מתכון לפסטה צבעונית ברוטב שמנת ופטריות

חגיגה של צבעים בצלחת: מתכון לפסטה צבעונית ברוטב שמנת ופטריות סמיך וחם. מנה ססגונית ועשירה בטעמים, תענוג לעיניים ולחך שלא יישאר ממנה פירור (מתכונים, אוכל)

פסטה צבעונית ברוטב שמנת ופטריות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • חבילת פסטה טריקולור (פסטה בשלושה צבעים)
  • 1 סלסילת פטריות שמפניון
  • 2 בצלים גדולים
  • 5 שיני שום
  • 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

רגע לפני: מנה שהיא חגיגה של צבעים בצלחת: מתכון לפסטה צבעונית ברוטב שמנת ופטריות סמיך וחם. ארוחה ססגונית ועשירה בטעמים, תענוג לעיניים ולחך שלא יישאר ממנה פירור.

• ממלאים 3/4 סיר גדול במים ומרתיחים על אש גבוהה. וכאשר המים מגיעים לנקודת רתיחה, מוסיפים את הפסטה ומבשלים אותה לפי ההוראות הרשומות על האריזה, אך פחות דקה אחת, מכיוון שהיא תמשיך להתבשל עם הרוטב. ליתר ביטחון, שולים מהסיר חתיכת פסטה אחת, ובודקים את מידת הרכות שלה.

• מסירים את הפסטה מהאש, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, לא שוטפים! ומניחים בצד.

הכנת הרוטב לפסטה:

• פורסים את הפטריות ללא הרגל, חותיים הבצלים לטבעות וכותשים את שיני השום.

• מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית, ומטגנים את טבעות הבצל עד להשחמה. מוסיפים את פרוסות הפטריות וממשיכים בטיגון 5 דקות נוספות.

• מוזגים את שמנת למחבת, מוסיפים את השום הכתוש, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים קלות. מבשלים כ-15 דקות תוך כדי בעבוע מתמיד, עד שהשמנת תסמיך ותהפוך לבעלת מרקם קרמי מעט. מסירים מהאש.

אופן ההגשה: יש להכין את הפסטה סמוך להגשה, כדי שהרוטב לא יהפוך לצמיגי. מעבירים את הפסטה לקערת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר