ובאירלנד אשר כלכלותיהן חוות את הזעזוע הקשה ביותר מאז מלחמת העולם הראשונה. בספרד, שם האבטלה הגיעה לשיעור דמיוני של 20% ובפורטוגל, שם המצב הכלכלי, לפחות לעת עתה, טוב יותר מאשר ביוון, באירלנד ובספרד.

בארה"ב רכישת הנדל"ן מתבצעת באמצעות הקמת שותפות (LLC) במדינה בה נקנה הנכס, (בעיקר במיאמי ובניו-יורק) והאחזקה בשותפות כזו מתבצעת בדרך כלל באופן ישיר ע"י הבעלים או ע"י נאמנים מטעמם או לחילופין באמצעות שותפות ישראלית המחזיקה בשותפות האמריקאית. לעומת זאת, רכישת נכסים במדינות אירופה מתבצעת בד"כ באמצעות הקמת חברה בקפריסין אשר הינה חלק מהאיחוד האירופי.

לרכישת נכסי נדל"ן באמצעות חברה בקפריסין מספר יתרונות:

● בסיס המס החל בחברה קפריסאית - חברה זרה בקפריסין (חברת אופשור) חייבת במס בקפריסין אך ורק בגין הכנסות שייצרה בתוך קפריסין (בניגוד לחברה תושבת קפריסין החייבת במס בקפריסין על כל הכנסה שייצרה, ללא קשר למקום הפקת ההכנסות).

● סוגי החברות- ישראלים יכולים להיות בעלים של שני סוגי חברות בקפריסין: חברה תושבת קפריסין (Resident) וחברה זרה שאינה תושבת קפריסין (Non-Resident)

● מס החברות בקפריסין - שיעור מס החברות בקפריסין הינו 10% בלבד (לצורך השוואה, מס החברות בישראל עומד על 25% ).

● הכנסה מדיבידנד – הכנסה של חברה קפריסאית (תושבת קפריסין) מדיבידנדים, המשולמת לה ע"י חברה בקפריסין אחרת (תושבת קפריסין) פטורות ממס בקפריסין, דיבידנד שהתקבל מחברה זרה או חברת אופשור, גם הוא פטור ממס במידה ומתקיימים מס´ תנאים מצטברים.

● רווחי הון של חברה בקפריסין - הכנסות הוניות של חברה קפריסאית (תושבת קפריסין) פטורות ממס על רווחי הון למעט הכנסות הנובעות ממכירת נכסי מקרקעין בקפריסין או ממכירת מניות חברה שבבעלותה נכסי מקרקעין בקפריסין. שיעור המס במקרה כזה יעמוד על 20%.

בשל יתרונות רבים אלו, יזמים ישראלים המבינים כי אנו נמצאים בתקופה יוצאת דופן אשר מתרחשת אולי פעם בדור, הופכים בעלים של חברה בקפריסין.

אנשים שקורצו מהחומר הזה הם אלו אשר אימצו את תפיסת העולם שהיטיב לנסח הסופר והעיתונאי הצרפתי אלפונס קאר: "אם אתה רוצה להתפרנס, צריך רק לעבוד; אם להתעשר, צריך למצוא משהו אחר".

הכותב - מיכה רוזנבלט, סמנכ"ל פיתוח עסקי בקבוצת קומפני אקספרס, חברה בינלאומית המתמחה בהקמה חברות בחו"ל בלמעלה מ – 30 מדינות ברחבי העולם.

אין לראות באמור לעיל משום יעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר