כיכר השבת

חינוך שכזה

להיות אבא, זה לתמיד | סיפור מטלטל

זהו סיפור על אבא אמיתי, אבא שלא מעל לרגע בתפקיד החשוב שהטיל עליו אלוקים - להחליט להיות אבא, לתמיד! (טור מטלטל)

37
משה רבי | כיכר השבת | ט"ז בחשוון | 10.11.22
להיות אבא, זה לתמיד | סיפור מטלטל
(צילום: שאטרסטוק)

שלום, שמי מאיר (22), אנו גרים בירושלים. אבא ראש כולל חשוב, אמא מורה, בקיצור: בית לדוגמא.

הסיפור הוא על אחותי, יעלי.

>> למגזין המלא - הקליקו כאן <<

יעלי גדולה ממני בשנה, לפניה שתי אחיות שנישאו, ואחריי אחיות תאומות. יעלי הייתה חלק בלתי נפרד בחיי, הן בהכנת המזוודה שלי לישיבה, והן מהמטעמים שאמא לימדה אותה להכין - עוגות ברמה גבוהה, ואוכל נפלא שקשה לשכוח. יעלי הייתה החיות של הבית. בכל רגע שהיא בבית, יש הכל, היא הלב הפועם של הבית - עד התקופה הזו, התקופה הכל כך לא פשוטה שעברה עלינו בבית.

הכל התחיל כשהיא הייתה בת 16.

יעלי החלה לשנות את קוד הלבוש שלה, וההתנהגות. היא הייתה חוזרת הבייתה בשעות מאוחרות, ואבא ואמא נושכים שפתיים. לסמינר המבוקש שאבא מסר נפש להכניס אותה, היא הפסיקה ללכת. אבא מבקש מיעלי דברים מסוימים, אך יעלי פשוט אדישה ורואה רק את עצמה.

הלבוש המשיך לרדת מהרמה המקובלת, בפרט בשביל משפחה כמו שלנו, ושתי אחיותיי התאומות מביטות באחות שהייתה סמל ודוגמא לבת מדהימה, רואות את המראות, ומקדם ההדבקה עולה דרגה.

אמא בוכה, ואבא מרגיע אותה. אני רואה את הכל, ולא מצליח להבין ולקבל את השינוי הזה. למרות הכל, אין צעקות על יעלי, ולא שופטים אותה, אלא הכל בבקשות רכות, והכי הכי באהבה ובהבנה שאני זוכר.

אבא לקח את אחיותיי התאומות, ואמר להן: "יעלי עוברת תקופה לא פשוטה, אנו צריכים לעזור לה. חשוב שתדעו, שיעלי היא חלק מאיתנו ואנחנו כולנו אוהבים אותה אותו הדבר. אסור לכן להתחצף אליה, אתן חייבות בכבודה. אבל יחד עם זאת, אתן צריכות להבין שההתנהגות שלה היא לא הולמת, והיא לא כמו שאבא רוצה".

אבא שלי התנהג בחכמה שריגשה אותי ומרגשת אותי בכל פעם שאני נזכר בה. היו לו הזדמנויות פז להתייאש ולהצטדק בהתנהגות תקיפה או קשה, אבל הוא היה חזק. הוא היה מדבר עם אמא ומרגיע אותה, ומסביר את החשיבות לשמור על כבודה של יעלי, גם אם זה קשה. הוא היה קונה ליעלי דברים שהיא אוהבת, והיא הייתה מאושרת, אבל נשארת אותו דבר. זה היה קשה, אני רק נזכר באבא שלי, ואני רוצה לחבק אותו, להיות איתו.


שנה אחרי, יעלי הודיעה שהיא עוזבת את הבית והולכת לגור עם חברה באחת השכונות בירושלים. היא ארזה חפצים, וכשהמזוודה ביד אמרה לכולם שלום, ומיהרה לכיוון הדלת. אבא שלי המתוק הזה שראה את המתרחש, ניגש אליה עם חיוך מלא אהבה ושאל: "יעלי, ככה ללכת? בלי חיבוק לאבא?", אנחנו היינו בטוחים שאבא נשבר, והוא הולך לומר איזו מילה חריפה... אבל לא! הוא המתין לחיבוק, לאחר שקיבל אותו הוא אמר: "יעלי, תדעי לך שאנחנו כאן כולנו מחכים לך, רוצים שתבואי תמיד. החדר שלך והמיטה והארון שלך נשארים שלך וממתינים לך תמיד. אני יודע מעכשיו שאני אתגעגע אלייך מאוד, אבל אני בטוח שאת לא תשכחי אותנו". בדיוק שסיים את המילים הללו, יעלי הוזילה דמעה, ניגשה לאמא, חיבקה אותה, ויצאה בחיוך.

זו הייתה התקופה הקשה ביותר שחוויתי, האווירה בבית הייתה נוראית, בפרט שאני הייתי הבן היחיד בבית בין הבנות, וכל הרגש העכור התנקז אליי. אבל אבא שלי עדיין לא ויתר, ותמיד אמר: "יעלי היא חלק מאיתנו, יעלי עוד תחזור". כמובן, זה לא היה נראה בכלל הכיוון, אבל עדיין נשאר בגדר חלום.

עבר שבוע, יעלי לא יצרה איתנו קשר. אבא ניסה, אבל היא לא הייתה זמינה. היה ברור לנו שיעלי החליפה מספר. אבא לא ויתר, הוא ניסה בכל מיני דרכים להשיג אותה, אך לשווא. חודש אחרי, התרגלנו שיעלי כבר לא עונה, אבל הלב סירב להאמין.

בוקר אחד אני עולה לרכבת הקלה, ומולי יושבת יעלי עסוקה בטלפון שלה. היה קל לי לזהות אותה, למרות סגנון הלבוש שהיא שינתה - העדינות שלה עדיין נשארה. הרגשתי באותו רגע קושי גדול לגשת, לדבר, אפילו חששתי שאולי היא תברח או לא תענה לי. אבל ידעתי כמה אבא שלי מחפש אחריה, ואיך הוא ירגיש אם יידע שלא ניגשתי אליה.

"יעלי, מה קורה?", שאלתי בהיסוס. היא קמה ואמרה בחיוך: "מאירקה, מה שלומך?! תגיד לכולם שאני מתגעגעת, ואני יבוא בשבת", וירדה בתחנה הקרובה. היא אמרה 'אני יבוא בשבת' ולא 'אני יבוא לשבת', מהמילים הללו אני כבר הבנתי שהיא מחללת שבת. קפאתי על מקומי. כשהגעתי הבייתה סיפרתי לאבא על יעלי, והוא קרן מאושר ששמע שהיא תבוא.

והנה, בשבת בבוקר, בזמן שכל המתפללים מבית הכנסת עדיין יוצאים הם רואים את בתו של ראש הכולל פוסעת לכיוון ביתה עם הלבוש הכל כך לא מסורתי של הבית. יעלי עמדה בפתח הדלת, ממש לפני הקידוש. אבא קם ממקומו, והרעיף עליה חום ואהבה. הלבוש שלה היה מוגזם, בעיניים שלי זה כבר היה בגדר חוצפה, אבל בשביל אבא מתוק ואוהב, זו הייתה הזדמנות. הוא לא דיבר מילה, הוא התנהג אליה כבתחילה. והכי חכם היה מצידו, שהוא לא פירגן בלי קשר או התעניין בלי חשבון, אלא נתן לה להבין שהיא פשוט כאן, במקום הכי מכיל שיש עבורה, ממש כמו ההתחלה. מבלי להרגיש שהיא סוג ב' שצריכה ייחס מיוחד.

במוצ"ש, אבא שאל אותה אם היא רוצה טרמפ לאיזה מקום, והיא אמרה שהיא רוצה ללכת לדירה שלה. לאמא שלי היה תמיד יותר קשה, אבל גם היא, ארזה לה עוגות ואוכל שנשאר משבת שהיא אוהבת. אבא העמיס את הדברים לרכב, התניע ונסע אל תחנת דלק קרובה. הוא שאל את יעלי אם יש משהו שהיא רוצה שהוא יקנה לה, חוץ ממה שהוא כבר יודע שהיא אוהבת, יעלי אמרה שאין צורך. אבא נכנס אל חנות הנוחות והעמיס חטיפים בהגזמה, ולקח אותה אל הדירה שלה.

מיד כשחזר הביתה, הוא קיבל טלפון מיעלי, שלא הפסיקה להודות, וגם שאלה באותה השיחה: "אבא, מתי נוח לכם בבית שאני אגיע לבקר באמצע השבוע?". היא כנראה חשבה שאבא מתבייש בה כראש כולל חשוב ומוכר, ואולי בזמן מסוים שלא יראו אותה יהיה לו יותר נוח. אבא המתוק אמר לה: "יעלי, את לא מוזמנת אלינו, כי את חלק מאיתנו, ורק אורחים מזמינים. מתי שבא לך את באה, נקודה".

פעמיים בשבוע, יעלי הייתה באה להיפגש איתנו. זה קרה בבית, או סתם בפארק או גינה סמוכה כרצונה. אבא היה מגיע עם הפראק שלו, יושב איתה, שומע את הבדיחות שלה, ומתגלגל מצחוק. אני זוכר שהוא היה מחבק אותה בגינה, יושב איתה על ספסל, אבל זה לא עניין אותו, הוא פשוט אהב אותה באמת, ללא תנאים, רק כי היא הבת שלו, וזהו. כך היה פעמיים בשבוע, וזה היה טוב בשביל הבית שנפגשים עם מי שהייתה הלב של הבית מכל הבחינות. זה החזיר קצת את הצבע של הבית לצבעו הטבעי.

עברה שנה, אמא, הייתה מאוד בלחץ מהמצב, וישבה בוהה בספה. אבא ששם לב לכל המתרחש בבית, בא והתיישב לצידה. "אולי אנו נותנים לה לגיטימציה לאורח חייה. מילא היה שינוי, אבל הוא לא קורה" אמרה אמא כמעט בוכה. אבא שלי ענה לה ברכות: "אנחנו לא עושים עסק עם יעלי, אלא אנחנו מממשים את ההורות שלנו כתיקנה ללא תנאים וללא גבולות ובפרט אצל יעלי, שכנראה מצאה מקום נוסף חוץ מאיתנו, שהכיר בה או הכיל אותה יותר, או שנתן לה מקור חיות, ולשם היא הולכת. אנחנו צריכים להבין שאין זמן להאשים אף אחד או לחפש אשמים, אלא בזמן שנותר לנו, אנו חייבים לעשות הכל בשביל הילדה המדהימה הזו".

"לגבי החשש שלך, אין דרך אחרת להחזיר אותה לכאן, חוץ מהדרך הזו", אבא סיים את דבריו בחיוך, ודמעות זלגו מעיניו. "אתה בוכה?", שאלה אותו אמא. "אני בוכה רק מהמחשבה שאם לא אני הייתי האבא שלה, מה היא הייתה עוברת, איזה ייסורים". רק המחשבה הזאת על המילים הללו של אבא שלי, מצמררת אותי.

היו הרבה ד"שים מיעלי, וכל ד"ש נצבט הלב, שדווקא השכנה הזו ראתה אותה, ודוקא ההוא הנייעסן מהגמ"ח ראה אותה, אבל אצל אבא האהבה אליה רק התעצמה, עד הבשורה הטובה.

ביום הנישואין של אבא ואמא, ארגנתי להם הפתעה באיזה אולם קטן. כשדיברתי עם יעלי על העניין, היא נתנה את כל כולה בכל מה שביקשתי. החל מהארגון הקולינרי, ועד לעיצוב הבר באולם. היא הגיעה בלבוש שמכבד את הוריה, למרות שלא ביקשו ממנה מאומה. האולם היה מלא, סבא סבתא, דודים דודות. ואז הגיע זמן הברכות, וזה הרגע הכי דרמטי שאני זוכר בחיי. יעלי ניגשה אליי, וביקשה לומר כמה מילים לאבא ואמא. היא אחזה את המיקרופון בידה, וריגשה את כולנו.

