מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה ברוטב רוזה וודקה עם מחית דלעת ועשבי תיבול

שדרוג מיוחד לרוטב הרוזה הקלאסי: תוספת של וודקה שהופכת אותו לפסטה למבוגרים, במרקם קרמי טעים. אך הוודקה היא לא הסוד היחיד בפסטה הזו. יש כאן מחית דלעת צלויה שמעניקה ארומה מעושנת ומתקתקה לכל העסק (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פסטה ברוטב רוזה וודקה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 כפות שמן זית
  • 1 דלעת קטנה, מקולפת וחתוכה לקוביות (כ-2 כוסות)
  • 2 כפות אורגנו טרי קצוץ
  • 2 כפות עלי תימין טריים
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • מלח גס ופלפל שחור
  • 2 בצלצלי שאלוט קטנים, חצויים
  • 2 שיני שום, מרוסקות
  • 400 גרם פסטה, רצוי מסוג לינגוויני או ספגטי
  • 1/2 כוס וודקה
  • 1/2 כוס ציר מרק ירקות / מים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

1. בתבנית אפייה גדולה, מפזרים את קוביות הדלעת, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית, אורגנו, תימין וקמצוץ צ'ילי גרוס, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את השאלוט והשום ומערבבים. צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהדלעת רכה.

2. שופכים את תכולת התבנית עם קוביות הדלעת למעבד מזון וטוחנים לקבלת מחית חלקה. מתבלים בעוד קצת מלח ופלפל שחור.

3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את מחית הדלעת, הוודקה, ציר המרק, רסק העגבניות והחלב. מבשלים במשך 10 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

4. במקביל, מרתיחים על אש גבוהה סיר מלא במים ו-2 כפות מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים אותה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת. לדרגת עשייה אל דנטה. לפני שמעבירים את הפסטה לסינון, שומרים בצד כוס אחת ממי הבישול.

5. מוסיפים את הפסטה לרוטב הדלעת יחד עם 1/2 מכוס מי הבישול ומערבבים. מסירים מהאש, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים. במידת הצורך, מוסיפים עוד קצת ממי הבישול כדי לדלל את הרוטב. מגישים מיד, חם.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר