הנגיד סטנלי פישר מבהיר: "לא דיברתי על הילודה החרדית"

אחרי הסערה שפרצה, נגיד בנק ישראל מבהיר היום: "לא דיברתי על הילודה החרדית אלא על ההשתתפות במעגל העבודה. הוספתי, שהמגמה מתחילה להשתנות". סטנלי פישר היה הערב אורח הכבוד בטקס הענקת תעודות לבוגרות תואר שני במנהל עסקים, במכון לוסטיג, שם נשא דברים (אקטואליה)

יוני גבאי | כיכר השבת |
פישר והרב לאו באירוע (צילום: אבי חיון)

נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, היה אורח הכבוד בטקס הענקת תעודות לבוגרות תואר שני במנהל עסקים, במכון לוסטיג.

פישר, שחולל סערה בשבוע שעבר לאחר שהתבטא נגד המגזר החרדי, ביקש לתקן את הרושם. "אמרתי בשבוע שעבר שהשיעור הנמוך של השתלבות החרדים בשוק התעסוקה לא יכול להמשיך לנצח והוא חייב להעצר", הסביר.

"לא דיברתי על הילודה החרדית אלא לשיתוף במעגל העבודה, והוספתי שזה כבר התחיל להשתנות, והנה אתן הההוכחה לזה".

לדבריו, הוא שוחח עם ח"כ משה גפני שאמר לו "הציבור החרדי עובד ורוצה לעבוד, הרכבת של תעסוקת החרדים יצאה לדרך, חוץ ממי שתורתם אמונתם."

פישר התייחס למעמד המרגש שבו נבחר לשמש אורח כבוד. "באירוע הזה, אני מתרגש מההזמנה לדבר כאן זה אירוע חשוב לכל אחת מכן באופן אישי להגיע לשלב הזה להיות בוגרת תואר שני בתחום לא כל כך פשוט. זהו הישג ענק, זה לא היה קל, מגיע לכן הברכות של מי שנמצא כאן", אמר.

"מה שעשיתן כאן זה חשוב לכם ולמשק. הראתם שאתן יכולות לצאת מהבית ולעבוד בתחום תחרותי וכבר הוכחתם שאתם תוכלו להצליח שם.

"לפני הטקס שמעתי מהמעסיקים שלכן ברכות על בוגרות מכון לוסטיג, קיבלתן מחמאות וזה מרשים.

"אנחנו יודעים שאתם רוצות להיות גם אמהות וגם מקצועניות, וזה לא קל, ואנחנו כולנו מאחלים לכם הצלחה וסיפוק גדול".

באירוע נשא דברים גם נשיא בית הספר הגבוה לטכנולוגיה, פרופ' נח דנא פיקארד שהדגיש בדבירו את היותו של מכון לוסטיג בפרט ובית הספר הגבוה לטכנולוגיה בכלל כמוסד המוביל בהנגשת ההשכלה הגבוהה למגזר החרדי.

"אני שמח להיות במקום הזה ולדעת שאנו שותפים לתרומה הגדולה בלימוד תלמידותינו והדאגה שלנו למצוא להם תעסוקה מכובדת".

עוד ציין פרופ' דנא פיקארד את כל החברות השותפות כיום בהעסקת בוגרות מכון לוסטיג ביניהם חברת קומיוניטק אשר פתחה לאחרונה חממה טכנולוגית בתוך קמפוס מכון לוסטיג.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר