
הגאון הרב משה צדקה באפיית מצות מצווה בערב פסח (צילום: דוד ארזני )
כשאבותינו יצאו ממצרים בחיפזון, הם הכינו פיתות דקות בטאבון, גילגלו את הלאפות הדקות והעמיסו את הצרור על החמור. התיעוש והמיכון גילגלו את המצות העגולות של בני ישראל דרך ארוכה עד שהפכו למצה יבשה.
והרי בכל דור ודור חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא יצא ממצרים, לצורך כך, וכפי מנהגו זה רבות בשנים הגיע בערב החג אחר חצות היום, ראש הישיבה הגאון רבי משה צדקה לאפיית המצות הרכות במאפייה מקומית בירושלים. ראש הישיבה עסק בכל עסק המצות מהלישה ועד אחר האפייה תוך שהוא עוקב מקרוב אחר נהלי הכשרות במקום.
הגאון הרב משה צדקה באפיית מצות מצווה בערב פסח (צילום: דוד ארזני )
הגאון הרב משה צדקה באפיית מצות מצווה בערב פסח (צילום: דוד ארזני )
הגאון הרב משה צדקה באפיית מצות מצווה בערב פסח (צילום: דוד ארזני )
הגאון הרב משה צדקה באפיית מצות מצווה בערב פסח (צילום: דוד ארזני )
הגאון הרב משה צדקה באפיית מצות מצווה בערב פסח (צילום: דוד ארזני )
הגאון הרב משה צדקה באפיית מצות מצווה בערב פסח (צילום: דוד ארזני )
הגאון הרב משה צדקה באפיית מצות מצווה בערב פסח (צילום: דוד ארזני )
הגאון הרב משה צדקה באפיית מצות מצווה בערב פסח (צילום: דוד ארזני )
הגאון הרב משה צדקה באפיית מצות מצווה בערב פסח (צילום: דוד ארזני )
הגאון הרב משה צדקה באפיית מצות מצווה בערב פסח (צילום: דוד ארזני )
הגאון הרב משה צדקה באפיית מצות מצווה בערב פסח (צילום: דוד ארזני )
הגאון הרב משה צדקה באפיית מצות מצווה בערב פסח (צילום: דוד ארזני )
הגאון הרב משה צדקה באפיית מצות מצווה בערב פסח (צילום: דוד ארזני )