כיכר השבת

"למדתי מכם אמונה"

צפו: המשואה שהדליקה הפעילה החברתית החרדית

בטקס יום העצמאות בהר הרצל, השיאה משואה הפעילה החברתית החרדית ריקי סיטון, הפועלת למען משפחות החטופים | "לכבוד עשרות אלפי לומדי התורה בחברותא והחיבור לאחינו הנמצאים בצרה ובשבייה" (בארץ)

| 8 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

(צילום: כאן 11)

הפעילה החברתית החרדית ריקי סיטון הדליקה משואה בטקס יום העצמאות בהר הרצל ששודר הערב (רביעי).

"אני, ריקי סיטון, בתם של עמרם ואסתר פרץ זכרם לברכה", היא פתחה, "משיאה משואה זו לכבוד ה' יתברך שאנחנו תמיד בידיו. לכבוד משפחות החטופים שהפכו לָמשפחה שלי. ולשותפתי לעשיה, ג'ולי, אמא של בר שעדיין חטוף בעזה".

היא הוסיפה: "למדתי מכם אמונה, חוסן, ערבות ואהבת ישראל. לכבוד איילת השחר בראשות הרב שלמה רענן. לכבוד עשרות אלפי לומדי התורה בחברותא והחיבור לאחינו הנמצאים בצרה ובשבייה.

"נמשיך ונרבה זכויות להשבת החטופים ובכללם בר אברהם בן ג'וליה. לכבוד השותפות שלא תמיד נראית לעין אך היא נוכחת ומורגשת. ונמשיך לפעול יחד כדי לחזק אותה!"

סיטון (46) אם לעשרה המתגוררת בבני־ברק, מנהלת את פרוייקט "חברותא" בארגון "איילת השחר" ומתנדבת על בסיס יומיומי בכיכר החטופים. בהתנדבותה היא מקרבת לבבות באמצעות מעגלי שיח, תפילה, טקסים ומפגשים.

הרב שלמה רענן יו"ר ומייסד ארגון "איילת השחר" מסר: "הבחירה בארגון ׳איילת השחר׳ להשיא משואה הערב, מהווה תעודת הוקרה רשמית של מדינת ישראל, על העשייה הענפה של הארגון, לקירוב לבבות ויצירת גשרים בין כל חלקי החברה הישראלית, כבר למעלה משלושה עשורים".

בהודעת הבחירה בה נאמר כי "באמונתה, באישיותה ובמעשיה היא הצליחה להביא חרדים רבים לשיעורי תורה בכיכר החטופים וערכה שורה של אירועים לתמיכה במשפחות".

השרה מירי רגב, האחראית על טקס המשואות, אמרה לאחר הבחירה בה להדליק: "ריקי סיטון היא פעילה חרדית מרשימה ביותר שפועלת ללא לאות כדי לחבר בין חלקי העם ולאחד אותם מאחורי התפילה להשבתם של כלל החטופים. מיד לאחר הביקור הראשון שלה בכיכר החטופים פתחה קבוצת ואטסאפ, 'חרדים לשבים שלנו', צירפה אליה נשים מכל המגזרים והתלוותה למשפחות למסעות תפילה בשורה של מדינות.

"ריקי מחברת בין חילונים וחרדים, קיבוצניקים ומתנחלים, צעירים ומבוגרים. כולם מחוברים יחד בכאב משותף, וכולם מתאחדים מאחורי התפילה להשבת החטופים. החיבוק החם שהיא מעניקה למשפחות החטופים מחזק את העם כולו ומטפח את האמונה בכך שגשרים של תקווה אכן יכולים להיבנות".

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
אישה מהממת!!! תמשיכי להפיץ אור
אפרת
7
אשרייך!! איזה עוצמתיות!! שה' יתן לך הרבה כוחות להמשיך הלאה..
ת.
6
מדהימה!
דסי

הצגת כל התגובות

5
זה נראה טקס משואת חרדי
רון
4
חרדי וחג העצמאות הם סתירה, לחרדים יש אידאולוגיה המיוסדת על ידי מנהיגיה הרוחניים , והם גדולי הדורות,
דוד
3
קידוש השם! שבר וכלם יחזרו הביתה במהרה!
אין עוד מלבדו
2
בציבור החרדי ההרגשה היא נוראית שאנו חיים בשלטון עוין שעומד עלינו לכלותנו, בפרט עם משלוח צווי הגיוס לבני התורה, סך הכל מבקשים להישאר יהודים בני תורה, ולא להיות חלק ממדינתם הארורה שהשמידה רוחנית מיליוני יהודים.
אברך בן תורה מבני ברק
1
בגלל פאתך רק צרות
אבסורד ובושה
אולי גם יעניין אותך
בארץ