כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק עגבניות שהוא גם רוטב מושלם לפסטות

מרק או רוטב עגבניות סמיך וטעים שאפשר לשדך לו פסטות קצרות ובשרניות ורביולי או להגיש אותו כמרק בפני עצמו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ט בחשוון | 23.11.22
מרק עגבניות או רוטב לפסטה - לבחירתכם
מרק עגבניות או רוטב לפסטה - לבחירתכם (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 800 גרם עגבניות (רצוי עגבניות תמר), חתוכות לחתיכות גדולות
  • 1 בצל סגול, חתוך לפלחים גדולים
  • 2 ראשי שום קטנים, לא מקולפים - רק החלק העליון חתוך
  • 2-3 ענפי טימין
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן זית
  • 500 מ"ל ציר ירקות או מים חמים מהולים בכפית אבקת מרק
  • 100 מ"ל שמנת לבישול 20%
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • להגשה: עלי בזיליקום ושבבי צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

1. בתבנית בינונית, מסדרים את העגבניות והבצל הסגול, מניחים ביניהם את ראשי השום בשלמותם וענפי הטימין, מתבלים במלח ופלפל שחור ומזלפים שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות.

2. מעבירים את תכולת התבנית לקערה גדולה, מוסיפים את ציר הירקות והשמנת וטוחנים לתערובת חלקה.

3. יוצקים את התערובת לסיר, מתבלים בפפריקה מעושנת ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות. במקביל מבשלים את הפסטה, מסננים ומעבירים אותה לסיר עם הרוטב ומגישים מיד, או שמגישים אותו כמרק בפני עצמו.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21
ש

נכנסים למצב טיסה

מחיר הטיסה לניו יורק יורד? אל על במחירים מפתיעים

כיכר בשיתוף אל על | מקודם

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

ללא הלוואה או גמ"ח: כך יישאר לכם כסף לפינוקים בכל חודש

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21