מתכון לטארטלטים במילוי חצילים קלויים וגבינות

הטארטלט הצרפתי הוא קיש אישי וחינני במיוחד, מרשים במראהו, אך לא מסובך כלל להכין אותו. במתכון הזה הטארטלט ממולא חצילים קלויים וגבינות, אך המלית ניתנת לגיוון ואם זה תלוי בכם, השמיים הם הגבול (מתכונים, אוכל)

טארטלטים ממולאים חצילים וגבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס קמח מנופה
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים
  • קורט מלח
  • למלית:
  • 2 חצילים קלים בינוניים
  • 2 שיני שום
  • 50 גרם גבינה צפתית
  • 50 גרם גבינת מוצרלה
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה לאפייה
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • לפיזור מעל: גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

רגע לפני: הטארטלט הצרפתי בעל השם האנין כל כך, הוא קיש אישי וחינני במיוחד, מרשים במראהו, אך לא מסובך כלל להכין אותו. מתכון נפלא לטארטלט במילוי חצילים קלויים וגבינות. למעשה, המלית ניתנת לגיוון, ועם קצת דמיון השמיים הם הגבול.

• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מערבבים בקערה את הקמח, החמאה, הביצה, המים וקורט מלח, ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק, ניתן להוסיף מעט קמח בהדרגה. לאחר שהבצק מוכן, מכניסים לקירור במשך 30 דקות.

הכנת המלית:

• עוטפים את החציל בנייר כסף וקולים אותו על אש בינונית עד שהוא מתרכך. מסירים את הקליפה, מוציאים את בשר החציל, מסננים היטב מנוזלים ומעבירים לקערה.

• כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערת החצילים. מפוררים גס את המוצרלה והגבינה הצפתית ומוסיפים לקערה, יחד עם הגבינה הצהובה המגוררת, פירורי הלחם, השמנת המתוקה והביצים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.

• מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-6 חלקים שווים. משטחים כל חלק באופן אחיד על תבניות עגולות אשיות בקוטר 10 ס"מ. מהדקים היטב לדפנות וחותכים את השוליים המיותרים.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות עד להזהבה קלה. התוצאה היא קלתיות יפות וזהובות.

• לאחר מכן, יוצקים מן התערובת על כל אחד מן הקלתיות האפויות באופן שווה, מפזרים מעט גבינה צהובה מגוררת מעל ואופים שוב במשך 15 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר