קינוח אפוי בציפוי מתוק: מתכון לפופקורן קרמל

הקינוח הזה ממכר, ואל תגידו לא אמרתם: מתכון להכנת פופקורן קרמל אפוי. דרושה מעט השקעה, אך התוצאה שווה הכל. זה לא עוד סתם פופקורן, אלא חטיף אפוי מתוק וטעים שהוא פשוט הנשנוש המושלם (מתכונים, אוכל)

ממכר. פופקורן קרמל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 1/2 חבילת גרעיני תירס
  • מלח
  • 1 חבילת מרגרינה
  • 2 כוסות סוכר דמררה
  • 1/2 כוס סירופ תירס (קורן סירופ)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • שמן

אופן הכנת פופקורן קרמל:

רגע לפני: הקינוח הזה ממכר, ואל תגידו לא אמרתם: מתכון להכנת פופקורן קרמל אפוי. דרושה מעט השקעה, אך התוצאה שווה הכל. זה לא עוד סתם פופקורן, אלא חטיף אפוי מתוק וטעים, ובקיצור, הוא פשוט הנשנוש המושלם.

• מחממים מעט שמן בסיר גדול, מוסיפים את גרעיני התירס, בוזקים מלח לפי הטעם ומכסים מיד את הסיר.

• מבשלים על אש בינונית-גדולה במשך 6 דקות, או עד שלא שומעים יותר את קול פיצוצי הפופקורן. מסירים מהאש ומעבירים את הפופקורן לקערה נפרדת, שיצטנן.

• מחממים את התנור לחום של 120 מעלות.

• מבשלים בסיר רחב את המרגרינה והסוכר, על אש בינונית ומוסיפים בהדרגה את סירופ התירס. לאחר 5 דקות, כשהכל נמס לנוזל סמיך, מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הווניל והסודה לשתייה ומערבבים.

• שופכים את הקרמל הרותח על הפופקורן ומערבבים היטב בעזרת 2 כפות עץ, כך שהקרמל יצפה את כל הפופקורן.

• מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה, ומשטחים עליה את הפופקורן המקורמל.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 8-10 דקות, עד שהפופקורן יתייבש ויקבל גוון זהוב עמוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר