שידוכים: למה לשים לב בפגישות?

מה באמת חשוב לבדוק וממה באמת צריך להתרשם בזמן הפגישות? על תקשורת, הערכה, חברות וכיוון כללי לחיים. מאמר שלישי

יהודית דיאמנט | כיכר השבת |
(פלאש 90)

בחור נבוך אחד ניגש בפעם הראשונה לפגישה וחשש מאד מתפקידו להוביל את השיחה כמקובל. אין לך מה לדאוג הרגיעו אותו חבריו בעלי הניסיון. בחורות אוהבות שמדברים איתן על שלושה נושאים - אהבה, משפחה ופילוסופיה. הבחור התכונן כיאות ובהגיע זמן הפגישה שאל את המשודכת:

"מה את אוהבת לאכול?"

- "חצילים".

- "אה... ו..יש לך אחים?"

- "לא"

כאן הגיע הבחור לנושא השלישי

- "ואם היו לך אחים, היית אוהבת חצילים?"...

אז מה באמת חשוב לבדוק וממה באמת צריך להתרשם בזמן הפגישות?

ראשית לכול, עוד טרם הפגישה לערוך לעצמנו רשימה ברורה של אותן תכונות, השקפות, שאיפות שחשוב שיהיה בבן הזוג. כפי שכתבנו כבר, כולנו מחפשים חכם וסימפטי ורגיש ובעל חוש הומור, אך מעבר לכך ישנם גם הצרכים הייחודים של כל אחד: האם אנו מחפשים טיפוס משפחתי או עצמאי, פתוח בדעותיו, "מכיר את העולם" או אחד סולידי ופשוט, כזה שחשובה לו רמת חיים גבוהה או שמסוגל להסתפק במועט, אדם של אידיאלים או של מציאות , אדם "קליל", "זורם", או טיפוס כבד ורציני וכו' אז כאמור, לפני הכל: "דע את עצמך", מהן תכונות האופי, איזה סגנון אישיות אני מחפש.

מעבר לכך, נציין עוד כמה הדגשים שיש לשים לב אליהם בזמן המפגשים ובעיקר - לאחריהם:

1. תקשורת - האם השיחה זרמה, האם היה מעניין, האם הרגשנו בנוח בחברתו. ודאי שיש לקחת בחשבון את הביישנות, המבוכה ואי הנעימות הטבעיים המתלווים למצב. ישנם כאלו שהקרח הזה מתמוסס תוך זמן קצר ולפעמים לוקח הדבר מעט יותר זמן.

2. הערכה - האם אנו מתרשמים ממנו כאישיות שראוי להעריכה, האם זיהינו אצלו תכונות או כוחות נפש שגורמים לנו להתייחס אליו בכבוד, מתוך השיחה על עצמו או מתוך התרשמות ב"זמן אמת".

3. חברות - האם אנו רואים את האדם מולנו ככזה שנוכל לבנות איתו מערכת של חברות קרובה, של קשר אישי קרוב

4. כיוון כללי לחיים - האם סגנון החיים, תפיסת החיים שלנו דומים וקרובים באופן משמעותי. כאשר מגיעים מתפיסה דתית או תרבותית דומה או מתפיסות דומות ביחס לתפקידי הגבר והאישה בבית וחלוקת התפקידים ביניהם נוצר בסיס משותף רחב ומוצק יותר מאשר שניים שלכל אחד תפיסה דתית ותפקודית שונה.

5. האם אנו מצפים לפגישה הבאה. אין צורך דווקא בהתלהבות רבתי או תחושת בטן חזקה וודאית ש"זהו זה! מצאתי את החצי השני שלי", לפעמים זה מופיע, לעיתים רבות לא ואין בכך כלום כדי לנבא לגבי ההמשך, וודאי שלא לגבי איכות חיי הנישואין. אבל, כן חשוב לדעת לומר לעצמנו אם נהננו, אם העברנו זמן בנעימים ואם אנו רוצים להיפגש שוב.

לסיכום - קשר שנבנה על בסיס של ריגושים והתלהבות חיצונית נראה במקרים רבים חזק ומבטיח לאין שיעור מקשר שנבנה בהדרגה תוך בדיקת התאמה חוזרת ונשנית, אך יש לזכור כי התלהבות ראשונית, חזקה עליה שתחלוף, לא היא זו שמייצגת מערכת יחסים אמיתית ולא היא זו שמהווה תשתית לקשר של אמון ושיתוף אמיתיים. בראש ובראשונה חשוב שנדע ונכיר מי אנחנו, מהם צרכינו ומהן שאיפותינו, ומשם נדע לברר את הנתונים הרלוונטיים לגבי בן הזוג.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר