This browser does not support the video element.
ראש ממשלת בלגיה, ברט דה וובר, הביע הסתייגות חריפה מהשיח הפוליטי והתקשורתי סביב ישראל והעימות בעזה, ויצא נגד השימוש בהאשמות נגד ישראל. הדברים נאמרו בראיון שבו נשאל על יוזמה בפרלמנט הבלגי להכיר במדינה פלסטינית, תוך טענה שמדובר בתגובה ל"רצח עם שישראל מבצעת". דה וובר הגיב באופן חד וברור:
"השאלה שלך מאוד מפוקפקת. את כבר יוצאת מנקודת הנחה שמדובר ברצח עם – אבל זה בדרך כלל תפקידו של בית הדין הפלילי הבינלאומי להעניק הגדרות כאלה."
הוא הדגיש כי הנושא טעון מאוד מבחינה רגשית ופוליטית, ולכן מחייב גישה מאוזנת ואחראית: "כשמדובר בסוגיה של המזרח התיכון, את יודעת שזה מעורר רגשות עזים. יש הרבה מאוד דעות שונות בפרלמנט וגם בתוך הקואליציה – ולכן צריך להתנהל בזהירות בנושא הזה."
דה וובר הסביר כי עצם הרעיון של הכרה במדינה פלסטינית איננו עניין סמלי בלבד, אלא שאלה מורכבת שדורשת מענה לסוגיות יסוד: "זו גם סוגיה מאוד מורכבת, כי הכרה – למשל – בפלסטין, מחייבת פתרון לשאלה של מהו הגבול, איזו רשות שולטת שם, האם זו רשות דמוקרטית שהיא לגיטימית?"
הוא הדגיש כי לא ניתן לדון בהכרה בפלסטין מבלי לקחת בחשבון גם את ביטחונה של ישראל והצורך בפרז חמאס: "זה גם מחייב הכרה בישראל בתחומי הריבונות שלה. זה מחייב פירוק מנשק של חמאס, ערבויות ביטחוניות – וזה דורש מעורבות של העולם הערבי."
בדבריו הבהיר ראש הממשלה הבלגי כי כל ניסיון לפתרון מדיני חייב להיות שקול, כוללני ואחראי, ולא כזה שנועד "להכות על השולחן" באופן חד-צדדי. הוא סירב לאמץ את הרטוריקה האוטומטית נגד ישראל, והבהיר שהשיח הציבורי האנטי-ישראלי אינו מקובל עליו.