ושוב הבחירות לירושלים

ארגון ביהכנ"ס הציונים: "דיווחי ביהכנ"ס כוזבים"

"דיווחי בתי הכנסת בירושלים בכל הנוגע למספר המתפלים בשבתות - מלאים בדיווחים כוזבים" כך כותב השבוע עורך הדין אילן קמינצקי, נציגם של "נציגות בתי הכנסת הציוניים" בירושלים, לשר הדתות יעקב מרגי. הבג"ץ מסתבר כבר בדרך, הבחירות - לא בקרוב. כל הפרטים (חרדים)

יוסי וייס | כיכר השבת |
ברקת (מנדי הכטמן)

המאבק על הרבנות ירושלים נמצא כנראה רק בראשיתו. ההתפתחות הבאה, הינה רק חלק ראשוני - קטן, במה שעתיד להיפרס בפנינו בשבעות - ואיכא דאמרי בשנים הקרובות, כל זאת במטרה לעצור את קיום הבחירות לרבנות ירושלים.

הפעם המדובר במכתב שנשלח לשר מרגי על ידי עורך הדין אילן קמינצקי - בא כוחם של "נציגות בתי הכנסת הציוניים" בירושלים.

המכתב הזה, כמו אלו שקדמו לו - ואלו שיגיעו בעקבותיו, אינו ממוען באמת לשר מרגי. הוא מהווה בעניין הזה רק כתובת משנית, כאשר הכתובת המרכזית אליה נושאים כולם את עיניהם, הינה בית המשפט העליון, אליו יגיעו או טו טו העתירות שכבר מוכנות בחלקן.

הפעם העילה לפנייה הינה "דיווחים כוזבים" הנוגעים למספר מתפללים בבתי הכנסת, כזה שלטענת הפונים, נבדק על ידם ואינו תואם לחלוטין למספר עליו דווח בתצהיר למשרד הדתות.

בעקבות הטענות הללו, דורשים חברי אותו גוף, לבטל את רשימת חברי הגוף הבוחר "הכוזב" לטענתם, ולמנות תחתיו כזה העונה לטעמם.

מהם הממצאים עליהם מדברים הפונים? הנה הרשימה (מתוך המכתב):

א. בגבעת שאול נבחר בית הכנסת "משכן באבד". נציג מטעמנו שביקר בבית הכנסת בשבת, מצא כי במקום היו כ 100 מתפללים בלבד בעוד שבדיווח מטעם בית הכנסת דווח על 1,000 מתפללים!

ב. בנווה יעקב נבחר בית הכנסת "פאר יוסף". מבדיקה שערכנו עולה כי בבית הכנסת ישנם 199 כסאות לגברים ו 100 כסאות לנשים. גם אם נניח כי התפוסה בשבת מלאה הרי שישנם לכל היותר 299 מתפללים. נציין כי במקום ישנו מניין נוסף של כ 30-40 מתפללים. לפיכך מספר המתפללים המכסימלי בשבת הינו 340 מתפללים בעוד שבדיווח מטעם בית הכנסת דווח על 450 מתפללים.

יצויין כי בנווה יעקב ישנו בית כנסת עם מספר מתפללים גבוה יותר- בית הכנסת "שערי עזרא" – בית יואל. בבית הכנסת "שערי עזרא" ישנם 224 כיסאות לגברים ו 160 כסאות לנשים סה"כ 384 מתפללים. בבוקר ישנו מניין נוסף בנץ החמה בו מתפללים כ 70 מתפללים, סה"כ כ 454 מתפללים.

אוסיף ואציין כי בשני בתי הכנסת ישנו כולל ופעילות בהיקף דומה ולפיכך אין כל מקום להעדיף את בית הכנסת "פאר יוסף" על פני "שערי עזרא".

ג. בפסגת זאב נבחר בית הכנסת "זכור לאברהם". בית הכנסת "זכור לאברהם" הצהיר על 500 מתפללים. בפועל, מבדיקה שערכנו עולה כי במניין הרגיל יש מקום ל 143 גברים ו 50 נשים. בנוסף לכך ישנו מניין בנץ החמה בו מתפללים 40 מתפללים. סה"כ בשבת ישנם לכל היותר 233 מתפללים.
לעומת זאת בבית הכנסת "בית יצחק" ישנם 190 גברים ו 70 נשים וכן ישנו מניין נוסף בנץ החמה בו מתפללים 80 מתפללים. סה"כ בשבת מתפללים כ-340 מתפללים בבית הכנסת "בית יצחק" ולפיכך היה לבחור את בית הכנסת "בית יצחק" ולא את בית הכנסת "זכור לאברהם".

ד. ברמות נבחרו 2 בתי כנסת חרדיים : "מגן אבות" ו"חניכי מינץ". בהתאם לנתונים שבידינו בית הכנסת בו מספר המתפללים הרב ביותר בשבת הינו "נווה אורות" ולמרות זאת בית הכנסת "נווה אורות" לא נבחר לגוף הבוחר.

ה. ברמת שלמה נבחר בית הכנסת "נר יוסף" בו דווח על 1,600 מתפללים. בפועל בשבת נספרו בבית הכנסת לא יותר מ 700 מתפללים.

ו. במינהל לב העיר נבחר בית הכנסת "ישורון" לאחר שהצהיר על 1,200 מתפללים. בפועל, בשבת נספרו בבית הכנסת פחות מ 100 גברים ומספר קטן בהרבה של נשים.

ז. במינהל גוננים נבחר בית הכנסת "משכן יוסף" לאחר שהצהיר על 400 מתפללים. בפועל בשבת נספרו בבית הכנסת פחות מ 100 מתפללים.

ח. "בית הכנסת הגדול" הצהיר על 1400 מתפללים כאשר בפועל בשבת (שאינה שבת חזנות) נספרו פחות מ 200 מתפללים.

ט. במינהל קהילתי "גינות העיר" נבחר בית הכנסת "שערי חסד הגר"א" בו דווח על 700 מתפללים. בפועל בשבת נספרו בבית הכנסת פחות מ 100 מתפללים.

"לאור האמור לעיל" מסכמים הפונים את מכתבם, "הנכם נדרשים להורות על ביטול רשימת בתי הכנסת שנבחרו לגוף הבוחר ולקיים בחירה מחודשת של נציגי בתי הכנסת בגוף הבוחר את רבני העיר ירושלים לאחר שיועברו דיווחים נכונים ומאומתים כדין על מספר המתפללים בכל בית כנסת".

אז למי שעדיין לא הבין, הנה בעצם תוכן העתירה הראשונה, הפנייה לשר הינה הליך רשמי שיש למצות - טרם הפנייה לערכאות השיפוטיות. העתירה הראשונה בדרך, רבות נוספות בעקבותיה - ללא כל ספק.

ומי שהימר כי עד פורים ימונה רב ראשי לירושלים, כדאי שימהר להבהיר, כי "לא אמר עד איזה פורים".

מכתב נוסף "אנונימי" שנשלח ליועה"מ של משרד הדתות ישראל פת

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר