דיבור בטלפון בזמן נהיגה אינו מגדיל משמעותית את הסיכוי לתאונה

מחקר חדש קובע כי שיחה בטלפון הסלולרי בזמן נהיגה אינה מגדילה באופן משמעותי את הסיכוי לתאונה. שליחת מסרון או חיוג דווקא כן • האם גישת המשטרה תשתנה? (רכב)

(צילום: shutterstock)

כתב העת הרפואי המוביל בעולם, ה- New England Journal of Medicine, פירסם בגליון ינואר 2014, מחקר חדש שבוצע על ידי מכון המחקר של אוניברסיטת Virginia Tech ובמימון הרשות לבטיחות בדרכים האמריקאית -NHTSA .

במחקר נמצא כי שימוש במסרונים, חיוג בטלפון, חיפוש חפצים ברכב ואכילה בזמן נהיגה מגדילים משמעותית את הסיכוי לתאונות אצל נהגים חדשים וצעירים. מאידך אצל נהגים מנוסים רק החיוג בטלפון מעלה באופן מובהק את ההסתברות לתאונה (שימוש במסרונים לא נבדק אצלם). לעומת זאת, דיבור בטלפון סלולארי אינו מגדיל את הסיכוי לתאונה לא אצל נהגים ותיקים ולא אצל נהגים חדשים.

החידוש הבולט במחקר זה הוא הממצא כי הסיכוי לתאונה עקב שיחה סלולרית נמוך יותר אצל הצעירים מאשר אצל המבוגרים (הפוך מהחשיבה של מספר גורמים ואישים).

ממצאים אלו תואמים במדויק את נייר העמדה של ד"ר יעקב שיינין יו"ר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, יחד עם פרופ' דוד מהלאל יועץ מקצועי מיוחד לרשות שפורסם במסיבת עיתונאים כבר לפני חודשיים ימים.

ההשלכות האופרטיביות של תוצאות המחקר הנוכחי כמו של נייר העמדה של שיינין ומהלאל הוא שיש להדגיש את הסיכון הגדול הכרוך בשימוש במסרונים, ולא את הדיבור עצמו בטלפון שהיא פעילות לא מומלצת בנהיגה אבל נסבלת, ובתנאי שנעשית כחוק באמצעות דיבורית. בנוסף יש להרתיע מפני חיוג בטלפון בזמן נהיגה שהיא אומנם פעולה קצרה, אבל מגדילה את הסיכוי לתאונה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר