לא תפסיקו לאכול: מתכון למקלות לחם עם גבינות וזיתים

מתכון מעולה לנשנוש ביניים משביע: מקלות לחם פריכים עם גבינות וזיתים שקשה לסרב להם. אם מוסיפים להם סלט גדול ורענן ומתבלים שונים, מקבלים ארוחה טעימה ומשביעה (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מקלות לחם שלא תפסיקו לאכול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 קילו קמח לבן
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 1 ביצה
  • 1 גביע גבינה לבנה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כוסות גבינות קשות מגורדות (לבחירתכם - בולגרית, פטה, קשקבל, עמק)
  • 1/2 כוס פירורי גבינת פרמז'ן
  • 3/4 כוס זיתים מגולענים קצוצים

אופן ההכנה:

• מחממים את התנור לחום גבוה של 190-200 מעלות.

מגרדים בעזרת פומפיה את הגבינות הקשות, וקוצצים דק את הזיתים.

• מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים מעליו את הגבינות המגורדות, הזיתים הקצוצים, אבקת האפיה, הביצה, שמן הזית, גביע הגבינה ומערבבים הכל היטב.

• לשים את התערובת בקערה עד לקבל בצק אחיד ורך לעבודה.

• מעבירים את בצק למשטח עבודה נוח ויוצרים ממנו צורת גליל ארוך.

• בעזרת סכין חדה, פורסים את גליל הבצק ל-12 חלקים שווים, ויוצרים גליל (מקל) מאורך מכל חלק.

• מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים עליה את המקלות ומעל מפזרים את גבינת הפרמז'ן.

• מכניסים לתנור לאפיה של 20 דקות, עד שהמקלות זהובים.

אופן ההגשה: בשל שילוב הגבינות במתכון, המקלות יוצאים פריכים ואפשר לנשנש אותם על 'יבש', או להגיש לצד סלט רענן ומתבלים שונים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר