לאחר 21 הרוגים

פ"ת: "ציר המוות" ברחוב ז'בוטינסקי ייסגר לתנועה

21 בני אדם נהרגו ו-51 נפצעו ב-38 תאונות שאירעו ברחוב ז'בוטינסקי בפתח תקווה, מאז הושק נתיב התחבורה הציבורית • בעקבות ההרוגים הרבים בתוך זמן קצר כונה הכביש "ציר המוות" • כעת, החליט ראש עיריית פ"ת עו"ד איציק ברוורמן לסגור את "ציר המוות" לתחבורה עד למציאת מענה אמיתי (אקטואליה)

צביקה גרוניך | כיכר השבת |
זירת התאונה של ההרוג האחרון (צילום: דוברות הצלה גוש דן)

הסוף ל"ציר המוות": לאחר שעשרים ואחד בני אדם קיפחו את חייהם ב"ציר המוות" בנתיב התחבורה הציבורית ברחוב ז'בוטינסקי בפתח תקווה, החליט ראש עיריית פתח תקווה עו"ד איציק ברוורמן לסגור את הציר עד להחלטת משרד התחבורה כיצד לפעול למניעת אירועים טרגיים שכאלה.

בעיריית פתח תקווה מותחים ביקורת כנגד משרד התחבורה שלטענתם כל פניותיהם אל המשרד בעניין הכביש המסוכן לא נענו, ולכן החליט ראש העיר על דעת עצמו ובעצה עם גורמי המקצוע לסגור את הציר באופן מיידי.

ראש העיר איציק ברוורמן אמר כי "תושבי פתח תקווה ואורחי העיר סיימו לשלם בחייהם על המחדל הבלתי נתפס הזה, ועד שמשרד התחבורה לא יספק מענה אמיתי שיבטיח את בטיחותם של הולכי הרגל תושבי העיר, לא אאשר את פתיחת הציר לתנועת אוטובוסים".

מסלול התחבורה הציבורית בציר ז'בוטינסקי הוקם בהשקעה של מיליוני שקלים במטרה להעניק עדיפות לתחבורה ציבורית ולהקל על עומסי התנועה, אולם מנתוני עמותת "אור ירוק", גבה מאז השקתו 21 הרוגים ו-51 פצועים ב-38 תאונות, רובן תאונות בין אוטובוסים להולכי רגל.

נתיב התחבורה הציבורית הממוקם בחלקו במרכז הכביש, ובחלקים אחרים בצידי הכביש, מבלבל את הולכי הרגל ומקשה על חציית הכביש.

בעקבות החלטת ראש העיר ייסגר נתיב התחבורה הציבורית כבר בימים הקרובים, מצומת הרחובות ז'בוטינסקי - משה דיין ועד לצומת גהה, משני הכיוונים, והתחנות בו יועברו למדרכות בצידי הדרך, כפי שהיה בעבר.

אבנר עובדיה, דובר משרד התחבורה, מסר ל"כיכר השבת" בתגובה כי "קטע הכביש הבעייתי נסגר בעקבות מסקנות ועדת מומחים, שבדקה את הנושא והגישה את המלצותיה לשינוי הסדרי התנועה במקום, הכוללים בין השאר שינוי תימרור ושינויים הנדסיים".

לדבריו, "בשנה האחרונה בלבד בוצעו בציר ז'בוטינסקי שיפורים ושינויים רבים, בעקבות המלצות מומחי תחבורה שסיירו במקום ובחנו לעומק את בטיחות הכביש".

עובדיה מוסיף עוד כי "מנהל הרשות הארצית לתחבורה ציבורית הודיע בעבר וחזר על כך היום כי רק לאחר יישום מלא של כלל המלצות הועדה ייפתח קטע זה לתנועה ובתאום עם כל הגורמים בדבר: משטרת ישראל, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ועירית פתח תקווה".

בשבוע שעבר נהרג הקורבן ה-21 בכביש שכאמור זכה לכינוי "ציר המוות", הרה"ח רבי אלכסנדר זלפריינד ז"ל, תושב פתח תקווה ששימש כמשגיח כשרות, לאחר שנפגע מאוטובוס בעת שחצה את רחוב ז'בוטינסקי בפתח-תקווה.

עם התרחשות התאונה בני משפחתו וגורמים נוספים בעירייה וברשות הלאומית מתחו ביקורת נוקבת כנגד החלטת משרד התחבורה שלא לסגור את הציר. בשיחה עם "כיכר השבת" דרשו כולם כי יש לפעול באופן מיידי לסגירתו ובחודשים הקרובים למצוא פתרון חלופי להולכי הרגל, כמו להקים חמישה גשרים במקום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר