מתכון לפשטידת ברוקולי נפלאה בקלי קלות

מערבבים בקערה וישר לתנור: לא תאמינו כמה קל להכין פשטידת ברוקולי טעימה לאירוח משפחה או חברים, וגם אם סתם בא לכם לשדרג את התפריט הרגיל • תתכוננו, המחמאות בדרך (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פשטידת ברוקולי קלילה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה65 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 800 גר' ברוקלי קפוא
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 בצל לבן גדול
  • 3 כפות מיונז / 30 גר' חמאה
  • 2 כפות שטוחות אבקת מרק
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • תוספת לגרסה החלבית: 1 קופסאת קוטג' 9%
  • 2 כפיות שומשום / 1/2 כוס פירורי גבינה צהובה לפיזור

אופן ההכנה:

• מפשירים את הברוקולי.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• ממלאים שלושת רבעי סיר גדול במים ומרתיחים אותם.

• מוסיפים למים הרותחים את פרחי הברוקולי המופשרים, לחליטה של 4 דקות בלבד.

• מוציאים את הברוקולי מהמים, מעבירים למסננת, ומסננים היטב מהמים.

• מניחים את הברוקולי בקערת ערבוב גדולה.

• שוברים את הביצים לתוך הקערה.

לגרסה החלבית: ממיסים את החמאה ומוסיפים לקערה. לפרווה: מוסיפים את המיונז.

• קוצצים דק את הבצל ומטגנים אותו קלות במחבת עם מעט שמן. מוסיפים את הבצל לקערה.

• מפזרים מעל את המלח, הפלפל הלבן ופירורי הלחם.

• מערבבים היטב את הכל יחד.

לגרסה החלבית: בשלב הזה, מוסיפים את הקוטג' ומערבבים שוב.

• מעבירים את התערובת לתבנית אפיה, וכדי שהפשטידה תצא פוטוגנית ויפה, העמידו את פרחי הברוקולי כשהם פונים כלפי מעלה.

• לגרסה החלבית: מפזרים מעל את פירורי הגבינה הצהובה. לפרווה: מפזרים מעל השומשום.

• מכניסים לתנור למשך 40 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר