החגים בפתח ו"אין לי מה ללבוש"

כולנו מכירות את המשפט הזה "אין לי מה ללבוש" שנאמר בדרך כלל אל מול ארון עמוס בבגדים. מי כמוך יודע שבעצם רבים מהם כבר יצאו משימוש, או מהאופנה. תהילה גרינפלד מביאה לך את כללי רענון הארון, איזה פריטים כדאי לשמור? ואיזה מהם למסור? ומה עושים לפני שיוצאים לקניית בגדים?

תהילה גרינפלד | כיכר השבת |
אילוסטרציה (צילום: פלאש 90)

"אין לי מה ללבוש" מוכר?! החיוך שלך מסגיר שגם את כמו כל אישה טובה אומרת את המשפט הזה לפחות פעם אחת ביום.

בדרך כלל זה יהיה מול ארון פתוח מלא בבגדים צבעוניים, במידות ובסיגנונות שונים. ומיד מגיע השלב הזה שנותן אישור סופי ש"אין מה ללבוש". את מוציאה קולב שכמובן, נבחר באקראי, ובדיוק עליו תלויה השמלה שתעלה עלייך אחרי הדיאטה (שאת מתחילה מחר) ולפניו הקולב עם הסוודר שמחכה בסבלנות לחצאית המתאימה, זו שהבטחת לקנות מיד אחרי רכישתו וכבר עברו שנתיים.

כל הזמן הזה שאת עומדת ומתלבטת, ממש מאחורייך על אופני הכושר זרוקים להם בעייפות הפריטים הנבחרים החצאית השחורה, החולצה האפורה וגם זו הכחולה עם הנקודות הלבנות. אלו שתמיד תחזרי ותלבשי אותם. עד כדי כך שאנשים סביבך תוהים האם במלתחה שלך ניתן למצוא רק את שלושת הפריטים המזוהים איתך כ"כ. בקיצור: את צריכה בגדים חדשים.

ומה יותר מתאים מלרוץ עכשיו ולרכוש בגדים חדשים. המבצעים זועקים מכל עבר. הנחות, מכירות סוף עונה וטרום עונה... את יודעת שבקרוב תצטרכי לפקוד את עזרת הנשים בביה"כ או לצאת כמה פעמים עם הילדים לגינה. כשאת לבושה חגיגי וחלילה שלא תראי באותם הבגדים כל החגים. כמו השכנות והחברות שלך.

רגע לפני שאת יוצאת לשוטט שעות בין חנויות בתקווה לחזור הביתה עם שקיות ובהם בגדים חדשים, או אפילו רק עם פריט אחד חדש ומעודכן... אפילו אם לא תלבשי אותו בהמשך, עצרי, קחי כמה טיפים קטנים:

צ'אנס אחרון ודי

א. תמדדי (בלי להתעצל) ומייני את המלתחה שלך ל-3 קבוצות:

"תגידי יפה שלום". בקבוצה הראשונה אומרים שלום ולא להתראות לכל אותם דברים שאין מצב שתלבשי אותם יותר, אלו שבכנות עם עצמך תביני שהם נמצאים בטעות בארון שלך. ביניהם אותו הבגד שקטן עלייך בכמה מידות. כנראה שהוא לעולם כבר לא יעלה עלייך או החולצה ההיא שקנית, חזרת הביתה ומאז היא יושבת בארון. גם לה תגידי יפה שלום ותרכזי אותה אחר כבוד עם חברותיה בערימה מס' אחת.

את הערימה הזו תעבירי למישהי אחרת שתהנה מפרטי לבוש אלו.

"תני צ'אנס נוסף". זו הערימה השניה, בה תניחי את כל הבגדים הטובים, אלו ששימשו אותך נאמנה, אך זקוקים לתיקון כלשהו ומ'חוסר זמן' יושבים הם בשקט מקופלים ומשמשים למילוי הארון. בערימה הזו ניתן יהיה למצוא חצאית עם רוכסן שבור או חולצה עם חור בתפר. חבל, אלו בגדים טובים. בהשקעה קטנה תוכלי להרוויח עוד כמה פריטים.

את הערימה הזו תקחי כבר מחר לתופרת הקרובה לביתך.

"שימרי אמונים". עכשיו תורם של המשרתים באמונה. בערימה השלישית המכובדת הניחי את כל פרטי הלבוש שאת באמת באמת לובשת (זה ודאי ארבעה או חמישה פריטים). שם יהיו החצאית הכחולה הקלאסית, השמלה השחורה אותה את לובשת כמעט כל שבת. הוסיפי לערימה זו את הפריטים שאת רוצה ללבוש אך חסרה לך התאמה, כגון, חולצה שאין חצאית שמתאימה לה, או אפילו חגורה או אביזר אחר לשדרוג.

שדכי בין הבגדים

הניחי אותה בצד, לטיפול המשך.

ב. ערכי רשימה - של כל הבגדים הנמצאים בערימה השלישית, ותשדכי ביניהם, ממש כך: שלבי התאמות בין החצאיות לחולצות, לסוודרים וכולי. צייני לאלו פריטים לא מצאת שידוך.

ג. צאי לקניות - כן, גם השלב הזה מגיע! אבל הפעם כשאת מצויידת ברשימה במטרה למצוא 'שידוך' לפריטים הבודדים. כדאי שה'שידוך' הנמצא יהיה מתאים לעוד כמה בגדים שברשימה ובכך תוכלי לשחק בין הפריטים וליצור עם עשרה פריטים אפילו שלושים שילובים שונים.

"יגעת ומצאת תאמין" - שווה, לא?

מסובך?! מקווה שלא.

עכשיו, בפתחה של שנה חדשה, זו ההזדמנות שלך לאמץ את הכללים הנ"ל. למלא את המלתחה שלך רק בפריטים שימושיים לך – במידה הנכונה, בצבעים מעודכנים ובגזרה המתאימה. זכרי, אחרי הפרויקט הרציני של רענון הארון, חשוב לשמור עליו באופן שוטף, אם יש בגד הזקוק לתיקון, טפלי בו מיד, ודאי יש תופרת בקרבת מקום. עם התנהלות כזו תתחילי לשנן את המשפט "יש לי מה ללבוש!"

תתחדשי!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר