מה נאכל היום?

מתכון לפסטה אלגנטית עם קרעי סלמון מעושן

פסטה עם סלמון מעושן? נשמע וואו, מפואר, אבל האמת, זו הקומבינציה הקלה והמהירה ביותר שהכנו בחיים. תוך פחות מ-30 דקות היא מוכנה - מה שהופך אותה למנה המושלמת להכנה לארוחת צהריים או ערב שגרתית, אך עדיין מספיק טובה בכדי להרשים אורחים לא צפויים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פסטה אלגנטית עם קרעי סלמון מעושן (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 450 גרם ספגטי
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 225 גרם סלמון מעושן, חתוך לחתיכות בגודל נגיסה (ניתן לקנות מוכן)
  • 2 כפות שמיר טרי, קצוץ גס, פלוס מעט לקישוט
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול עם מים רותחים מומלחים, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל החפיסה עד למצב אל-דנטה. מסננים, שומרים חצי כוס מי פסטה ומחזירים לסיר.

2. במחבת גדולה מחממים את השמן, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שהוא רך, במשך 5 דקות ואז מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה.

3. מוסיפים את היין ומבשלים עד לצמצום כמעט מוחלט, במשך 5 דקות. מוסיפים את השמנת ומיץ לימון ומבשלים עד להסמכה, במשך 5 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל.

4. מוסיפים את הסלמון והשומר ומבשלים עד לחימום הסלמון, במשך 2 דקות ואז מקפיצים יחד עם הרוטב והפסטה. מוסיפים 1/4 כוס מי פסטה אם הרוטב סמיך מדי. מקשטים עם שמיר נוסף ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר