כיכר השבת

מגוונים גם ב-9 הימים

קיש ספגטי עם פטריות מוקפצות וגבינות

זה שאתם לא אוכלים בשר לא אומר שאתם אמורים לרעוב • במיוחד ל-9 הימים תנובה מגישה לכם מתכון המותאם במיוחד לימים מאתגרים אלו. מתכון עם טוויסט מרגש ומיוחד (מתכונים)

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם | ב' באב | 11.07.21
אילוסטרציה
אילוסטרציה (צילום:אסף אמברם)

חומרים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:

250 גר' ספגטי מבושל בישול קצר

40 גר' חמאת תנובה מומסת

1/3 כוס פתיתי עמק

מלח, פלפל

למילוי:

30 גר' חמאת תנובה + 1 כף שמן

1 בצל סגול חתוך לקוביות גדולות

1/2 1 סלסלות פטריות
טריות חתוכות לרבעים

2 בצלים ירוקים קצוצים

1 גביע שמנת חמוצה15% תנובה

4 ביצים

100 גר' בולגרית פיראוס 16%, מפוררת

100 גר' צפתית פיראוס 5%, מפוררת

מעט מלח, פלפל שחור גרוס

2 כפות קמח

אופן ההכנה:

מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הספגטי לדרגת בישול קצר.

מסירים מהאש, מסננים מהמים ומערבבים בקערה
את הספגטי עם חמאה, מלח, פלפל ופתיתי עמק.

מרפדים תבנית בנייר אפייה, מעבירים לתוכה את
תערובת הספגטי משטחים שכבה אחידה על בסיס
התבנית ולכיוון השוליים לקבלת קלתית.

מכינים את המלית:

מחממים חמאה עם שמן במחבת ומטגנים קלות בצל סגול, מוסיפים פטריות ומקפיצים עוד 3 דקות.

מסירים מהאש ומערבבים בקערה עם יתר חומרי המילוי.

יוצקים לתוך קלתית הספגטי את תערובת המלית.

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות עד שהמלית יציבה.

מוציאים מהתנור מצננים מעט להתייצבות המאפה ומגישים.

לממהרים: מערבבים את הספגטי המבושל עם יתר חומרי המילוי ויוצקים לתבנית עגולה.

שפית: תמי פיליפ | סטיילינג: נועה קנריק

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים

מתכון מנצח לחרוסת בסיסית מתוקה וטעימה לליל הסדר

כיכר אוכל | 21.04.24
ש

כריך טורטייה מקופל

סטארקיסט – לארוחות מושלמות גם בימי ערב פסח

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

ממלכה של איכות ויוקרה

חגגו את חג הפסח עם וול דאן: סימפוניה של טעמים תחת קורת גג אחת

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

סימפוניה של טעמים

בואו לחגוג את חג הפסח עם היינות המשובחים של משפחת אסרף

כיכר בשיתוף אסרף ווין | מקודם
ש

מוח שליט על הלב • ריאיון

האישה שמעוררת השראה: סיפורה של מושקי לנדאו

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

מגוון הטבות לתחילת הדרך

צעירים? הכירו את המסלול שיוביל אתכם רחוק

כיכר בשיתוף פאג"י | מקודם
ש

ריאיון מעורר השראה 

החרדית הכי בכירה על הדרך שלה לפסגת ההצלחה • צפו

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

יוצא קצת מהגבולות

מוקפץ ירקות כתומים של שפים, בקלי קלות! למתכון המנצח>>

כיכר בשיתוף קנור | מקודם
ש

עשיר ומושלם

טועמים שבת בכל מנה; חולמים על מנות גורמה לשבת?

שף ישראל דודק בשיתוף קנור | מקודם

טעם של עוד

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם
ש

תת הרשת כשרה למהדרין בהשגחת בד"צ בית יוסף

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם

תוספת מושלמת

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

מחמם ומהנה

תבשיל שעועית ואורז: רך ומרגיע בימי החורף הסוערים

ורד כהן | 31.01.24
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

טעים ומחממם

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

לכבוד ט"ו בשבט

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24