"לאבא ואמא היקרים, אני רוצה להודות לכם על כל השנים היפות שגידלתם אותי, אני זוכרת כל יום וכל רגע, וכל שיחה וכל אהבה וכל חיבוק שהענקתם לי, רק בגלל שאני, יעלי, הבת שלכם", מחיאות הכפיים החליפו את המוסיקה הרועשת שלא מזמן הייתה באולם. "אני חושבת שאין לי אפשרות לקבל מאף אדם ובאף מקום בעולם, את מה שקיבלתי ושעודני מקבלת מכם", זה היה רגע שטוב שהיו מחיאות כפיים, כי אם לא היו היה ניתן לשמוע את הבכי של אבא ואמא שלי שהתייפחו מהתרגשות.

גם יעלי בכתה, אבל עדיין הייתה מאופקת בכדי לומר את דבריה: "אני רוצה לבקש מכם הורים יקרים דבר אחד, ואני מבקשת שזה יהיה באמת בלב שלם, כי אני יודעת מי אתם ומה אתם רוצים", זה היה רגע דרמטי, אף אחד לא הבין מה היא הולכת להגיד. אני כבר בראש שלי חששתי שהיא נפרדת מאיתנו וטסה לחו"ל...

"אני מבקשת מכם סליחה", אמרה בבכי, ולכל מי שהיה באולם לא נותרה עין יבשה.

כשהסתיים האירוע, אבא אמר ליעלי שאם היא מעוניינת הוא יכול לקחת אותה לדירה שלה. יעלי הלכה לחדר צדדי, לקחה משם את המזוודה שלה ואמרה: "אני חוזרת הבייתה". לא ניתן להסביר לכם את רמת השמחה ואת האושר שהיו על הפנים של אבא שלי.

משה רבי

אבא שלי לא ניצח, כי אבא שלי לא התחיל תחרות. אבא שלי עשה דבר אחד מתבקש, הוא פשוט החליט להיות אבא, אבא של כל הילדים שלו. אבא שיודע שהמקום הכי בטוח עבור הילדים שלו זה הבית שלהם, ובכדי שזה יהיה כך הוא חייב להעניק להם אהבה ללא תנאים, ולא רק בזמנים מיוחדים. אבא לא ניסה להאשים - לא את יעלי ולא אף אחד אחר, ואם כבר את מישהו זה את עצמו בכדי לייעל את יעל. אבא שלי עבר דרך ארוכה, שבטוח באמצע הדרך היו אנשים שאמרו שהוא טועה, רכרוכי, לא סמכותי, לא מבין בחינוך, כשל בחינוך... אבא שם הכל בצד, בכדי להשתמש בתפקיד החשוב שנתן לו ה', להיות אבא. יש קושי ויש ניסיונות, אבל כשיש מודעות, ההתמודדות בטוחה יותר ויעילה.

תוכן שאסור לפספס
37 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
31
אני קוראת שואלת, על מה אנו מתרגשים וכי יכולה להיות דרך אחרת? הרי ברור שמי שנוהג אחרת הוא הרסני וטיפש, רשע ותוקף. תראו איפה הגענו שמתלהבים מאבא שעושה את מה שצריך אנחנו חייבים לשנות את הנורמליזציה לעולם.
מירב אלקיים19.11.22
וואלה, צודקת! עצוב שזה המצב. אבל לפחות יש אנשים שמעוררים את הנושא, שאפו לכותב השורות הסוציאליסט.
אבישג פארדו27.11.22
30
סיפור אדיר. אני סיפרתי אותו בשולחן שבת והבטחתי לכתוב כאן שזה ריגש את כולנו. אבל הכי הבטחתי להשתנות.
דיני 14.11.22
29
חזק ביותר, סיפר עוצמתי על אדם עם תעצומות נפש ,זה נקרא חוכמת חיים אמיתית, בלי תעודות של תארים ובילבולי מוח. סיפור מרגש שיכול לתת מוסר להרבה אנשים
אחד העם 10.11.22

הצגת כל התגובות

28
די לקיצוניות. די לסבל של נוער שמנסה שיאהבו אותו תמיד ושיהיו לו הורים תמיד. אני קורא את זה ובוכה ואומר לה' אנא ממך תן להורים של הנשמות הללו בינה ושכל להבין ולהשכיל ולשמוע ולהצליח להיות הורים. אני כותב ובוכה ומבקש ומתחנן לכל ההורים, תראו מהסיפור הזה מה יכול חלילה להיות. הרי אין מי שחולק שאם האבא המתו
אריה 17.11.22
27
משהו משהו... חבל שלא עוסקים בנושאים כאלו.
אריאל17.11.22
26
פשוט סיפור שחייב להפיץ לכל העולם. אני מתחברת לכל מילה בפוסט הזה, ואני מחוברת מאוד גם לכותב עצמו שלדעתי נוגע לי תמיד במקומות רגישים בפוסטים שלו ברשתות שמביאים אותו. נושאים חשובים שלא כולם מצליחים לגעת תמשיך לעשות דברים טובים מר משה רבי.
עו"ד אלישבע דרוקר ברון13.11.22
25
אני מרגיש שאנשים לא מבינים את הסיפור הנורא הזה. יש כאן אבא שהיה מוכן לספוג בושות מכל הכיוונים והוא שתק, ולא רק זה הוא חיבק ונתן את כל כולו לבת שלו, כמו מלאך, ואנשים שלא מבינים את הגדולה הזו כנראה יש להם בעיה נדירה. אני לא יודע מאיפה הוא מה גרם לכך שביתו תפרוק עול, זה לא מעניין אבל אני מעריך אותו רק
נתי אליהו14.11.22
אני לא חושב שאנשים לא מבינים אני חושב שקשה להם לחיות עם טעיות שהם עושים
דניאל בן חמו14.11.22
24
ואהוווו וואאהווו מרגש ומדהים
חי10.11.22
23
אוי הלב שלי! חייבים לשנות גישה עם הנוער הזה. חובה עלינו!
מלכה 29.11.22
22
אין דברים כאלה. הוא כותב גם בהידברות. אני יודע שיש רשימת תפוצה שלו. הוא תלמיד של הרב גבאי מאמרי דעת, דברים חשובים. יישר כוח ר' מוישה
עוקב16.11.22
21
איזה הורים מדהימים וגיבורים!!!
אני13.11.22
20
אכן, סיפור מרגש. עבורי זה מרגש עוד יותר, כי אני זוכרת את מה שעשיתי להורים שלי, ואני מרגישה כאילו הסיפור הזה נכתב עליי. אני קוראת ובוכה, רק נזכרת בדמעות שלהם, ומבקשת מהשם שלא יקרה לי נזק. הלוואי שלא עשיתי לעצמי נזק
מוריה א.12.11.22
19
פשוט מקסים ומדהים, בתור אבא שעובר כעת ומרעיף, בכוחות שהקב"ה נותן, רק אהבה אהבה אהבה בד בבד, יודע הילד שזה בית חרדי. על כל המשתמע. זוהי הגדלות. שנזכה ליידישע נחת מכל הילדים, מתוך אהבה ושמחה ולקב"ה יהיה יידישע נחת מאיתנו.
יהודה10.11.22
18
אמת לאמיתה, ולוואי שכולם יישמו דברים פשוטים אלו, ואז בעז"ה נזכה ל"ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים"
דוד 10.11.22
17
השאלה היא כאן מה הגבול? מי שיכול להסביר לי אני אשמח. מתי יש רגע שאתה חייב להפסיק את המצב או אתה מתעלם. לא יודע
מני17.11.22
16
אני חייב לשתף, ביתי הגדולה בת 20; לפני שנתיים קצת פזלה לכיוון אחר, וזה הרס אותי. לקחתי אותה לטיול רק אני והיא, דיברנו ואכלנו ופשוט קיבלתי אותה איך שהיא וזהו. ככה כמה פעמים חיזקתי את הקשר וזה היה נס, הילדה חזרה אלי חזרה וזה בידיים שלנו אחים שלי
מבין תסיטואציה17.11.22
15
זה אחד הסיפורים הכי מרגשים שקראתי עם מסר נוקב וחשוב - זה חייה לעבור לכל אבא ואמא זה שובר קופות הדבר הזה.
נהוראי13.11.22
14
מרגש אמיתי ונכון
מוטי13.11.22
13
מקסים!!! הלוואי וכולנו נשכיל להתנהג כך אל ילדנו, בלי שיפוטיות, עם אהבה ללא תנאים..
רחלי10.11.22
12
כל הכתבה אני רק בוכה.... זלגו לי דמעות כמו ים..... וואוו ממש ריגש אותי....
ענת10.11.22
11
לקרוא את הטור הזה היה תרפויטי בשבילי. נשרתי מהדת בגיל 17 כי הרגשתי צורך למצוא את הדרך שלי בכוחות עצמי ולא לעשות רק כי כך חינכו אותי. הרגשתי מוצלחת אצל חילונים וכישלון אצל דתיים גם כי ככה שידרו לי בבית. אז המשכתי אצל חילונים. ככה עד גיל 34, גיל בה גרתי לבד והיה לי חבר אוהב. היה לי רוגע ויכולתי להסתכל
נושרת שחזרה אחרי הרבה שנים20.11.22
10
ואוו. חזק. מי זה הכותב?
מירי שטוב15.11.22
9
וואאוו מרגש!! אין כמו משפחת רבי במיוחד ר משה והאבא הגדול הרב חיים שליטא!!!!
יעלי12.11.22
8
וואו כמה זה היה מרגש וכמה דמעות זלגו לי מהסיפור המטלטל, כמה עוצמה וכמה לקח אפשר ללמוד מההתייחסות והנחישות של האבא שלא וויתר בפסיק על הקשר ורגש האהבה שלו עם הבת. ללמוד ולקחת מוסר השכל - כן, זה לא קל בכלל - אבל זה המתכון לנצח את הטלטלה הזאת. יישר כח למביא הכתבה הזו.
משה 10.11.22
7
ואאווווווווו...... זה פשוט סיפור לחחחחחחיםםםםם.... אני מוכן לשלם כסף בכדי לפגוש את האבא הזה. איזה אנושי. מלא חמלה והתחשבות אפילו שיש קושי ובושה... טור חובה לפרסום בכל העולם אני מוכן לשלם כסף בכדי להדפיס אותו
נתי רודמן21.11.22
6
מטלטל והלוואי שיצליח לשנות את תרבות החינוך המשפחתית בציבור שלנו.
רגישה14.11.22
5
חברה , אל תתלהב , לא תמיד זה מכון להיות נחמד במצבים האלה . הרבה פעמים הילדים מפרשים את זה שההורה הוא סמרטוט ומהלכים להיות יותר ויותר גרועים וחצופים. ומניסיון אני אומר שגם היה סיפור דומה , אבל מגעיל יותר . ועד שלא זרקתי את הילד לאלף רוחות ... הוא לא הבין מה הוא עושה לעצמו . ורק אז התעורר והתחיל לחשב
נשל11.11.22
כמה חבל שאין מחנך אחד, או מישהו מגדולי הדור שלא סובר כמוך, אלא נגעל ממה שעשית
מציאותי11.11.22
גועל נפש של הסתכלות איכס רק בגלל אנשים כמוך ככר ציון ודרום ת"א מפוצצים בלדתלשים בכמויות.... הרעיון הוא רק לקרב ולקרב . לזרוק ילד מהבית לא רק שלא עוזר אלא נותן לילדים האחרים להיות דווקאניקים נגד ההורים ואז הוא מאבד את הכל. וחוצמיזה. חתיכת חצוף!!! מי אתה שתדבר על יצחק אבינו על זה,שהוא התנהג עם עשיו בע
אחד שכואב לו12.11.22
א. מה הלך אצלך? כנראה שגם אצלך הילד לא הגיע סתם כך למצב כזה. ב. יש סיפור נוסף, שהאבא זרק את הילד ועד היום, שנים רבות אחרי, הילד מצולק, ואחיו ואחיותיו מצולקים. ג. המילה "לזרוק"... בהקשר ליד, פה נגמרות המילים. ה' ירחם עליך, על ילדיך ועל כלל ישראל.
יהודי עצוב12.11.22
4
סבלנות בחינוך זה דבר קשה, אבל שווה. סיפור מרגש מאוד
◼️◼️◼️◼️16.11.22
3
מרגש מאדדד! אבל מה היה הסוף??? השארת במתח...
ננה13.11.22
אני חושבת שעצם זה שהיא חזרה הבית שלה זה כבר סוף טוב, כי כשהיא חוזרת היא עדיין מחוברת למקום הטבעי שלה וזה הייתה הכוונה בכל הסיפור המדהים הזה. מקווה שאני עזרתי
מלכה ג.13.11.22
2
הרב הזה פשוט מקצועי אני עוקבת אחריו בכמה אתרים והוא פשוט קולע ראש בריא. וגיסתו אמרה שהוא כותב רק סיפורים אמיתיים להציל המון בחורים הצדיק הזה והכל לשם שמיים
מנחת הורים לנוער נושר06.12.22
1
פשוט מרגש!!! לא נותרה עין יבשה... הרבה זמן לא בכיתי מסיפור...
רבקה19.01.23
אולי גם יעניין אותך
חינוך ילדים

אשתי הצליחה לשבור את רוחי במריבה הקבועה שלנו בערב פסח; השנה - זה רק עזר לי

מרדכי רוט | 02.05.24

חמץ שבלב

תחנכו את הילדים להחמיר, זה בסדר. אבל בלי 'להוריד' את האחר | טור מטלטל

משה רבי | 02.05.24

לגזור ולשמור

אלו עשרת הדיברות לליל הסדר רגוע ומשמעותי עם הילדים | מדריך מיוחד

חיים דיין | 18.04.24

זעקתו של בן הישיבה

"אתם לא 'החרדים החדשים' - אתם 'החילונים החדשים'", אמר יוני בכאב | סיפור מטלטל

משה רבי | 11.04.24

לא מתפלל ולא לומד

התסכול של האישה: הבעל לא מסוגל לתת דוגמה רוחנית לילדים. מה עושים?

מרדכי רוט | 04.04.24
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

לא 'צריך', 'חובה' לדבר!

'המקרה' בישיבה וההשלכות לחיים • ריאיון אמיץ עם האברך על הגבולות שחצה כבחור צעיר

ארי טננבוים | 28.03.24

כך נתייחס נכון לילדים

מה לומדים מפורים על חירות נפשית ועשירות, ומה זה קשור להורים? | שלוש גישות לחיים

חיים דיין | 14.03.24

מדריך להורים

מה עושים כאשר הילד/ה שלכם רוצה הכל - כאן ועכשיו! | אלו הפעולות שתנקטו

חיים דיין | 07.03.24

הם מתקשים להירגע?

מה עושים עם אתגר השינה אצל ילדים עם הפרעת קשב וריכוז? | אלו השלבים

חיים דיין | 29.02.24
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

בין שבירת כלים לשבירת לוחות

הבת התקלקלה עד לקשר אסור, כך האבא התמודד בגבורה - והציל אותה | טור מטלטל

משה רבי | 15.02.24

חינוך ילדים

הבטחתי לעצמי שלא אתעלל בילדיי בסעודת שבת - כמו אבא שלי. ומה קרה? זה התהפך עלי

מרדכי רוט | 15.02.24

היכולת להתחבר

כיצד הפרעת קשב קשורה לאתגרים בקיום תורה ומצוות? | טור חשוב להורים

חיים דיין | 15.02.24

עצות מעשיות להורים!

הילד שלך עם הפרעות קשב וכל הזמן הוא אוכל ממתקים ורוצה רק אוכל מסוים? | זה הפתרון

חיים דיין | 08.02.24
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מדריך להורים

בלי טעויות: כך תתמודדו עם התעודה המאכזבת של הילד 

טובה אור | 07.02.24

מוגנות בשפת הילדים

הילד מספר שהוא חווה פגיעה חמורה, איך מגיבים? | המדריך להורים ומחנכים

ארי טננבוים | 01.02.24

טור חשוב להורים

הילד מדבר אליכם בצורה מזלזלת וחוצפנית - ואתם נואשים? | אלו הפתרונות

חיים דיין | 01.02.24

ניסוי המרשמלו

"רוצה עכשיו"! כך תעזרו לילדים לדחות סיפוקים

טובה אור | 28.01.24
ש

שדה הקרב הדיגיטלי

פרויקט מיוחד! זהו דור העתיד של לוחמי הסייבר החרדיים

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

מוגנות מפני פגיעות

איך נגרום לילד לשתף אותנו בה-כ-ל? | חמשת המפתחות, שלב אחרי שלב

ארי טננבוים | 25.01.24