חגיגת שבועות: רביולי בשתי גרסאות

מתלבטים מה להכין לשבועות? רביולי, כיסני הבצק המפורסמים מלאים בגבינה משובחת, יכולים להיות פתרון טעים.

צ´ יעקובסון | כיכר השבת |
רביולי (ויקיפדיה)

מתלבטים מה להכין לארוחה החלבית בשבועות? רביולי, כיסני הבצק המפורסמים מלאים בגבינה משובחת, יכולים להיות פתרון טעים.

לבצק:

3 כוסות קמח, כפית מלח, 3 ביצים מעורבבות היטב, 2 כפות שמן, 3 כפיות מים קרים.


הכנת הבצק:

מערבבים את הבצק, לשים מעט לבצק יציב, לא דביק ולא קשה מידי. מניחים לשעה קלה ובינתיים מכינים את המלית.

למילוי מתוק:

כוס גבינת כנען, סוכר וקינמון לפי הטעם, מעט וניל, ביצה. מערבבים היטב, מרדדים בצק, קורצים עיגולים או חותכים ריבועים, שמים מעט מלית במרכז, מכסים.

אפשר להוסיף למלית צמוקים, קוקוס, ריבה או כל תוספת אחרת. אפשר למלא עם ריבה, שימורי פירות ועוד.

למילוי מלוח:

שליש כוס כנען או טוב טעם, שליש שגינה מלוחה, שליש גבינה צהובה מגוררת, מעט שום קצוץ, מעט פתיתי בצל. אפשר להוסיף זעתר, בזיליקום או כל תבלין אחר.

מכינים סיר גדול עם מים - מלא עד לשלושת רבעיו, מביאים לרתיחה, מוסיפים כפית מלח ומעט שמן.

ממלאים את כיסני הבצק במילוי הנבחר.

מכניסים למים הרותחים את כיסני הבצק ומחכים שיצופו, מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות ומוציאים עם כף סינון לצלחת משומנת.

להגשה: לפזר פירורי לחם, להעביר למחבת עם קצת חמאה ולהשחים, או להכין רוטב פירות ולשים מעל.

למלוחים: להשחים בצל ושום במעט שמן, להוסיף קופסת פטריות חיות פרוסות דק, וחבילת שמנת לבישול ולהקצפה.

להניח ברוטב, ולבשל מעט.

חג שמח!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר