איך לנהל סמול-טוק נכון (בלי לדבר על מזג האוויר)

בסך הכל ניסיתם לפתוח בשיחה קלילה, אך איכשהו מצאתם את עצמכם מנתחים לעומק את מצב מזג האוויר? הנה חמישה כללי זהב שיסייעו לכם לנהל סמול-טוק נכון בלי להיתקע (משפחה)

חיה כהן | כיכר השבת |
לנהל סמול טוק בלי לדבר על מזג אוויר (צילום: shutterstock)

"יום נחמד היום"

"כן, יום נחמד"

"כן"

הדיאלוג הזה מוכר לכם? האדם הוא יצור חברתי, ושיחת החולין, "סמול טוק" בלעז, היא מקפצה מצוינת ליצירת קשרים. אז אם מדובר בכלי כל כך חשוב, למה נושא ברירת המחדל תמיד יהיה ניתוח מעמיק של מצב השמש מעל שמי ארצנו?

מחקרים מציעים כמה אפשרויות לכך, ביניהן העובדה שמצב הרוח שלנו מושפע ממזג האוויר ולכן זה הדבר הראשון שעולה לנו כפתיח מתאים לשיחה. כך או כך, שיחת חולין אולי לא חייבת להיות נעימה (ויכולה להפוך לסיוט עבור ביישנים), אך ישנן דרכים להפוך את השיחה לרגע משמעותי בין שני אנשים, בלי כל אזכור של שמש או גשם, הנה כמה מהן:

1. חפשו את המשותף ביניכם

השיטה הטובה ביותר כדי ליצור חיבור עם מישהו, היא דיבור על נושאים משותפים. לדברי סוזן קראוס-וויטבורן, פרופסור לפסיכולוגיה באוניברסיטת מסצ'וסטס, בתחילת השיחה יש לאתר נקודות השקה ביניכם. "הנחת היסוד היא מציאת מכנה משותף עם אנשים איתם אתה מתקשר, באמצעות כמות נכונה של גילוי עצמי, אמפתיה וטקט" אומרת קראוס-וויטבורן.

2. דלגו על "במה את/ה עובד?"

לא שאסור לשאול זאת, אך כאשר אתם מדברים עם מישהו בפעם הראשונה, שאלת ה-"במה את/ה עובד?" עלולה להכחיד את המשך השיחה. מדובר בשאלה שלעיתים קרובות עשויה להיות טעונה ולתת לעומד מולנו הרגשה כאילו ההגדרה המשמעותית שלו עבורנו היא העבודה שלו (וכפי שכולנו יודעים, לכל אחד יש קצת מעבר למה שהוא עושה בין 9 בבוקר ל-5 אחה"צ).

במקום זאת, העדיפו לדון בנושאים הקרובים לשניכם, שאינם מתקרבים לאזורים רגשיים מסוכנים.

3. הביכו את השתיקה

אף אחד לא אוהב שתיקה מביכה, אך למעשה רגעי השתיקה אינם כל כך ארוכים כמו שאתם חושבים. יותר מזה, קצת שקט יכול להיות דבר טוב. ד"ר ברנרדו קרדוצ'י, מנהל המכון לחקר הביישנות באוניברסיטת אינדיאנה, טוען כי הפסקות נדרשות על מנת להמשיך בשיחה. "זכור שכאשר אתם אומרים משהו, האדם האחר, צריך לעבד אותו," אומר קרדוצ'י, "פשוט תחשבו על השתיקה כמעבר".

4. שמרו על אווירה חיובית

מחקרים מראים כי תחושת לחץ היא רגש מדבק. כלומר, למילים שלך יש הרבה כוח. לכן, ככל שזה נוגע לכם, השתדלו להתמקד בצדדים חיוביים במהלך השיחה. התעניינו בחיוך כיצד עבר היום על האחר, הכניסו הומור פה ושם, וזכרו כי מחמאות מעולם לא הזיקו לאף אחד.

5. ראו את השיחה כחוויה לימודית

העולם כולל יותר משבעה מליארד בני אדם, לכל אחד מחשבות, רעיונות ורגשות שונים. הקשיבו לאדם שמולכם, נסו להבין את הלך הרוח שלו ואולי תלמדו משהו חדש. העניין שתגלו, יגרום לאחר להיפתח והשיחה תזרום יותר בקלות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר