כיכר השבת

לכבוד שבת

צפו: אבי לוי וניר קפטן במטבח כיכר השבת

מה מתבשל השבוע במטבח כיכר השבת? צפו בניר קפטן והשף המעוטר אבי לוי מבשלים יחד דגים בשרמולה, שופלור כרובית ואסאדו ללא עצם גרגירי חומוס ולימון כבוש מוגש על חציל קלוי (אוכל)

10
כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' באדר א' | 12.02.16
(צילום: נועם פריסמן)

דגים בשרמולה, ושופלור כרובית וזיתי קלמטה וטחינה

מצרכים:

ל-4 מנות

מצרכים להכנת הדג:

2 פילטים (200 גרם כ"א) של מוסר ים
2 פילטים (200 גרם כ"א) של דניס
מיץ מלימון סחוט טרי
1 כף מלח גס
קמח לקימוח הדגים
1 כוס שמן לטיגון

מצרכים לרוטב שרמולה:

2 כפות פפריקה
2 כפות כמון
1/2 כף מלח
1/2 כף שאטה
1-2 כפות שום כתוש
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כוס שמן זית

מצרכים להכנת הטחינה:

חצי כוס טחינה גולמית אחווה
מים קרים לפי הצורך
1 כוס כוסברה
מלח
חצי כוס לימון טרי


מצרכים להכנת השופלור:

1. פרחי כרובית קפואה
2 כוסות זיתי קלמטה מגולען
2 כוסות פולים אפשר קפוא
6 שיני שום שלמות
2 כוסות ציר עוף או ירקות - ניתן להשתמש גם במים רותחים
1 כף מלח גס או אטלנטי
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כפית כורכום
חצי כפית קארי
פלפל ירוק חריף קצוץ
2 כפיות פלפל גרוס
1 כפית כמון
2 כפיות לימון כבוש

דגים בקרמולה וכרובית (צילום: נועם פריסמן)

מצרכים לטחינה של השופלור:

1 כוס טחינה גולמית אחווה
מים קרים לפי הצורך
1 כוס פטרוזיליה
חצי כוס לימון סחוט טרי
מלח

אופן הכנת הדג:

1. חותכים את הדגים לרצועות ברוחב של 3 ס"מ
2. משרים את רצועות הדג בקערה רחבה ובה מיץ לימון ומלח גס למשך כ-30 דקות
3. מנערים את הדג בלי לשטוף. מקמחים היטב משני הצדדים ועוברים להכנת רוטב השרמולה.

להכנת רוטב השרמולה:

באמצעות כף, מערבבים היטב בקערה את רכיבי השרמולה עד שהרוטב מסמיך ורכיביו מתאחדים- חשוב את השמן לערבב בעקביות כדי לאחד חומרים.

להכנת הטחינה:

מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים את הכל למרקם אחיד ממש כמו יוגורט.

חוזרים אל הדג:

1. במחבת רחבה, מחממים את השמן היטב. מטגנים את רצועות הדג טיגון חצי עמוק כך שהנתחים מקבלים גוון אדום. באופן זה, הדגים ישמרו על פריכות גם לאחר יציקת הרוטב.

על פלטת הגשה גדולה יוצקים כמות נדיבה מהטחינה , ובמרכזה מניחים את רצועות הדגים מעל.

יוצקים את רוטב השרמולה , מפזרים פילטים של לימון מעל המנה ומקשטים בכוסברה רעננה
שופלור פולים זיתי קלמטה וטחינה

שולחן שבת בסגנון אביבי (צילום: נועם פריסמן)

אופן ההכנה:

על כיריים - מניחים מחבת עם שמן זית ומתחילים טיגון עדין של השום , מכניסים את פרחי הכרובית ומתחילים בטיגון של הכרובית עד להזהבה יפה מוסיפים את הפלפל החריף ואת התבלינים , את זיתי הקלמטה , את הפולים ואת הכוסברה הפטרוזיליה והלימון הכבוש מוסיפים את ציר העוף או הירקות( או מים רותחים) ומבשלים שעה וחצי על חום נמוך מאד.
מגישים את התבשיל על פלטת הגשה גדולה ואותנטית

להכנת הטחינה:

מערבבים את כל המרכיבים עד ליצירת מרקם אחיד.

לסיום המנה:

יוצקים את הטחינה מעל התבשיל בעודו חם ונהנים משילוב של תבשיל טעים ומטחינה שתחבר לכם את המנה בצורה מושלמת .


אסאדו ללא עצם גרגירי חומוס ולימון כבוש מוגש על חציל קלוי

מצרכים:

1 ק"ג של אסאדו {שפונדרה , קשתית } ללא עצם
1 ראש של שום בקליפתו במעיכה קלה לפני הבישול
1 לימון כבוש קצוץ היטב
2 כוסות של גרגירי חומוס מבושלים .
2 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות קצוצות .
1 בצל קצוץ היטב .
5 כפות שמן זית
2 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות
2 כפיות של כמון
קורט זרעי כמון
2 כפיות מלח גס
2 כפיות פלפל גרוס
2 כפיות פפריקה
2 כפיות עריסה ביתית
ציר עגל או מים חמים בערך כוס וחצי


להגשה:

חציל קלוי חצוי לשניים

תבשיל אסאדו על חציל קלוי (צילום: נועם פריסמן)

אופן הכנה:

בסיר נפרד נטגן את הבצל , הגזרים , והפלפלים , בערך 7-8 דקות על חום בינוני.
להוסיף את הלימון הכבוש ואת כל התבלינים , לערבב ולהוסיף את הנוזלים אל הסיר .
לערבב ולבשל למשך 7-8 דקות במכסה סגור .
להוסיף את האריסה ואת הבשר את החומוס ולסגור את הסיר לבישול של שעתיים על חום נמוך
מאד , לבדוק ולשפר טעמים אם צריך
במקביל
על תבנית פלנצה סוגרים את נתחי האסאדו בצלייה עדינה אבל סגירה נכונה , פשוט לגרום לבשר להאטם ממש .להוציא ולהניח בצד .
להניח את נתח האסאדו על צלחת ומעל את הרוטב

מומלץ להגיש על חציל קלוי...

תוכן שאסור לפספס
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
באמת מושקע מאוד ומוצלח
נחמן דוד01.03.16
4
אחד השפים האהובים
רונית12.02.16
3
מושקע ביותר (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דודו12.02.16

הצגת כל התגובות

2
רואים שהשף אבי לוי מרוקאי כי יש לו את המחלה של המרוקאים כל הזמן הם אומרים למדל; "אני " אוהב להגיש כך וכך, "אנחנו" במשפחה וכו'. וגם כבר שיכבד את עצמו רואים את זה אנשים חרדים ,לפחות שישים איזה כיפה של מסרוחניקים משהו... צריך לדבר עם "ההפקה"" באמצעות כיכר
יוסי13.02.16
אם לשף יש מחלה של מרוקאים , אז אולי כדי שלא תידבק אל תצפה בו??????? ואז לא יפריע לך שאין לו כיפה . אתה בטח צדיק עם כיפה שקורא לאנשים שכן שמים כיפה "מסרוחניקים".
תיק13.02.16
דבר ראשון הוא לא מרוקאי ! דבר שני מזה צריך להיות תכבדי כל אדם באשר הוא חוצמזה שיש לו מושגים והוא מחובר הרבה יותר ליהדות מהרבה חרדים אחרים אז ליפני שכותבים הערות כדאי לחשוב קודפ מה כותבים סבבה???
כיכרוש14.02.16
1
חוצמיזה חומרים יקרים מאד...
חלי16.02.16
מבשלים לשבת

מתכון לעוף בטנזיה של אושרית אברג'יל

אושרית אברג'יל | 12.06.19

טעמים של שבת

מטבח כיכר: אבי לוי מארח את רמי לוי

כיכר השבת | 25.03.16

טעמים של שבת

מטבח כיכר: אבי לוי מארח את ישי ריבו

כיכר השבת | 18.03.16

התכנית השבועית

מטבח כיכר: אבי לוי ומשה אבוטובול מבשלים

כיכר השבת | 11.03.16

התוכנית השבועית

צפו: אהרון רזאל מתארח במטבח כיכר השבת

כיכר השבת | 04.03.16
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מטבח כיכר: אבי לוי ויהודה אבו מבשלים

כיכר השבת | 19.02.16

צפו: אבי לוי ואלי ביר במטבח כיכר השבת

כיכר השבת | 05.02.16

מטעמים לשבת

צפו: אבי לוי ואיציק סודרי במטבח כיכר השבת

כיכר השבת | 29.01.16

אל תחמיצו

מהשבוע: מבשלים בכיכר עם אבי לוי

כיכר השבת | 22.01.16
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם